*

Ψηφοφορία

Πως ήταν η πρώτη σας χρονιά ως μόνιμοι ;

Πολύ καλή
38 (41.8%)
Καλή
24 (26.4%)
Μέτρια
15 (16.5%)
Κακή
7 (7.7%)
Πολύ κακή
7 (7.7%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 91

Αποστολέας Θέμα: Εντυπώσεις νεοδιόριστων  (Αναγνώστηκε 99720 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tera2

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Εντυπώσεις νεοδιόριστων
« Απάντηση #238 στις: Ιουνίου 11, 2008, 10:49:13 pm »
Eμπειριες νεοδιοριστων λοιπον.... Οι πεισσότεροι αναγκαστηκαν να φυγουν απο το σπιτι τους για να δουλέψουν, για άλλους ειναι λυτρωτικό για άλλους ειναι ένα σπάσιμο και ενα ξεβόλεμα το οποίο δεν έχουν συνηθίσει. Άλλοι πηγαν σε μικρότερα μέρη άλλοι σε μεγαλύτερα με ότι αυτο συνεπάγεται. Προσωπικα η εμπειρία ήταν διδακτικότατη. Μεγάλος σύλλογος μεγαλύτερο σχολείο απο ότι φανταζόμουν και τα περισσότερα προβλήματα δεν είχαν να κάνουν με την ΔΙΔΑΚΤΙΚη διαδικασία αλλά με διαδικαστικα θέματα. Δυστυχώς ποτε κανείς δεν έκρινε το διδακτικο μου έργο αλλά άλλα καθηκοντα όπως εφημερίες απουσίες εκδρομές κτλ τα οποία ειναι βέβαια σημαντικα αλλά περιφερειακα της διδακτικής διαδικασίας. Η ζωη σε νησι ή στα σύνορα ή σε μεγαλουπολη είναι ένα θέμα που ο καθένας το αντιμετωπίζει με τον τρόπο του. Μου την δίνουν πράγματα μεσα στο σχολειο όπως : Μειωμενα ωράρια, αδειες ανευ λόγου και αιτίας, συζητησεις στο σχολείο για ανούσια πράγματα , ξερολισμος και όχι συνεργασια αφου θέματα που θα μπορουσαν να λυθουν σε 5 λεπτα συζητιούνται επι ωρες, χαλαροτητα μαθητων και καθηγητων και τρελο κουτσομπολιο πράγμα το οποιό δεν το μπορώ. Αν ενα πράγμα κρατάω ειναι ότι ευτυχώς στην ωρα σου έχεις ενα μεγάλο περιθώριο αυτενεργειας το οποιο αν αξιοποιηθει σωστά μπορεί να λειτουργησει . Γενικο συμπερασμα μια καλή χρονια, με δυσκολίες και λάθη.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:54:24 »

Αποσυνδεδεμένος VICA

• Πλήρες μέλος
  • "...κάθε αναπνοή είναι νοσταλγία..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #239 στις: Ιουνίου 12, 2008, 10:06:17 am »
Eμπειριες νεοδιοριστων λοιπον.... Οι πεισσότεροι αναγκαστηκαν να φυγουν απο το σπιτι τους για να δουλέψουν, για άλλους ειναι λυτρωτικό για άλλους ειναι ένα σπάσιμο και ενα ξεβόλεμα το οποίο δεν έχουν συνηθίσει. Άλλοι πηγαν σε μικρότερα μέρη άλλοι σε μεγαλύτερα με ότι αυτο συνεπάγεται. Προσωπικα η εμπειρία ήταν διδακτικότατη. Μεγάλος σύλλογος μεγαλύτερο σχολείο απο ότι φανταζόμουν και τα περισσότερα προβλήματα δεν είχαν να κάνουν με την ΔΙΔΑΚΤΙΚη διαδικασία αλλά με διαδικαστικα θέματα. Δυστυχώς ποτε κανείς δεν έκρινε το διδακτικο μου έργο αλλά άλλα καθηκοντα όπως εφημερίες απουσίες εκδρομές κτλ τα οποία ειναι βέβαια σημαντικα αλλά περιφερειακα της διδακτικής διαδικασίας. Η ζωη σε νησι ή στα σύνορα ή σε μεγαλουπολη είναι ένα θέμα που ο καθένας το αντιμετωπίζει με τον τρόπο του. Μου την δίνουν πράγματα μεσα στο σχολειο όπως : [font=Verdana]Μειωμενα ωράρια, αδειες ανευ λόγου και αιτίας, συζητησεις στο σχολείο για ανούσια πράγματα , ξερολισμος και όχι συνεργασια αφου θέματα που θα μπορουσαν να λυθουν σε 5 λεπτα συζητιούνται επι ωρες, χαλαροτητα μαθητων και καθηγητων και τρελο κουτσομπολιο πράγμα το οποιό δεν το μπορώ.[/font] [/color] Αν ενα πράγμα κρατάω ειναι ότι ευτυχώς στην ωρα σου έχεις ενα μεγάλο περιθώριο αυτενεργειας το οποιο αν αξιοποιηθει σωστά μπορεί να λειτουργησει . Γενικο συμπερασμα μια καλή χρονια, με δυσκολίες και λάθη.

