*

Αποστολέας Θέμα: Αιτήσεις αναπληρωτών και 24μηνο  (Αναγνώστηκε 132364 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stelios

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Αιτήσεις αναπληρωτών και 24μηνο
« Απάντηση #210 στις: Ιουλίου 11, 2011, 11:50:56 pm »
Αυτό είναι σοβαρό ζήτημα όντως...Αλλά πραγματικά απορώ με μερικούς που δεν δούλεψαν...Με ποιό σκεπτικό;Με τέτοια κρίση ποιός αρνείται αναπλήρωση;Και αυτοί είναι παλαβοί ξαφνικά μπορεί να πουν γράφει και η φετινή προϋπηρεσία......Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό της άρνησης αναπλήρωσης......
Οικογένεια με παιδιά, με τον ένα σύζυγο να μην μπορεί να φύγει από την πόλη μόνιμης κατοικίας, για 9 μήνες, να πρέπει να πληρώνονται  ενοίκιο και στεγαστικό, 2πλοί λογαριασμοί, να μην είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί παιδικός σταθμός, χωρίς να υπάρχουν παπούδες να βοηθήσουν, είναι αρκετοί λόγοι;
Είναι σοβαροί λόγοι αυτοί και το καταλαβαίνω.Όμως ας μην το δηλώσει κάποιος.Ας δηλώσει κοντινές περιοχές μόνο.Ή αποφασίζεις εξ'αρχής ότι θα δηλώσω τα πάντα όλα,αλλά θα πάω ή δηλώνεις κοντινές περιοχές....Δηλαδή είναι πιό υπεύθυνο να δηλώσω τα πάντα και μετά να με καλέσουν και να πω "α δεν πάω γιατί έχω παιδιά";Καλύτερα να δηλώνει τις κοντινές περιοχές όποιος έχει παιδιά,από το να αρνείται αναπλήρωση(και με τις κυρώσεις που συνεπάγεται αυτό).
Την υπευθυνότητα θα πρέπει να την έχει στο προσκέφαλό της καταρχήν η κ. Υπουργός. Είμαι ανεύθυνος αν δηλώνω "ναι σε όλη την Ελλάδα" (αφού έχω δηλώσει περιοχές γύρω από το σπίτι μου) όταν η κ. Υπουργός πριν τις αιτήσεις δηλώνει ότι θα πάρει από ελάχιστους μέχρι 70% λιγότερους αναπληρωτές; Είμαι ανεύθυνος αν βλέπω ότι με το 70% μείωση μπορεί να μείνω απ' έξω ενώ έχω φτάσει τόσο κοντά; Είμαι ανεύθυνος ενώ η Δευτεροβάθμια της πόλης μου δίνει τα κενά όσο αργά χρειάζεται για μην είναι στην πρώτη φάση, στέλνοντας μας στην άλλη άκρη της Ελλάδας; Ε ναι είμαι ανεύθυνος λοιπόν.
Και μη νομίζετε ότι μια αναδρομική προσμέτρηση προϋπηρεσίας 14-15 μετά την ψήφιση του νόμου δεν μπορεί να διαβληθεί νομικά. Μετά μάλιστα την υποβολή αιτήσεων αναπλήρωσης.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:39:36 »

Αποσυνδεδεμένος KYRINIS

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #211 στις: Ιουλίου 11, 2011, 11:54:30 pm »
Οσοι θα μπουν στο πινακα 24μηνου θα πρεπει απαραιτητα να εχουν συμπληρωσει 24 μηνες και μια τουλαχιστον επιτυχια στον ΑΣΕΠ. Οσοι δεν εχουν επιτυχια θα μεινουν εξω. Το ΠΑΣΟΚ ξαναλεω ειναι καλυμμενο: κανενας διορισμος εκτος ΑΣΕΠ.

