0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
[quotel link=topic=23535.msg454105#msg454105 date=1310565937]Δεν εχετε σαλταρει καθολου μαλιστα. Δεν φαινεται ομως οτι εχετε κατανοησει το μεγεθος του προβληματος. Τωρα για το δικαιωμα στα ονειρα και τις αισιοδοξιες, ενταξει καλα ειναι για την θεωρια..κλπ.Οσο για τα πεδια των μαχων, δεν νομιζω να δωθηκε και καμια μαχη της προκοπης , εκτος και αν εννοεις τις απεργιες χωρις στοχο, χωρις οραμα.
Παιδιά θελω να πιστευω οτι φταιει η ζεστη των ημερων.....Για να μιλατε για τετοια νουμερα, φαινεται οτι δεν εχετε κατανοησει ή φαντασθει τις συνεπειες των αλλαγων που ερχονται.Το χθες εχει ανατραπει οριστικα και αμετακλητα και το σημερα οδευει προς επομενες ανατροπες. Επι τα χειρω παντα.Διαβαζοντα τον εντυπο η ηλεκτρονικο τυπο και ακολουθωντας τη μεση οδο , θα διαπιστωσετε οτι η χρεωκοπια της ελλαδας ειναι δεδομενη.Παρολο που ευχομαι να γινουν οχι 800 αλλα 80,000 προσληψεις, νομιζω οτι ειναι εντελως παραταιρο να ζητατε απο την ανημπορη πλεον ελλαδα να συνεχισει με τους προ διετιας ρυθμους.Ειλικρινα μενω εκπληκτος και διερωτωμαι πως ειναι δυνατον ακομη να εκφραζονται αποψεις με τη νοοτροπια του χθες....( και υποψη δεν εναντιωνομαι ως προς τη δυνατοτητα της εκφρασης, αλλα ως προς την ουσια της αποψης)** Επισης διερωτωμαι πως ειναι δυνατον οι χαρουμενοι ανα τις καφετεριες λαλακηδες, να πληρωνουν με περισευμα μαλιστα ευτυχιας και απλοχεριας τον καφε 5 ευρω? (στη χωρα του ΔΝΤ αν δεν απατωμαι).
Παράθεση από: nickitol στις Ιουλίου 13, 2011, 04:50:10 pmΠαιδιά θελω να πιστευω οτι φταιει η ζεστη των ημερων.....Για να μιλατε για τετοια νουμερα, φαινεται οτι δεν εχετε κατανοησει ή φαντασθει τις συνεπειες των αλλαγων που ερχονται.Το χθες εχει ανατραπει οριστικα και αμετακλητα και το σημερα οδευει προς επομενες ανατροπες. Επι τα χειρω παντα.Διαβαζοντα τον εντυπο η ηλεκτρονικο τυπο και ακολουθωντας τη μεση οδο , θα διαπιστωσετε οτι η χρεωκοπια της ελλαδας ειναι δεδομενη.Παρολο που ευχομαι να γινουν οχι 800 αλλα 80,000 προσληψεις, νομιζω οτι ειναι εντελως παραταιρο να ζητατε απο την ανημπορη πλεον ελλαδα να συνεχισει με τους προ διετιας ρυθμους.Ειλικρινα μενω εκπληκτος και διερωτωμαι πως ειναι δυνατον ακομη να εκφραζονται αποψεις με τη νοοτροπια του χθες....( και υποψη δεν εναντιωνομαι ως προς τη δυνατοτητα της εκφρασης, αλλα ως προς την ουσια της αποψης)** Επισης διερωτωμαι πως ειναι δυνατον οι χαρουμενοι ανα τις καφετεριες λαλακηδες, να πληρωνουν με περισευμα μαλιστα ευτυχιας και απλοχεριας τον καφε 5 ευρω? (στη χωρα του ΔΝΤ αν δεν απατωμαι).Σε μια χώρα που σε περίοδο οικονομικής ύφεσης κάποιες εταιρίες αυξάνουν τα κέρδη τους, φαντάζομαι ότι είναι εξίσου ρεαλιστικό οι συνάδελφοι να ζητούν αξιοπρεπείς διορισμούς. Το χειρότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να απαισιοδοξούμε. Δεν εννοώ τη χαζοχαρούμενη αισιοδοξία, αλλά την αισιοδοξία μέσα από τη διεκδίκηση. Το χειρότερο που έχουμε πάθει είναι αυτό ακριβώς, που θεωρούμε ότι όσα μας συμβαίνουν είναι αναπότρεπτα. Είμαστε σε καθεστώς ελεγχόμενης απαισιοδοξίας. Ας είμαστε ρεαλιστές ζητώντας το ανέφικτο!
