0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ας όψεται ο Σπηλιωτόπουλος που τους αναγνώρισε προϋπηρεσία από το πουθενά!Το ότι δούλευαν με το ίδιο πρόγραμμα σπουδών όπως το παιδείας,ως επιχείρημα της αναγνώρισης,εμένα δεν μου λέει τίποτα.Κάτι εκατοντάδες του ΟΑΕΔ(οι περισσότεροι βύσματα με προϋπηρεσία 10 μήνες το χρόνο,την ώρα που η προϋπηρεσία της ΠΔΣ ήταν το ανώτερο 3) διορίστηκαν στο παιδείας,κλέβοντας τις θέσεις συναδέλφων μας.Την ΠΔς την ανέφερα εσκεμμένα γιατί λένε ότι ήταν βυσματική(έδινε όμως μόνο το ανώτερο 3 όχι 10 μόρια που έπαιρναν οι βυσματούχοι του ΟΑΕΔ)
Ποιος νόμος ορίζει Lasid οτι οι έχοντες 23,5 μήνες και όχι ΑΣΕΠ μπορούν να εργάζονται στο υπ. παιδείας???Σε όσα αναγιγνώσκω παραπάνω θέλω να πω ότι όσοι προσλαμβάνονται στο παιδειας είτε με το 40% των πινάκων, είτε με ΑΣΕΠ, είτε 24 μηνες+παιδαγωγική επάρκεια+ΑΣΕΠ, είτε 30 μήνες και παιδαγωγική επάρκεια είχαν ή έχουν κατοχυρωμένο δικαίωμα μονιμοποίησης βάσει της νομοθεσίας. Το ότι κάποιος εργάζεται σε ένα χώρο αν νομοθετικά δε καλύπτεται πέρνει ρίσκο στο να μη διοριστεί ποτέ αν δεν έχει κάποια σημεία αναφοράς (νόμους). Η προυπηρεσία όσων εργάζονται στον ΟΑΕΔ είναι απόλυτα σεβαστή, αλλά με ποια νομοθεσία ήλπιζαν να διοριστούν οι ωρομίσθιοι? Αφού εν υπήρχε πλαίσιο συγκεκριμένο. Κι εγώ ξεκίνησα να δουλεύω στον ΟΑΕΔ αλλά δεν έβλεπα κάποιο ορίζοντα μονιμοποίησης οπότε θεωρώ χρήσιμη τη προυπηρεσία που απέκτησα για μισθολογικούς λόγους και ένσημα. Από κεί και πέρα δε δημιουργείται κανόνας για απαραίτητο διορισμό υπό αυτές τις συνθήκες. Να σημειώσω δε ότι η έννοια της παιδαγωγικής επάρκειας δεν είναι ευρεία στα ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ως απαραίτητο προσόν ρίχνονατς κάποιος μια ματιά σε μια προκήρυξη πρόσληψης ωρομισθίων....Μιλάμε περισσότερο για εκαπιδευτές σε αυτή τη περίπτωση του ΟΑΕΔ παρά για παιδαγωγούς απαράιτητα.Δηλαδή οι άνθρωποι που λόγω του 3848/2010 έχασαν το διορισμό τους, οι πίνακες κλείδωσαν και δεν έχουν σαφή ορίζοντα πια τι πρέπει να κάνουν? Κακώς που τόσα χρόνια υπήρχε τεχνική εκπάιδευση και σε άλλα υπουργεία πέραν του παιδείας...Θα μπορούσαν τα υπουργεία όπως το Εργασίας ή το Τουρισμού να συνεισφέρουν επαγγελματική αποκατάσταση και κατεύθυνση αλλά όχι παιδαγωγική κατάρτιση - καθοδήγηση.
Παράθεση από: Lasid στις Οκτωβρίου 29, 2011, 05:26:53 pmΠαράθεση από: irenead στις Οκτωβρίου 29, 2011, 05:10:58 pmΑγαπήτέ συνάδελφε,μήπως θα μπορούσες να μας πεις πως προσλαμβανόσασταν όλα αυτά τα χρόνια?Τί είδους αξιοκρατικές διαδικασίες έχετε περάσει?Έχεις δίκιο να το ρωτάς αυτό, αλλά αν το δεις από τη μεριά που το θέτει ο alexlion θα καταλάβεις ότι έχει δίκιο.Δε λέει ότι θα ήθελε τη θέση κάποιου συναδέλφου στο υπουργείο παιδείας, λέει κάτι βαθύτερο.Όσοι είχαν 16μηνο ή 30μηνο στο υπ. παιδείας διορίζονταν μόνιμοι τα προηγούμενα χρόνια στο υπ. παιδείας.Οι καθηγητές στον ΟΑΕΔ είχαν όχι 16 ή 30 μήνες μόνο, αλλά 80 και 100 μήνες και εξακολουθούσαν να είναι ωρομίσθιοι. Δεν υπήρχε καμιά εκπαιδευτική ρύθμιση για αυτούς για να διοριστούν στο υπ. εργασίας κάποτε.Μάλιστα ακόμα και με τόσους μήνες προϋπηρεσίας, υπάρχουν χρονιές όπως η φετινή που δεν πήραν ούτε μια ώρα και έμειναν άνεργοι. Μάλλον για αυτή την αδικία μιλάει ο alexlion.Lasid δεν διαφωνώ,να διοριστούν οι συνάδελφοι γιατί παλεύουν τόσα χρόνια όπως και μεις,αλλά να διοριστούν στο υπ.εργασίας.Ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως δούλευαν ορισμένοι δίπλα στο σπίτι τους....