Δηλαδή, σε αυτόν που έχει επιτυχία ΑΣΕΠ θα προσμετρηθούν τα μόρια της φετινής προυπηρεσίας και θα μπει στο 24μηνο, ενώ αυτός που δεν έχει  ΑΣΕΠ, αλλά δούλεψε  φέτος θα του πουν ''σε σένα δεν προσμετρούμε τα φετινά μόρια και δεν μπαίνεις στον ενιαίο πίνακα του 40%''.  Είπαμε είναι άσχετοι οι του Υπουργείου ,αλλά όχι κι έτσι.Ο πεινασμένος μου φαίνεται εδώ μέσα καρβέλια ονειρεύεται...

Αποσυνδεδεμένος smet

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #212 στις: Ιουλίου 11, 2011, 11:56:25 pm »
Μάλλον δεν κατάλαβαν κάποιοι ....το 24μηνο δεν λέει στο νομο ότι κλείδωσε....έτσι λένε αρκετοί....τώρα τι θα γίνει θα φανεί..

Αποσυνδεδεμένος mokrina

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #213 στις: Ιουλίου 11, 2011, 11:57:43 pm »
Μακαρι να μετρησουν ολες οι προυπηρεσιες ολων. Ξαναλεω ομως οτι η Αννα λεει και ξαναλεει ΑΣΕΠ και μονο ΑΣΕΠ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:39:36 »

Αποσυνδεδεμένος haroulalki

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #214 στις: Ιουλίου 12, 2011, 12:00:41 am »
σωστα. και μονο ο πινακας του 24μηνου περιεχει ατομα που εχουν οπωσδηποτε μια επιτυχια στον ασεπ

Αποσυνδεδεμένος Lila_86

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #215 στις: Ιουλίου 12, 2011, 12:02:39 am »
Στέλιο δίκιο έχεις.Αλλά εγώ και πάλι δεν καταλαβαίνω κάποιον που το δηλώνει και μετά δεν πάει....Αφού ξέρει εκ των προτέρων ότι δεν θα πάει,γιατί το δηλώνει;Εγώ φέτος δήλωσα 7 περιοχές.Είμαι όμως αποφασισμένη ότι δεν θα πάω πουθενά αλλού εκτός Αττικής και Πειραιά,οπότε γιατί να το δηλώσω;Ας με πάρει το Δεκέμβριο....Με μηδέν μόρια δεν ξανακάνω δυσπρόσιτο,ούτε φορτώνομαι άλλα έξοδα.Γιατί ένας που έχει παιδιά να μην το σκεφτεί έτσι;Και τώρα αν-που δεν παίζει,αλλά λέμε-ξεκλειδώσουν οι πίνακες θα ξεσηκωθούν όσοι δεν δούλεψαν και με το δίκιο τους.....Ας μην τους χαρίζουμε ό,τι κερδίσαμε με πόνο ψυχής......Είναι η δουλειά μας.....
Κρίση είναι όταν ο λαός είναι περικυκλωμένος από τη φτώχεια και.....την αστυνομία.-Ανώνυμος-

Αποσυνδεδεμένος Recoba

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #216 στις: Ιουλίου 12, 2011, 12:12:58 am »
Η προϋπηρεσία του 2010-11

ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ:
  • -στους πίνακες αναπληρωτών 2011-12
  • -στους πίνακες διορισμών του 40%
  • -στους πίνακες 30-μηνου φυσικά, αφού το 30-μηνο είναι ως 30-6-2008

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ:
  • -στους πίνακες 24-μηνου
  • -στους πίνακες 12-μηνου και 67% αναπηρία
  • -στους πίνακες 12-μηνου και 67% αναπηρία τέκνου

Όλα τα παραπάνω ισχύουν ως τη διενέργεια του νέου ΑΣΕΠ, οπότε και έχουμε το ΑΣΕΠ και ξερό ψωμί...

