Σύνολο ψηφοφόρων: 91
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Eμπειριες νεοδιοριστων λοιπον.... Οι πεισσότεροι αναγκαστηκαν να φυγουν απο το σπιτι τους για να δουλέψουν, για άλλους ειναι λυτρωτικό για άλλους ειναι ένα σπάσιμο και ενα ξεβόλεμα το οποίο δεν έχουν συνηθίσει. Άλλοι πηγαν σε μικρότερα μέρη άλλοι σε μεγαλύτερα με ότι αυτο συνεπάγεται. Προσωπικα η εμπειρία ήταν διδακτικότατη. Μεγάλος σύλλογος μεγαλύτερο σχολείο απο ότι φανταζόμουν και τα περισσότερα προβλήματα δεν είχαν να κάνουν με την ΔΙΔΑΚΤΙΚη διαδικασία αλλά με διαδικαστικα θέματα. Δυστυχώς ποτε κανείς δεν έκρινε το διδακτικο μου έργο αλλά άλλα καθηκοντα όπως εφημερίες απουσίες εκδρομές κτλ τα οποία ειναι βέβαια σημαντικα αλλά περιφερειακα της διδακτικής διαδικασίας. Η ζωη σε νησι ή στα σύνορα ή σε μεγαλουπολη είναι ένα θέμα που ο καθένας το αντιμετωπίζει με τον τρόπο του. Μου την δίνουν πράγματα μεσα στο σχολειο όπως : [font=Verdana]Μειωμενα ωράρια, αδειες ανευ λόγου και αιτίας, συζητησεις στο σχολείο για ανούσια πράγματα , ξερολισμος και όχι συνεργασια αφου θέματα που θα μπορουσαν να λυθουν σε 5 λεπτα συζητιούνται επι ωρες, χαλαροτητα μαθητων και καθηγητων και τρελο κουτσομπολιο πράγμα το οποιό δεν το μπορώ.[/font] [/color] Αν ενα πράγμα κρατάω ειναι ότι ευτυχώς στην ωρα σου έχεις ενα μεγάλο περιθώριο αυτενεργειας το οποιο αν αξιοποιηθει σωστά μπορεί να λειτουργησει . Γενικο συμπερασμα μια καλή χρονια, με δυσκολίες και λάθη.
...να τα να τα αυτά που φοβάμαι...ό,τι απέφυγα μια ζωή, θα το λουστώ... ......tera2, επιβεβαιώνεις τους φόβους μου...
Αν ενα πράγμα κρατάω ειναι ότι ευτυχώς στην ωρα σου έχεις ενα μεγάλο περιθώριο αυτενεργειας το οποιο αν αξιοποιηθει σωστά μπορεί να λειτουργησει . Γενικο συμπερασμα μια καλή χρονια, με δυσκολίες και λάθη.
Δεν ξέρω αν οφείλεται στις απαίσιες συνθήκες που είχα συναντήσει στο ιδιωτικό, αν οφείλεται στην απίθανη διευθύντρια που είχα, αν οφείλεται στους εξαιρετικούς συναδέλφους που συνάντησα, αν οφείλεται στα χαριτωμένα παιδάκια της επαρχίας, αν οφείλεται στο ανοιχτόμυαλο περιβάλλον του νησιού, αν οφείλεται στο γεγονός ότι έμενα πρώτη φορά μόνη μου αλλά η πρώτη μου χρονιά ως μόνιμη ήταν τέλεια!!!!Ακόμα και τώρα που γύρισα σπίτι μου, νοσταλγώ το νησί.
Παράθεση από: kyra_daskala στις Σεπτεμβρίου 13, 2008, 07:01:18 pmΔεν ξέρω αν οφείλεται στις απαίσιες συνθήκες που είχα συναντήσει στο ιδιωτικό, αν οφείλεται στην απίθανη διευθύντρια που είχα, αν οφείλεται στους εξαιρετικούς συναδέλφους που συνάντησα, αν οφείλεται στα χαριτωμένα παιδάκια της επαρχίας, αν οφείλεται στο ανοιχτόμυαλο περιβάλλον του νησιού, αν οφείλεται στο γεγονός ότι έμενα πρώτη φορά μόνη μου αλλά η πρώτη μου χρονιά ως μόνιμη ήταν τέλεια!!!!Ακόμα και τώρα που γύρισα σπίτι μου, νοσταλγώ το νησί.Ποιο είναι το νησι στο οποίο αναφέρεσαι;