Παράθεση από: irenead στις Οκτωβρίου 29, 2011, 05:10:58 pmΑγαπήτέ συνάδελφε,μήπως θα μπορούσες να μας πεις πως προσλαμβανόσασταν όλα αυτά τα χρόνια?Τί είδους αξιοκρατικές διαδικασίες έχετε περάσει?Έχεις δίκιο να το ρωτάς αυτό, αλλά αν το δεις από τη μεριά που το θέτει ο alexlion θα καταλάβεις ότι έχει δίκιο.Δε λέει ότι θα ήθελε τη θέση κάποιου συναδέλφου στο υπουργείο παιδείας, λέει κάτι βαθύτερο.Όσοι είχαν 16μηνο ή 30μηνο στο υπ. παιδείας διορίζονταν μόνιμοι τα προηγούμενα χρόνια στο υπ. παιδείας.Οι καθηγητές στον ΟΑΕΔ είχαν όχι 16 ή 30 μήνες μόνο, αλλά 80 και 100 μήνες και εξακολουθούσαν να είναι ωρομίσθιοι. Δεν υπήρχε καμιά εκπαιδευτική ρύθμιση για αυτούς για να διοριστούν στο υπ. εργασίας κάποτε.Μάλιστα ακόμα και με τόσους μήνες προϋπηρεσίας, υπάρχουν χρονιές όπως η φετινή που δεν πήραν ούτε μια ώρα και έμειναν άνεργοι. Μάλλον για αυτή την αδικία μιλάει ο alexlion.
Αγαπήτέ συνάδελφε,μήπως θα μπορούσες να μας πεις πως προσλαμβανόσασταν όλα αυτά τα χρόνια?Τί είδους αξιοκρατικές διαδικασίες έχετε περάσει?
Είναι γεγονός ότι στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ τόσο οι προσλήψεις όσο και οι ώρες που θα έπαιρνε ο κάθε ωρομίσθιος συχνά κόβονταν και ράβονταν από τον Διευθυντή της σχολής, ανάλογα με τις γνωριμίες και τις προσωπικές συμπάθειες, κάτι που δεν είχε καμία δυνατότητα να κάνει ο διευθυντής ενός ΕΠΑΛ με τους αναπληρωτές που του έστελνε το Υπουργείο Παιδείας.
Παρακαλούμε να γυρίσετε στο θέμα. Τα εκτός θέματος μηνύματα θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση από εδώ και στο εξής.Ευχαριστούμε.
Alexlion επειδή έχω δουλέψει τόσο σε ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ όσο και ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ Υπ. Παιδείας, επέτρεψέ μου να έχω μια τεκμηριωμένη άποψη από την εμπειρία μου. Η εμπειρία μου λοιπόν αναφέρει ότι Δ/ντης έχει αρνηθεί να μου δώσει ώρες γιατί "είχε ένα καλό παιδί ντόπιο" σε σχέση με μένα που δεν έμενα στην ίδια πόλη. Επίσης φέτος μου χει συμβεί να τεμαχιστούν οι ώρες σε 3 άτομα τη στιγμή που ήμουν πρώτος στα μόρια. Άρα δε δέχομαι να βρεθούν μπροστά μου με μόρια τέτοιοι συνάδελφοι. Επίσης το πρόσχημα ότι προτιμούνται τα ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ σε σχέση με του παιδείας έχω να σου πω ότι η προτίμηση έγκειται στο γεγονός ότι δίνουν επιδότηση ενοικίου και μαθητεία με ένσημα και χρήματα. Άρα είναι ένα δέλεαρ. Επίσης έχω αντιμετωπίσει το επίπεδο της κατάρτισης με ανύπαρκτα εργαστήρια που κατά τα άλλα δημιουργούν δυνατούς αποφοίτους!!!! Επίσης θεωρώ παιδαγωγό κάθε άνθρωπο που αγαπά την εκπαίδευση και δίνεται σε αυτή με σθένος. Θεωρώ επίσης παιδαγωγό κάθε άνθρωπο που βαδίζει με την ισχύουσα νομοθεσία (καλή ή κακή κάθε φορά) και γνωρίζει τι προοπτική έχει.Θεωρώ παιδαγωγό αυτόν που δεν οφθαλμαπατά ότι είναι εγκλωβισμένος σε ένα μοτίβο εργασίας που δε του εξασφαλίζει προοπτική αλλά ελπίζει ότι ίσως μονιμοποιηθεί κάποια στιγμή και αυτός.Θεωρώ παιδαγωγό αυτόν που έχει αξιολογηθεί να μπει στην ασπαιτε 12μηνης διάρκειας και όχι 6μηνης, όπως λανθασμένα επισημαίνεις και έκανε εργασίες μεταπτυχιακού επιπέδου.Θεωρώ παιδαγωγό εκείνον που δίνοντας ΑΣΕΠ προσπάθησε με το διάβασμα να αποδείξει ότι αξίζει μια θέση στον ήλιο της εκπαίδευσης.θεωρώ παιδαγωγό αυτόν που σε κεντρικούς πίνακες πανελλαδικής δυναμικής (υπ. παιδείας) κρινόταν κάθε φορά για να πάει αναπληρωτής ή ωρομίσθιος.Θεωρώ τέλος παιδαγωγό αυτόν που μπορεί να βλέπει ρεαλιστικά και όχι να εκλογικεύει κατά περίπτωση....
Παράθεση από: Χριστίνα στις Οκτωβρίου 30, 2011, 12:54:45 pmΠαρακαλούμε να γυρίσετε στο θέμα. Τα εκτός θέματος μηνύματα θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση από εδώ και στο εξής.Ευχαριστούμε.Κυρία Χριστίνα ποιο είναι το μήνυμα εκτός θέματος?Για τους ωρομισθίους επας οαεδ αναφερόμαστε.Ευχαριστώ....