0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θα ήθελα την άποψή σας για το εξης:Σε ημερήσια εκδρομή (8:00 - 14:00) δημοτικού σχολείου, μπορούν οι συνοδοί εκπαιδευτικοί να "αναθέσουν" όλη την επιτήρηση των παιδιων στο προσωπικό του χώρου όπου γίνεται η επίσκεψη?Κάνω την ερώτηση διότι τα παιδιά μου πήγαν εκδρομή με το σχολείο τους σε κάποιον ιδιωτικό, οργανωμένο χώρο με γήπεδα κλπ, όπου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας έπαιζαν σε ομάδες διάφορα παιχνίδια (ποδόσφαιρο, κλπ) υπο την επίβλεψη (παρουσία θα έλεγα σωστότερα) 1-2 ατόμων εκείνου του χώρου.Όλοι οι δάσκαλοι όλο αυτό το διάστημα βρίσκονταν στην καφετέρια, και από ερωτήσεις που έκανα στα παιδιά, κατάλαβα ότι ουσιαστικά ήταν μαζί τους μόνο στα πούλμαν...Επιτρέπεται/προβλέπεται κάτι τέτοιο? Την ευθύνη για τα παιδιά στη διάρκεια των εκδρομών δεν την έχουν οι εκπαιδευτικοί που τα συνοδεύουν? Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντήσεις σας...
Emmaki, στα νηπιαγωγεία ισχύει το ίδιο; Πήγαμε επίσκεψη σε έναν χώρο και ήμασταν 4 μητέρες που συνοδεύαμε. Σε όλη τη διάρκεια της ξενάγησης αλλά ακόμα και στο λεωφορείο η νηπιαγωγός ήταν ουσιαστικά "απούσα". Οι μητέρες φροντίζαμε τα παιδιά μας αλλά και τα παιδιά των οποίων οι μητέρες έλειπαν (όχι γιατί δεν ήθελαν να έρθουν, αλλά επιτρέπονταν μόνο λίγες συνοδοί). Και όταν λέω "φροντίζαμε" εννοώ τα βάζαμε σε σειρά (τρενάκι), τα κυνηγούσαμε όταν έφευγαν, κάναμε παρατηρήσεις, τους δέναμε τις ζώνες στο λεωφορείο κλπ. Η νηπιαγωγός ασχολήθηκε μόνο με το παιδί της και με 2-3 άλλα που ήταν ήσυχα. Ούτε καν τα μέτρησε στην επιστροφή! Ειλικρινά ευγνωμονώ τον Διευθυντή μου που μου έδωσε την άδεια να συνοδεύσω!
Ευχαριστω, emmaki, αυτο ακριβώς είχα κι εγω υποψη μου.. Απλά ήθελα να επιβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει και κάτι άλλο...και άρα μπορώ να διαμαρτυρηθώ στο σχολείο..