Το θέμα λοιπόν είναι ΑΝ οι "24 μήνες (ή οι 12 μήνες) πραγματικής προϋπηρεσίας" μετράνε με την προϋπηρεσία μετά τις 30-6-2010 ή όχι (επειδή παύουν να τροφοδοτούνται οι πίνακες αναπληρωτών με στοιχεία προϋπηρεσίας προσφερθείασας μετά τις 30-6-2010). Πρόκειται -καθαρά- για θέμα "κακογραμμένου νόμου". Πρέπει ο νομικός να ψάξει να βρει ποια διάταξη είναι ισχυρότερη, ή αλλιώς ποιο είναι το "πνεύμα των διατάξεων" και να αποφανθεί. Και φυσικά ό,τι και να πει ένας νομικός, ένας άλλος μπορεί να πει κάτι άλλο..., ή να 'χουμε το αγαπημένο σπορ του Έλληνα: Προσφυγές και τα λέμε στα δικαστήρια... Μόνο η τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίων αποτελεί "δεδικασμένο" και λύνει οριστικά "αμφισβητούμενες διατάξεις". Αναδρομικοί διορισμοί γίνονται συνεχώς... Μια απλή λύση για το υπουργείο (στην εποχή του 1 προς 10) είναι να μην διορίσει κανέναν από το 24-μηνο και τα 12-μηνα και να γλιτώσει όλες τις αμφισβητήσεις...

Σημαντικό να θυμόμαστε ότι το 60%-ΑΣΕΠ και 40%-προϋπηρεσία είναι οι κατηγορίες διορισμού που υποχρεωτικά διορίζονται.  Το 24-μηνο, 30-μηνο και οι ειδικές κατηγορίες είναι - έτσι κι αλλιώς- για λίγους...

Αποσυνδεδεμένος gtzia

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #217 στις: Ιουλίου 12, 2011, 12:13:37 am »
εγω ειμαι 7 χρονια στον πινακα του 40%, με 40 μηνες και 3 ΑΣΕΠ,διοριστικα ; Δεν διοριστικα. Το ιδιο θα συμβει και στο 24μηνο. Δεν προσπαθω να αποτρεψω κανενα. Τη γνωμη μου εκφραζω, αλλωστε η ελπιδα δεν κοστιζει τιποτα. Γι'αυτο στο υπουργειο την σκορπιζουν απλοχερα.

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #218 στις: Ιουλίου 12, 2011, 12:16:57 am »

Αποσυνδεδεμένος ----

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #219 στις: Ιουλίου 12, 2011, 12:30:09 am »
Να ρωτήσω κάτι και θέλω να απαντήσουν οι ενδιαφερόμενοι με ειλικρίνεια.
Έστω ότι δεν γινότανε αυτές οι αλλαγές με τον νέο νόμο και τα μνημόνια, τι θα είχε συμβεί;
_Θα διορίζονταν κανονικά όλο το 60-40% , οι πολύτεκνοι, οι ειδικές κατηγορίες,  το 24μηνο ή μέρος αυτού όπως θα είχε διαμορφωθεί στον πρώτο χρόνο( δηλ.μέχρι 30-06-2010) και κλάσμα του 30μηνου( με προοπτική απορρόφησης έως το 2013)
Εν τω μεταξύ θα είχε πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός του 2011 και θα περιμέναμε να διοριστούν η πρώτη φουρνιά του νέου 60-40, οι νέες ειδικές κατηγορίες, νέοι πολύτεκνοι καθώς και όσοι απ’ τους παλιούς + τους νέους  24μηνήτες θα προέβλεπαν οι «ανάγκες της υπηρεσίας» και το κλάσμα του 30μηνου…
Σωστά;
_Δηλαδή θα προχωρούσε το σύστημα όπως το ξέραμε.
Στην άλλη περίπτωση που δεν υπήρχε το μνημόνιο και εφαρμοζόταν ο νέος νόμος τότε θα δημιουργούνταν ο τελικός πίνακας κατά τα γνωστά και μόνο το 30μηνο θα συνέχιζε να διορίζεται εκτός του μοναδικού πίνακα μέχρι το 2015.
Σωστά;
_Φαντάζομαι ναι...
Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα που έρχονται ελάχιστοι διορισμοί;
Που τι σημαίνει αυτό;
_Ότι ανατρέπεται μια βασική πρόβλεψη του νέου συστήματος:
Να λειτουργήσει κατά τρόπο που να επιτρέψει μια σχετικά ομαλή μετάβαση σε όσους είχαν φτάσει κοντά με το παλιό σύστημα και φυσικά να δώσει αξιόλογη ευκαιρία και στους νεότερους ή σε επιτυχόντες προηγούμενων διαγωνισμών, να μπουν και αυτοί χωρίς να παραγκωνίζονται.
Αλλά να δώσει στους παλαιότερους αυτό που δικαιούνται: μια ευκαιρία να μπουν και να μην πεταχτούν εκτός.
Τώρα τι πρέπει να γίνει;
Πως μπορεί με τους ελάχιστους διορισμούς που αποφασίστηκαν να έχουμε το ποιο δίκαιο αποτέλεσμα;

