0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι νομίζω ότι συζητάμε ένα θέμα που δεν υπάρχει.Μπορούμε να καταλαβουμε όλοι τι θα γίνει, αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο.Θα αρχίσουν να διαμαρτύρονται όλοι αυτοί που θίγονται και θα έχουν και δίκιο.
Κ να σου παραθέσω τι είχε γράψει μέλος τον Σεπτέμβριο του 2010 που είχε διαπιστώσει το προβλημαhttp://www.pde.gr/index.php?topic=20561.msg357333#msg357333
Το να μην έχει κάποιος δηλώσει για αναπληρωτής την χρονιά που πέρασε με την λογική ότι η προϋπηρεσία δεν θα μετράει και να διαμαρτύρεται αν τελικά μετρήσει για τον πίνακα του 24μηνου είναι κατά την γνώμη μου υπερβολικό. Γιατί το να έχει την επιλογή να μην πάει σημαίνει, απλά, ότι έχει δουλειά ή τρόπο να τα βγάζει πέρα.Απ’ την άλλη ένας που πήγε υποθέτοντας ότι η προϋπηρεσία δεν μετράει, αν και αυτό δεν είναι διατυπωμένο για την περίπτωση του 24μηνου (και μάλλον όχι τυχαία,είναι τόσες οι διαφοροποιήσεις από κλάδο σε κλάδο), πήγε σαφώς γιατί είχε ανάγκη αυτή την εργασία. Σε τελική ανάλυση το μείζον πρόβλημα είναι αυτό της ανεργίας και όχι του καλοβολέματος…Και μένα με παραξένεψαν ορισμένα μηνύματα με το ύφος τους. Είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι αυτοί που συμπλήρωσαν φέτος 24μηνο ήταν αυτοί που αδικήθηκαν κατά κόρον μένοντας στα κρύα του λουτρού με τις αλλαγές και την χρεοκοπία… άλλωστε θα μπαίνανε στο «σύμφωνα με τις ανάγκες» που βάση του νέου νόμου δεν σημαίνει ότι θα διοριστούν οπωσδήποτε αν γίνει διαγωνισμός την επόμενη ή μεθεπόμενη χρονιά και δεν έχουν απορροφηθεί…
νομίζω ότι το 40% ονομάζεται πίνακας αναπληρωτών μόνο με καθαρή προυπηρεσία, άρα συμπεριλαμβάνεται στους πίνακες αναπληρωτών.Τώρα αν ξέρει κάποιος και την επίσημη ονομασία του 24μήνου, μπορεί και αυτός να έχει μέσα την λέξη αναπληρωτής.ΠΑρόλο που θα με συνέφερε να τροφοδοτείται το 24μηνο για όλη την ακαθόριστη ακόμα μεταβατική νομίζω είναι πολύ δύσκολο να γνωμοδοτήσει κάτι τέτοιο το ΝΣΚ. Σε περίπτωση που το ΝΣΚ μας εκπλήξει, (και δεν πρόκειται για ένα ακόμα πολιτικό όργανο), και αποφασίσει τη τροφοδότηση του 24μηνου, το υπουργείο έχει αρκετούς τρόπους για να αντιδράσει.1. Ας τροφοδοτηθεί το 24μηνο όσο θέλει, διορισμούς δεν κάνω (και δεν υποχρεούμαι), όλοι αναπληρωτές και μετά στον καινούργιο πίνακα στο νέο ΑΣΕΠ. Αφού έτσι και αλλιώς όλοι τους έχουν βαθμό από παλιότερο ΑΣΕΠ, δεν αλλάζει και τίποτα2. Τροπολογία που αναγνωρίζει πλασματική προυπηρεσία για όσους προσπεράστικαν στον πίνακα αναπληρωτών, δίνοντας τα μόρια του αμέσως επόμενου που πήγε αναπληρωτής, και μόνο εφόσον αυτα αρκούν για να πιάσει 23,5 (εντάξει είναι τραβηγμένο΄)3. Ότι τροπολογία τους καπνίσει, με όποια αλλαγή μπορείτε να φανταστείτε4. Κάνω ΑΣΕΠ όχι για να διορίσω , αλλά για να φτιάξω καινούργιες λίστες και να ξεμπερδέψω με τα βαρίδια. Ίσως ανέχομαι για ένα χρόνο το περίεργο ΝΣΚ, και μετά κάνω ΑΣΕΠ.Δεν νομίζω όμως ότι το υπουργείο μπορεί να περιοριστεί από λογική ή νομιμότητα. Η ηγεσία του έχει και το μαχαίρι και το καρπουζι, όποιοι νόμοι δεν βολέβουν, αλλάζουν, και αυτή τη στιγμή δεν μπορούν και δεν θέλουν να κάνουν διορισμούς ούτε να δημιουργήσουν αξιώσεις για το μέλλον.