0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Περί αναδρομικότητας του ποσού από 1/1/2016 μου είπαν από τη Διεύθυνση ότι μάλλον δεν θα δοθεί. Υπέρ πατρίδος και αυτό.
Τα αναδρομικά από 1-1-2016 θα τα λάβετε μάλλον τον Ιούνιο (27 Μαΐου). Αρκεί να μην υπάρξει γενικότερα στάση πληρωμών.
Για τα αναδρομικά, μην πω τίποτα, αν γίνει έτσι, θυμάμαι καλά τι έγινε με τα αναδρομικά του 2011 όταν τα έπαιρναν πίσω...
Τι σημαίνει ότι του χρόνου δε θα γίνουν κρατήσεις για το ΜΤΠΥ στο ποσό; Το ΜΤΠΥ κάνει κρατήσεις από τώρα στο σύνολο της αύξησης και όχι μόνο της 1ης δόσης.Edit: Εννοείς ότι η καθαρή αύξηση στα επόμενα χρόνια θα είναι λίγο μεγαλύτερη γιατί δεν θα μεγαλώσει η κράτηση του ΜΤΠΥ αφού γίνεται όλη τώρα;
Εχει μπει μια νεα κρατηση ''Έσοδα απο την εκτακτη οικονομικη εισφορα και ειδικη εισφορα αλληλεγγυης φυσικων προσωπων (άρθ.18, ν.3758/09, άρθ.5, ν.3833/10 και άρθ.29, ν.3986/11)'', ειναι λιγοτερα τα καθαρα απο 21.
Αυτό υπήρχε πάντα, είναι η έκτακτη εισφορά. Αν πριν παίρνατε κάτω από 12.000 και με την αύξηση τις ξεπεράσατε, τότε μπορεί να πληρώσετε ενώ πριν δεν πληρώνατε. Με το νέο φορολογικό βέβαια (όταν ψηφιστεί) θα πληρώνετε πολύ λιγότερο για την έκτακτη εισφορά. (
Oxι συναδελφε ειμαι αρκετα παλαιος (εχω ΜΚ12 να καταλαβεις) οποτε ημουν αρκετα πανω απο τις 12.000. Εσυ αναφερεσαι στην εισφορα αλληλεγγυης 2%, ενω αυτο που παραθέτω ειναι νεα εισφορα.
Στην Α/βάθμια όταν πήρα την να ρωτήσω, η απάντηση ήταν: "Εεεεε, θα τα πάρετε". Τα συμπεράσματα δικά μας....Ακριβώς την ίδια σκέψη έκανα.
Οι εισφορές είναι δύο. Μια για την καταπολέμηση της ανεργίας και μια η εισφορά που λες (φυσικών προσώπων). Στην ετήσια βεβαίωση αποδοχών η εισφορά αλληλεγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας είναι κάτω από τη στήλη ΑΝΕΡΓΙΑ. Και τα δύο υπάρχουν εδώ και χρόνια.