Αποσυνδεδεμένος sixtir

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος vasbio

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #221 στις: Ιουλίου 12, 2011, 12:44:55 am »
Το  αν  διοριστεί  κάποιος  από  το  24μηνο  είνα  ένα  ζήτημα  που  εξαρτάται  από  τον  κλάδο , τις  ανάγκες , τις  αποφάσεις  κ.λ.π. Το  αν  ενταχθεί  κάποιος  στο  24μηνο  είναι  ένα  διαφορετικό  ζήτημα  που  θεωρητικά  θα  έπρεπε  να  εξαρτάται  αποκλειστικά  από  την  εκπλήρωση  των  προϋποθέσεων  που  αυτό θέτει: 24  μήνες  προϋπηρεσία  και  1  τουλάχιστο  επιυχία  στον  ΑΣΕΠ. Μέχρι  πέρυσι  αυτά  τα  2  ήταν  ταυτόσημα , δηλαδή  εάν  άνηκες  στο  24μηνο , διοριζόσουν  το  καλοκαίρι  που  εντασσόσουν  σε  αυτό. Πλέον  αυτό  δε  συμβαίνει , γι  αυτό  όπως  έγραψα  προηγουμένως  σε  άλλους  κλάδους  δε  σημαίνει  τίποτα, ενώ  σε  άλλους  σημαίνει  διορισμό. Το  ζήτημα  με  αυτούς  που  δε  δούλεψαν  φέτος  και  αν  το  έκαναν  θα  εντάσσονταν  στο  24μηνο  είναι  ιδιαίτερα  σοβαρό. Δυστυχώς  όμως όπως  έχει  αποδείξει  το  υπουργείο  από  πέρσι , οι  αγωγές  και  τα  δικαστήρια  δεν  το  εμποδίζουν  στο  να  πάρει  αποφάσεις. Και  ασφαλώς  είναι  δικαιολογημένο  κάποιος  να  αποφάσισε  να  μη  δηλώσει  ή  να  μην  πάει  μακρυά  όταν  γνώριζε  ότι  δε  θα  μετρήσει  η  προϋπηρεσία  στους  πίνακες.Και  κάτι  ακόμη. Για  τους  ιδιωτικούς  εκπαιδευτικούς  που  απολύθηκαν  από  ιδιωτικά  σχολεία  ισχύει  ότι  θα  πρέπει  να  εργαστούν  2  χρόνια  ως  αναπληρωτές  και  στη  συνέχεια  να  έχουν  δικαίωμα  διορισμού  στο  δημόσιο. Γι  αυτούς  θα  ισχύσει  η  κλειδωμένη  κατά  τ'  άλλα  φετινή  προϋπηρεσία  ώστε  να  συμπληρώσουν  τα  2  χρόνια  για το  δικαίωμα  διορισμού , ή  όχι; Το  ίδιο, όπως  γράφηκε  και  παραπάνω  ισχύει  και  για  τους  εκπαιδευτικούς  με  67%  αναπηρία.(12  μήνες  προϋπηρεσία  απαιτείται).
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 12, 2011, 12:52:58 am από vasbio »