Ο ρεαλιστης αγαπητη/ε δεν μπορει να ζητα το ανεφικτο αλλα το εφικτο, αλλιως δεν θα ηταν ρεαλιστης.Επειτα η απαισιοδοξια δεν συναδει με την ρεαλιστικη θεωρηση των πραγματων. Η ρεαλιστικη θεωρηση των δεδομενων, σου λεει τι ειναι εφικτο και τι ανεφικτο υπο τις τρεχουσες εξελιξεις. Το να ερχεται καποιος , επειδη ετσι του ηρθε και να λεει τον αλλο απαιδσιοδοξο επειδη η ρεαλιστικη προσεγγιση του αποκλειει τη δυνατοτητα υλοποιησης αυτου του συγκεκριμενου αλλα αποκλεισμενου υπο το βαρος των εξελιξεων στοχου , αν μη τι αλλο θα το χαρακτηριζα ελαφροτητα, παντως οχι αποψη καποιου με συγκροτημενη αποψη.Συμφωνω για την αισιοδοξια μεσα απο την διεκδικηση, αλλα για να αισιοδοξει κανεις θα πρεπει να εχει λογους που ν α αισιοδοξει αλλιως θα ειναι μια χαζοχαρουμενη οπως λες αισιοδοξια.Ερωτημα:Απαριθμησε τους λογους που σε κανουν να αισθανεσαι αισιοδοξη/ος και θα ανακαλεσω. Πριν τους απαριθμησεις ομως κοιταξε τι εγινε στην Αργεντινη, στην Ουγγαρια αλλα και τωρα στην Ιρλανδια, στην πορτογαλια και εσχατως στην Ιταλια, οι οποιοι υπο το βαρος των εξελιξεων παιρνουν τα δικα τους, παντως οχι δρακοντεια οπως τα δικα μας μετρα.
Παράθεση από: LK στις Ιουλίου 14, 2011, 11:43:25 am Το χειρότερο που έχουμε πάθει είναι αυτό ακριβώς, που θεωρούμε ότι όσα μας συμβαίνουν είναι αναπότρεπτα. Πολύ σωστά!
Το χειρότερο που έχουμε πάθει είναι αυτό ακριβώς, που θεωρούμε ότι όσα μας συμβαίνουν είναι αναπότρεπτα.
Παράθεση από: nickitol στις Ιουλίου 14, 2011, 02:12:13 pmΟ ρεαλιστης αγαπητη/ε δεν μπορει να ζητα το ανεφικτο αλλα το εφικτο, αλλιως δεν θα ηταν ρεαλιστης.Επειτα η απαισιοδοξια δεν συναδει με την ρεαλιστικη θεωρηση των πραγματων. Η ρεαλιστικη θεωρηση των δεδομενων, σου λεει τι ειναι εφικτο και τι ανεφικτο υπο τις τρεχουσες εξελιξεις. Το να ερχεται καποιος , επειδη ετσι του ηρθε και να λεει τον αλλο απαιδσιοδοξο επειδη η ρεαλιστικη προσεγγιση του αποκλειει τη δυνατοτητα υλοποιησης αυτου του συγκεκριμενου αλλα αποκλεισμενου υπο το βαρος των εξελιξεων στοχου , αν μη τι αλλο θα το χαρακτηριζα ελαφροτητα, παντως οχι αποψη καποιου με συγκροτημενη αποψη.Συμφωνω για την αισιοδοξια μεσα απο την διεκδικηση, αλλα για να αισιοδοξει κανεις θα πρεπει να εχει λογους που ν α αισιοδοξει αλλιως θα ειναι μια χαζοχαρουμενη οπως λες αισιοδοξια.Ερωτημα:Απαριθμησε τους λογους που σε κανουν να αισθανεσαι αισιοδοξη/ος και θα ανακαλεσω. Πριν τους απαριθμησεις ομως κοιταξε τι εγινε στην Αργεντινη, στην Ουγγαρια αλλα και τωρα στην Ιρλανδια, στην πορτογαλια και εσχατως στην Ιταλια, οι οποιοι υπο το βαρος των εξελιξεων παιρνουν τα δικα τους, παντως οχι δρακοντεια οπως τα δικα μας μετρα.Το τι μέτρα έχουν παρθεί σε Ουγγαρία, Ιρλανδία, Πορτογαλία και σύντομα και στην Ιταλία, με λίγο ψάξιμο το βρίσκει κανείς (και είναι άκρως αρνητικά, συγκρινόμενα με τα δικά μας, απλά πρέπει να δει κανείς και τι ισχύει σε κάθε χώρα από πριν). Σκοπός δεν είναι να γλυτώσουν οι χώρες και οι λαοί τους από τις χρεοκοπίες και την φτώχια, αλλά να μην χάσουν τα μεγάλα λαμόγια τα κέρδη τους (που σε κάποιους τομείς, όπως τράπεζες, χρηματιστήρια κλπ, είναι καθαρά κέρδη από τζόγο πάνω στη δυστυχία άλλων χωρών όπως η Ελλάδα).
