0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα και από εμένα! Ήθελα και εγώ να κάνω παρόμοια ερώτηση με τον/την συνάδελφο... Έχω βρεί ένα μεταπτυχιακό στο Institute of Education του University of London με τίτλο ΜΑ Inclusive Education το οποίο σκέφτομαι να παρακολυθήσω. Το θέμα είναι το εξής: το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό είναι ουσιαστικά εξ' αποστάσεως αλλά θα πρέπει να παρεβρεθείς 5 Σαββατοκύριακα το χρόνο. Όπως γράφει και στο site τους είναι mixed-mode. Σαν ίδρυμα είναι από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) πάνω στην εκπαίδευση και τα πτυχία που παρέχει δεν έχουν θέμα αναγνώρισης. Ωστώσο, επειδή έχει αυτή τη μορφή σκεφτόμουν μήπως αντιμετωπίσω πρόβλημα κατά την αναγνώριση.Υπάρχει κάποιος που το έχει παρακολουθήσει ή αν έχει κάποιο γνωστό προκειμένου να σιγουρευτώ ότι δεν θα έχω πρόβλημα?Οποιαδήποτε πληροφορία θα ήταν χρήσιμη.Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Παράθεση από: emmaki στις Ιουλίου 13, 2011, 08:37:57 pmΕγώ συτό που γνωρίζω είναι αυτό που λέει το ΔΟΑΤΑΠ«ισοτιμία και αντιστοιχία» τίτλων που έχουν αποκτηθεί με την διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης χορηγείται μόνον εφόσον υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα σπουδών στο Ε.Α.Π και κατόπιν σύγκρισης του προγράμματος σπουδών της σχολής στην ημεδαπή με αυτό της σχολής στην αλλοδαπήΤώρα, για μένα αν κάποιος θέλει να το ρισκάρει και αν θέλει να σπουδάσει για "την τρέλλα" του, ας το κάνει. Το μόνο που θα χάσει (αν υποθέσουμε ότι το κάνει για την τρέλα του πάντα και γιατί θέλει να επεκτείνει τους ορίζοντες του και μόνο) είναι τα 120 ευρώ του παραβόλου.Ποιός το κάνει, όμως; Εγώ όχι!Αναφέρεσαι σε προπτυχιακές σπουδές και όχι μεταπτυχιακές. Το ξεκαθαρίζει άλλωστε και το ΔΟΑΤΑΠ. Δεν είναι δυνατόν να χορηγείται αντιστοιχία στα μεταπτυχιακά. Να αναφέρω απλά ότι και ελληνικό ΤΕΙ συνεργάζεται με ξένο πανεπιστήμιο (το ξένο π[ανεπιστημο χρησιμοποιει τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ) κάνοντας master εξ αποστάσεως, αν θυμάμαι ο τίτλος του master είναι ¨εξα αποστάσεως εκπάιδευση" και είναι πλήρως αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ και ας μην υπάρχει αντίστοιχος τίτλος master στο ΕΑΠ.
Εγώ συτό που γνωρίζω είναι αυτό που λέει το ΔΟΑΤΑΠ«ισοτιμία και αντιστοιχία» τίτλων που έχουν αποκτηθεί με την διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης χορηγείται μόνον εφόσον υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα σπουδών στο Ε.Α.Π και κατόπιν σύγκρισης του προγράμματος σπουδών της σχολής στην ημεδαπή με αυτό της σχολής στην αλλοδαπήΤώρα, για μένα αν κάποιος θέλει να το ρισκάρει και αν θέλει να σπουδάσει για "την τρέλλα" του, ας το κάνει. Το μόνο που θα χάσει (αν υποθέσουμε ότι το κάνει για την τρέλα του πάντα και γιατί θέλει να επεκτείνει τους ορίζοντες του και μόνο) είναι τα 120 ευρώ του παραβόλου.Ποιός το κάνει, όμως; Εγώ όχι!
Δεν αναφέρομαι σε αυτό. Αυτό που λες ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ, ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ, ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ, ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΤΟ ΠΩ;;δΕΝ δύναται από καμία νομοθεσία πουθενά στο κόσμο να υπάρχει αντιστοιχία επίσημη μεταξύ μεταπτυχιακών. Υπάρχουν 10.000 διαφορετικοί τίτλοι master. Με την λογική σου τα ομοειδή τμήματα π.χ. όλα τα τμήματα φιλολογίας θα έπρεπε να δίνουν ίδιους τίτλους master, ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.Διαβάστε τους νόμους πρώτα προσεκτικά!!!Θα μπορούσε τπυλάχιστον κάποιος να μου απαντήσει ποιο Master είνα αυτό στην Αγγλία το εξαποστάσεως:;