...να τα να τα αυτά που φοβάμαι...ό,τι απέφυγα μια ζωή, θα το λουστώ... :( :( :(...
...tera2, επιβεβαιώνεις τους φόβους μου...
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #240 στις: Ιουνίου 12, 2008, 10:45:58 am »

...να τα να τα αυτά που φοβάμαι...ό,τι απέφυγα μια ζωή, θα το λουστώ... :( :( :(...
...tera2, επιβεβαιώνεις τους φόβους μου...

VICA μου δεν έχεις ακούσει που λένε ότι φοβάσαι σε βρίσκει? :P
Γι αυτό μη στέκεσε στη πρόταση της tera2 που επιβεβαιώνει τους φόβους σου αλλά, σε αυτή που λέει:
Αν ενα πράγμα κρατάω ειναι ότι ευτυχώς στην ωρα σου έχεις ενα μεγάλο περιθώριο αυτενεργειας το οποιο αν αξιοποιηθει σωστά μπορεί να λειτουργησει . Γενικο συμπερασμα μια καλή χρονια, με δυσκολίες και λάθη.
;)
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος vassilo

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #241 στις: Ιουνίου 12, 2008, 03:28:43 pm »
Συγγνώμη , αλλά η δουλειά μας είναι η μόνη που έχει κουτσομπολιά και θάψιμο πίσω από την πλάτη ;;;; Μόνο όταν κάποιος δουλεύει μόος του μπορεί να τα αοφύγει έως κάποιο βαθμό .

Αυτά έχουν οι κοινωνίες κάθε τύπου. Ακόμα και ¨φίλοι ¨ μπορεί να φέρονται έτσι. Απλά κλείνεις τα αυτιά και κάνεις ότι δεν ακούς.
To teach or not to teach?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:54:24 »

Miss Elenious

• Επισκέπτης
« Απάντηση #242 στις: Ιουλίου 24, 2008, 03:46:51 pm »
Ελα, οι παλιοι να βοηθανε... Περιμενουμε την εγκυκλιο απο μερα σε μερα και είπα να επαναφέρω το θεμα ;) ;)

Αποσυνδεδεμένος geochem

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #243 στις: Αυγούστου 12, 2008, 03:07:59 am »
Έχει κάποιος εμπειρίες από Σύμη.ζωή τον χειμώνα?σπίτια βρίσκει κανείς?κάθε πληροφορία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη

Αποσυνδεδεμένος annie74

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 70
    • Προφίλ
« Απάντηση #244 στις: Αυγούστου 12, 2008, 03:09:15 pm »
ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ Ε
Προσοχή στις πισώπλατες  μαχαιριές....

