0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τώρα radius μην με προκαλείς με τα βύσματα....Σέβομαι την κυρία Χριστίνα και δεν απαντώ.
Παιδιά καλησπέρα, με το ν/σ που αναμενεται να ψηφιστει για το τεχνολογικό λυκειο θα προσλαμβανουν ωρομισθιους απο το υπουργειο παιδειας οποτε ολοι εμεις οι ωρομισθιοι του ΟΑΕΔ βλεπω να μενουμε ανεργοι.Ηθελα να ρωτήσω αν υπαρχει συλογος ωρομισθιων περιφερειας ηπείρου αφου εγω εργαζομαι στην επας κερκυρας, αν όχι θα πρεπει μα οργανοθουμαι πριν μας πεταξουν ολους στο δρομο!
Θα συμφωνήσω με το μήνυμα του Alexlion και θεωρώ ότι παρασύρθηκα μέσα στη συζήτηση...Όμως ως νέος άνθρωπος βλέποντας ότι χτίζω να γκρεμίζεται με τις εκάστοτε αλλαγές επί των αλλαγών προσπαθώ να εκλογικεύσω και να προσεγγίσω τα πραγματα κάπως ρεαλιστικά. Άλλες φορές τα καταφέρνω κι άλλες όχι. Με τις εμπειρίες που κατατίθενται από συναδέλφους εδώ τελικά ποια πρέπει να είναι η θέση των ωρομισθίων ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στο Τεχνολογικό Λύκειο. Ας μιλήσουμε ξεκάθαρα και με επιχειρήματα....
το θεμα είναι μην καταργηθούν τελείως οι ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ οπότε η συζήτηση δεν θα έχει καν νόημα.Το καλύτερο θα ήταν να διατηρηθούν οι ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΑΕΔ αλλά και να υπάρχει και Τεχνολογικό Λύκειο Μαθητείας ΟΑΕΔ.
Δε μιλάμε για κατάργηση των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ, όπως και των ΕΠΑΣ άλλων υπουργείων (Υγείας, Τουρισμού), αλλά μετατροπή τους σε Τεχνολογικά Λύκεια. Άρα 3 + 1 έτη σπουδών κοινώς αύξηση των προσφερόμενων ωρών και μαθητεία. Θεωρώ ότι είναι απαραίτητη η ισχυροποίηση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης μέσα από ενιαίο φορέα (Υπ Παιδείας) και με μια κοινή και όχι κατακερματισμένη μορφή (Τεχνολογικό Λύκειο). Άρα η συζήτηση περί συνέχισης του συγκεκριμένου μοτίβο δεν νομίζω ότι έχει βάση...
Σύλλογοι υπάρχουν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.Σύλλογος Ιωαννίνων υπάρχει και κινείται από όσο ξέρω αρκετά.Ο καθένας ας ρωτήσει στην περιοχή του ,ειδικά τους παλιούς συναδέλφους.Παλεύουμε να μην πεταχτούμε στον δρόμο και παλεύουμε ωστε οι αλλαγές στο νέο τεχνολογικό λύκειο να μην συμφέρουν μόνο τους ωρομισθίους του υπουργείου παιδείας αλλά και του υπουργείου εργασίας.Έχουμε ίσα δικαιώματα σε όλα!
Παράθεση από: alexlion στις Ιανουαρίου 05, 2012, 08:21:42 pmΣύλλογοι υπάρχουν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.Σύλλογος Ιωαννίνων υπάρχει και κινείται από όσο ξέρω αρκετά.Ο καθένας ας ρωτήσει στην περιοχή του ,ειδικά τους παλιούς συναδέλφους.Παλεύουμε να μην πεταχτούμε στον δρόμο και παλεύουμε ωστε οι αλλαγές στο νέο τεχνολογικό λύκειο να μην συμφέρουν μόνο τους ωρομισθίους του υπουργείου παιδείας αλλά και του υπουργείου εργασίας.Έχουμε ίσα δικαιώματα σε όλα!Μόνο που εμείς τρέχαμε σε κάθε χωριό της Ελλάδας και δίναμε και Ασεπ.Δεν δουλεύαμε δίπλα στο σπίτι μας, επιλεγόμενοι με αδιαφανείς δια δικασίες.Αρα ίσα δικαιωμάτα δεν μπορούμε να έχουμε.