0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κι εγώ αυτό καταλαβαίνω διαβάζοντας τη νέα διευκρινιστική, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...
Από ΣΤ πήγα στο Μ.Κ. 5. δηλαδή από τα 1092 στα 1328 μεικτά. Για φέτος η αύξηση ήταν περίπου 60 ευρώ μεικτά, καθαρά 25 περίπου ευρώ. Όποιος μου πει ότι παίρνουμε αυξήσεις στο δημόσιο θα τον βρίσω. >:(
Για να είμαι ειλικρινής κάθε φορά που διαβάζω τις διευκρινιστικές καταλήγω σε διαφορετικό συμπέρασμα. Αν μπορούσατε να με διαφωτίσετε θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα:Πχ. αναπληρωτής με πρόσληψη πριν 31/12/15 με μεταπτυχιακό. Με τη νέα κατάταξη ΜΚ 4 (ως 1/1/16) αλλάζει κλιμάκιο Απρίλιο 16 και κανονικά πρέπει να πάει στο 5. Για το υπόλοιπο διάστημα ως τη λήξη της σύμβασης στις 30/6 θα πληρώνεται με το 4 ή το 5;;; Και με τη νέα πρόσληψη το Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο σε ποιο κλιμάκιο θα γίνει η κατάταξη. Στο 1 λόγω αρχικού κλιμακίου, στο 3 λόγω του μεταπτυχιακού, στο 4 βάση της κατάταξης που έγινε ως 1/1/16, ή στο 5 που είναι το πραγματικό λόγω μεταπτυχιακού και προϋπηρεσίας;
Οι κρατήσεις είναι περίπου στο 30% των μεικτών. Πήγα και εγώ από ΣΤ0 στο ΜΚ5. Μεικτή αύξηση για φέτος 59€. Καθαρά 38€. Ας μην ξεχνάμε ότι τα επόμενα 4 χρόνια θα ανεβαίνουμε 60€ μεικτά. Προσωπικά και λόγω πλεοναζοντα χρόνου θα ανέβω και άλλο ένα ΜΚ το 18. Ας μην είμαστε αχάριστοι όσον αφορά τις αύξησεις γιατί όσοι δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα βρίσκονται σε πολύ χειρότερη μοίρα.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, αλλά και πάλι εξαρτάται από την πλευρά που το βλέπεις...πχ... δεν ξέρω τι θα ακούσεις εσύ η ίδια, αν πεις κάτι τέτοιο(ότι δηλαδή πήρες μόνο...25 ευρώ αύξηση) σε κάποιον/α από το ενάμισυ εκατομμύριο ανέργους ή σε κάποιον που αμείβεται με 400 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα ή σε κάποιον από την ηλεκτρονική αθηνών που μόλις απολύθηκε και βρέθηκε στο δρόμο και μάλιστα χωρίς αποζημίωση...φυσικά αυτό είναι κοινωνικός αυτοματισμός, στρέφεται η μία επαγγελματική ομάδα εναντίον της άλλης και έτσι καταφέρνουν και παιρνούν όλα τα μέτρα...
το ΜΤΠΧ τελικα στη Γενικη εκπαιδευση θα μετραει; Θα προσθετει +2 ΜΚ;
Συμφωνώ.Με τη διαφορά ότι ελπίζω να δείχνατε συνάδελφοι την ίδια συμπάθεια και τα τελευταία 4 χρόνια που μας έκλεβε το κράτος τη μισθολογική εξέλιξη όσων είχαν καθηλωθεί ειδικά στον βαθμό ΣΤ,και όχι τώρα που μοίρασαν καθρεφτάκια σε ιθαγενείς επειδή δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά.Οπως και να το δει κάποιος,πρόκειται περί εμπαιγμού,αν αναλογιστούμε ότι πέρα από τα 4 χρόνια που μας έχουν ήδη φάει από την δουλειά μας,οι νέοι σωτήρες μας τρώνε άλλα 2 χρόνια, με ό,τι συνέπειες έχει κάτι τέτοιο για τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.