0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σήμερα έγινε γνωστό ότι η Τρόικα ζήτησε ακύρωση των διορισμών που έγιναν το 2010 και το 2011 στο δημόσιο, τουλάχιστον όσων είναι εκτός ΑΣΕΠ.
Παράθεση από: Radius στις Σεπτεμβρίου 17, 2011, 09:14:53 pmΣήμερα έγινε γνωστό ότι η Τρόικα ζήτησε ακύρωση των διορισμών που έγιναν το 2010 και το 2011 στο δημόσιο, τουλάχιστον όσων είναι εκτός ΑΣΕΠ.Μιλάμε για τρελές αγωγές... Θα πληρώσει η τρόικα (με Τ ή με τ ;;; ) τα πρόστιμα και τις αποζημιώσεις;
Να σου πώ κάτι ? Αφού έχεις δουλέψει ειδική θα ξέρεις οτι καλύτερα είναι να γνωρίζεις νοηματική ή braille για να επικοινωνείς με τα παιδιά που έχουν ανάλογες ανάγκες παρά να έχεις μεταπτυχιακό. Γιατί δεν λέω, το μεταπτυχιακό είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σημαντικό αλλά πως θα τους περάσεις αυτά που έμαθες χωρίς να επικοινωνέις ? Με τον πίνακα ? Ή θα σου έχουν ειδικό μεταφραστή ?Αν θυμάμαι καλά κάθε κύκλος νοηματικής είναι 450 ευρώ και περίπου τα ίδια για braille. Ούτε βύσμα, ούτε 10000 ευρω. Τώρα αν δεν είσαι διατεθειμένος για το επάγγελμα που διάλεξες να δώσεις και 900 ευρω για να γίνεις καλύτερη , δεδομένου οτι διδάσκεις σε τόσο ευαίσθητες ομάδες που σ' έχουν πραγματική ανάγκη... τότε τί να πω ? Είναι θέμα φιλότιμου. Εγώ που είμαι γενική, πληρώνω για τα σεμινάρια που κάνω κάθε χρόνο για να γίνω καλύτερη στην δουλειά μου. Και αυτή την στιγμή ούτε εγώ έχω να περάσω.
καλημέρα και από μένα..διαβάζω εδώ και μέρες τα σχόλια για την ειδική αγωγή.. δεν θέλω ταχθώ υπέρ ή κατά των σεμιναρίων γιατί να σας πω κάτι δε νομίζω οτι φταίνε οσοι τα έκαναν..φταίει το υπουργείο για το παραθυράκι που άνοιξε κάποτε για να χώσει τους δικούς του και μετά ακούστηκε και το έκαναν κ άλλοι..εγώ όμως θέλω να πω κάτι άλλο..όποιος έχει κάνει μεταπτυχιακό εξειδικεύεται σε έναν τομέα( μαθησιακές δυσκολίες, αυτισμό, κωφά, τυφλά κλπ)..στους πίνακες μπαίνουν πρώτοι όσοι έκαναν μεταπτυχιακό και τους στέλνουν σε ειδικά σχολεία..τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει σε ένα παιδί με εγκεφαλική παράλυση κάποιος που έχει μεταπτυχιακό στις μαθησιακές δυσκολίες;;; το σύστημα είναι τόσο σκάρτο στην Ελλάδα που κανένας δεν σκέφτηκε οτι θα πρεπε να υπάρχουν ειδικά σχολεία για την κάθε περίπτωση..κάποια στιγμή πήγε να γίνει μία προσπάθεια στο ειδικό σχολείο στο Κορωπί που ήταν μόνο για μαθησιακές και δυσλεξία..μετά από δύο χρόνια έγινε το μπάχαλο. και νοητική και αυτισμό κλπ κλπ...το σωστό θα ήταν να υπήρχαν σχολεία μόνο για συγκεκριμένες αναπηριες το καθένα. π.χ. στον Αγ. Δημητριο υπάρχει μόνο για αυτιστικά( πόσο θα κρατήσει δεν ξέρω). εκεί θα ήταν καλό να πάνε όσοι εκπαιδευτικοί εχουν εξειδικευτεί στον αυτισμό και όχι σε κάτι άλλο και απλά το σύστημα τους πήρε Δ Αθηνών και υπάρχει κενό στο σχολείο αυτό... αντί να μας απασχολεί αυτό ασχολούμαστε τόσες μέρες με το ποιοι θα κάνουν την παράλληλη στήριξη, ποιοι έκαναν τα σεμινάρια και ποιοι θέλουν να μπουν σε τάξη απλά για τα λεφτά ή γιατί το γουστάρουν..έλεος συνάδελφοι.. το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και μεις μόνο τ αγκίστρια είμαστε....καλή επιτυχία σε όλους εύχομαι!