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #222 στις: Ιουλίου 12, 2011, 12:46:54 am »
Να ρωτήσω κάτι και θέλω να απαντήσουν οι ενδιαφερόμενοι με ειλικρίνεια.
Έστω ότι δεν γινότανε αυτές οι αλλαγές με τον νέο νόμο και τα μνημόνια, τι θα είχε συμβεί;
_Θα διορίζονταν κανονικά όλο το 60-40% , οι πολύτεκνοι, οι ειδικές κατηγορίες,  το 24μηνο ή μέρος αυτού όπως θα είχε διαμορφωθεί στον πρώτο χρόνο( δηλ.μέχρι 30-06-2010) και κλάσμα του 30μηνου( με προοπτική απορρόφησης έως το 2013)
Εν τω μεταξύ θα είχε πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός του 2011 και θα περιμέναμε να διοριστούν η πρώτη φουρνιά του νέου 60-40, οι νέες ειδικές κατηγορίες, νέοι πολύτεκνοι καθώς και όσοι απ’ τους παλιούς + τους νέους  24μηνήτες θα προέβλεπαν οι «ανάγκες της υπηρεσίας» και το κλάσμα του 30μηνου…
Σωστά;
_Δηλαδή θα προχωρούσε το σύστημα όπως το ξέραμε.
Στην άλλη περίπτωση που δεν υπήρχε το μνημόνιο και εφαρμοζόταν ο νέος νόμος τότε θα δημιουργούνταν ο τελικός πίνακας κατά τα γνωστά και μόνο το 30μηνο θα συνέχιζε να διορίζεται εκτός του μοναδικού πίνακα μέχρι το 2015.
Σωστά;
_Φαντάζομαι ναι...
Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα που έρχονται ελάχιστοι διορισμοί;
Που τι σημαίνει αυτό;
_Ότι ανατρέπεται μια βασική πρόβλεψη του νέου συστήματος:
Να λειτουργήσει κατά τρόπο που να επιτρέψει μια σχετικά ομαλή μετάβαση σε όσους είχαν φτάσει κοντά με το παλιό σύστημα και φυσικά να δώσει αξιόλογη ευκαιρία και στους νεότερους ή σε επιτυχόντες προηγούμενων διαγωνισμών, να μπουν και αυτοί χωρίς να παραγκωνίζονται.
Αλλά να δώσει στους παλαιότερους αυτό που δικαιούνται: μια ευκαιρία να μπουν και να μην πεταχτούν εκτός.
Τώρα τι πρέπει να γίνει;
Πως μπορεί με τους ελάχιστους διορισμούς που αποφασίστηκαν να έχουμε το ποιο δίκαιο αποτέλεσμα;

Με παράταση της μεταβατικής!
Πάντως εγώ φαίνεται ότι ήμουν πραπλανημένος, γιατί νόμιζα ότι η κοινή γνώμη ήθελε τον διαχωρισμό των βυσματικών προυπηρεσιών από τις μη βυσματικές, και ότι δεν ήταν το θέμα να δοθούν ευκαιρίες στους καινούργιους. Νόμιζα ότι δεν θεωρούνταν όλοι όσοι έχουν προυπηρεσία βύσματα που πρέπει να αντικατασταθούν. Δεν περίμενα αυτόν το νόμο, και ίσως να μην υφισταται το δίλλημα που έθεσες.

Αποσυνδεδεμένος irenead

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #223 στις: Ιουλίου 12, 2011, 01:41:25 am »
Οσοι θα μπουν στο πινακα 24μηνου θα πρεπει απαραιτητα να εχουν συμπληρωσει 24 μηνες και μια τουλαχιστον επιτυχια στον ΑΣΕΠ. Οσοι δεν εχουν επιτυχια θα μεινουν εξω. Το ΠΑΣΟΚ ξαναλεω ειναι καλυμμενο: κανενας διορισμος εκτος ΑΣΕΠ.

Δηλαδή, σε αυτόν που έχει επιτυχία ΑΣΕΠ θα προσμετρηθούν τα μόρια της φετινής προυπηρεσίας και θα μπει στο 24μηνο, ενώ αυτός που δεν έχει  ΑΣΕΠ, αλλά δούλεψε  φέτος θα του πουν ''σε σένα δεν προσμετρούμε τα φετινά μόρια και δεν μπαίνεις στον ενιαίο πίνακα του 40%''.  Είπαμε είναι άσχετοι οι του Υπουργείου ,αλλά όχι κι έτσι.Ο πεινασμένος μου φαίνεται εδώ μέσα καρβέλια ονειρεύεται...
KYRINIS,να σαι καλά γελάσαμε και λίγο.Ακριβώς όπως τα είπες, ο πεινασμένος............

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182685
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)