Παράθεση από: sophi_k στις Ιουλίου 14, 2011, 12:06:37 pmΠαράθεση από: LK στις Ιουλίου 14, 2011, 11:43:25 am Το χειρότερο που έχουμε πάθει είναι αυτό ακριβώς, που θεωρούμε ότι όσα μας συμβαίνουν είναι αναπότρεπτα. Πολύ σωστά! Όλη μα όλη η αλήθεια σ΄αυτες τις λίγες λέξεις. θέλω "σεμνα και ταπεινα" να πω μπραβο LK
Αυτή η αισιοδοξία μερικών μόνο χαζοχαρούμενη μπορεί να είναι
Παράθεση από: ngdek στις Ιουλίου 14, 2011, 05:18:31 pmΑυτή η αισιοδοξία μερικών μόνο χαζοχαρούμενη μπορεί να είναι
Παράθεση από: Landau στις Ιουλίου 14, 2011, 02:18:00 pmΠαράθεση από: nickitol στις Ιουλίου 14, 2011, 02:12:13 pmΟ ρεαλιστης αγαπητη/ε δεν μπορει να ζητα το ανεφικτο αλλα το εφικτο, αλλιως δεν θα ηταν ρεαλιστης.Επειτα η απαισιοδοξια δεν συναδει με την ρεαλιστικη θεωρηση των πραγματων. Η ρεαλιστικη θεωρηση των δεδομενων, σου λεει τι ειναι εφικτο και τι ανεφικτο υπο τις τρεχουσες εξελιξεις. Το να ερχεται καποιος , επειδη ετσι του ηρθε και να λεει τον αλλο απαιδσιοδοξο επειδη η ρεαλιστικη προσεγγιση του αποκλειει τη δυνατοτητα υλοποιησης αυτου του συγκεκριμενου αλλα αποκλεισμενου υπο το βαρος των εξελιξεων στοχου , αν μη τι αλλο θα το χαρακτηριζα ελαφροτητα, παντως οχι αποψη καποιου με συγκροτημενη αποψη.Συμφωνω για την αισιοδοξια μεσα απο την διεκδικηση, αλλα για να αισιοδοξει κανεις θα πρεπει να εχει λογους που ν α αισιοδοξει αλλιως θα ειναι μια χαζοχαρουμενη οπως λες αισιοδοξια.Ερωτημα:Απαριθμησε τους λογους που σε κανουν να αισθανεσαι αισιοδοξη/ος και θα ανακαλεσω. Πριν τους απαριθμησεις ομως κοιταξε τι εγινε στην Αργεντινη, στην Ουγγαρια αλλα και τωρα στην Ιρλανδια, στην πορτογαλια και εσχατως στην Ιταλια, οι οποιοι υπο το βαρος των εξελιξεων παιρνουν τα δικα τους, παντως οχι δρακοντεια οπως τα δικα μας μετρα.Το τι μέτρα έχουν παρθεί σε Ουγγαρία, Ιρλανδία, Πορτογαλία και σύντομα και στην Ιταλία, με λίγο ψάξιμο το βρίσκει κανείς (και είναι άκρως αρνητικά, συγκρινόμενα με τα δικά μας, απλά πρέπει να δει κανείς και τι ισχύει σε κάθε χώρα από πριν). Σκοπός δεν είναι να γλυτώσουν οι χώρες και οι λαοί τους από τις χρεοκοπίες και την φτώχια, αλλά να μην χάσουν τα μεγάλα λαμόγια τα κέρδη τους (που σε κάποιους τομείς, όπως τράπεζες, χρηματιστήρια κλπ, είναι καθαρά κέρδη από τζόγο πάνω στη δυστυχία άλλων χωρών όπως η Ελλάδα).Συμφωνω απολυτως, ομως την πληρωνει ο απλος, ο καθημερινος ανθρωπος.