Αποσυνδεδεμένος loulou

• Πλήρες μέλος
  • My Home is where My Dog is
    • Προφίλ
« Απάντηση #245 στις: Αυγούστου 16, 2008, 05:37:32 pm »
Κουτσομπολιο αντιμετωπιζεις σε ολες τις δουλειες με το που γυριζεις την πλατη σου.
Καλο θα ηταν να εισαι προσεκτικος πριν μπεις σε ενα συλλογο γιατι και οι σχεσεις μεταξυ των παλαιοτερων δεν ειναι και οι καλυτερες. Το χειροτερο ειναι να εισαι:
1. Σε συλλογο με ντοπιους που κανουν ιδιαιτερα
2. Με ενα συλλογο γονεων που πιεζει με ΜΑΦΙΟΖΙΚΟ ΤΡΟΠΟ καθε νεοφερμενο για μεγαλους βαθμους.

Αποσυνδεδεμένος peri2005

• Έμπειρο μέλος
  • Με... λατρεύει η εκπαίδευση! (ουυυυυυυ....) ΠΕ03
    • Προφίλ
    • Οι φωτογραφίες μου
« Απάντηση #246 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2008, 05:39:30 pm »
Καμμιά ψήφο εδώ ;  :-[ ;D
Για να ξεχαστούμε λίγο από τους "συνειρμούς"
Εγώ θα ψηφίσω ... του χρόνου.

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #247 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2008, 05:40:35 pm »

Κι εγω  του χρονου θα ψηφισω...... ;D
You only live twice,οr so it seems,one life for yourself and one for your dreams....

Αποσυνδεδεμένος Ναταλί

• Έμπειρο μέλος
  • Gate 7
    • Προφίλ
« Απάντηση #248 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2008, 05:46:44 pm »
Κι εγώ φέτος διορίστηκα μόνιμη οπότε...υπομονή μέχρι το καλοκαίρι... :)
ΠΕ70!

Αποσυνδεδεμένος kyra_daskala

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #249 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2008, 07:01:18 pm »
Αν είχες και την επιλογή άριστη θα την ψηφιζα και αυτή....  :D :D :D :D :D :D :D

Δεν ξέρω αν οφείλεται στις απαίσιες συνθήκες που είχα συναντήσει στο ιδιωτικό, αν οφείλεται στην απίθανη διευθύντρια που είχα, αν οφείλεται στους εξαιρετικούς συναδέλφους που συνάντησα, αν οφείλεται στα χαριτωμένα παιδάκια της επαρχίας, αν οφείλεται στο ανοιχτόμυαλο περιβάλλον του νησιού, αν οφείλεται στο γεγονός ότι έμενα πρώτη φορά μόνη μου αλλά η πρώτη μου χρονιά ως μόνιμη ήταν τέλεια!!!!

Ακόμα και τώρα που γύρισα  σπίτι μου, νοσταλγώ το νησί.
https://www.youtube.com/watch?v=MwRNvpGydzw
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του

Αποσυνδεδεμένος miltosmpi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #250 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2008, 07:26:25 am »
Δεν ξέρω αν οφείλεται στις απαίσιες συνθήκες που είχα συναντήσει στο ιδιωτικό, αν οφείλεται στην απίθανη διευθύντρια που είχα, αν οφείλεται στους εξαιρετικούς συναδέλφους που συνάντησα, αν οφείλεται στα χαριτωμένα παιδάκια της επαρχίας, αν οφείλεται στο ανοιχτόμυαλο περιβάλλον του νησιού, αν οφείλεται στο γεγονός ότι έμενα πρώτη φορά μόνη μου αλλά η πρώτη μου χρονιά ως μόνιμη ήταν τέλεια!!!!

Ποιο είναι το νησι στο οποίο αναφέρεσαι;

Αποσυνδεδεμένος magmion

• Νέο μέλος
  • *
  • sky is the limit
    • Προφίλ
« Απάντηση #251 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2008, 08:59:17 pm »

Ποιο είναι το νησι στο οποίο αναφέρεσαι;
και εμένα αυτή η απορία μου γεννήθηκε...πολύ ..ροζ μας τα λες όλα! ;D ;Dμήπως να πάμε και εμέις?? :D :D

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182552
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 690
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)