0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όσον αφορά τον κλάδο μας, παρατήρησα ότι πήραν αρκετοί-σχετικά με το συνολικό αριθμό μας-μετάθεση. Αυτό από τη μια σημαίνει ότι καλύφθηκαν με αυτό τον τρόπο τα κενά στην Αθήνα, από την άλλη ότι "κινείται" το πράγμα και υπάρχουν ανάγκες σε
Επειδή οι βιολόγοι μπήκαν στα σχολεία τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχουν πολλοί που να βγαίνουν σε σύνταξη.
Από πέρσι άρχισαν να βγαίνουν στη σύνταξη
Μόνο για φέτος οι ανάγκες σε βιολόγους είναι αυξημένες, γιατί μπαίνει η μία ώρα στην Α λυκείου. Αν σκεφτεί κανείς ότι οι οργανικές στο λύκειο βγαίνουν από τις σταθερές ώρες, στο λύκειο ένας βιολόγος δύσκολα θα συμπληρώνει ωράριο, για να τον πάρουν αναπληρωτή.
Θεωρώ όμως ότι ο πίνακας προτιμήσεων πρέπει να συμπληρωθεί απ'τον καθένα με βάση τις προσωπικές του ανάγκες και προτιμήσεις και μόνο. Όλα τα άλλα είναι ρευστά και δύσκολο να προβλεφθούν. Οπότε το 'αξίζει' , 'δεν αξίζει' είναι υποκειμενικό. Προσωπικά φέτος ήμουν πολύ μακριά από το σπίτι μου και είδα ότι δεν σηκώνω άλλη μια χρονιά ως αναπληρώτρια εκτός. Δήλωσα ΑΚΩ και μόνο σε ακτίνα 100 χλμ.
Γενικά ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ να λειτουργήσουν τα σχολεία με λιγότερες προσλήψεις μόνιμων και ταυτόχρονα μείωση των αναπληρωτών στο μισό!
νομίζω ότι οι αναπληρωτές θα είναι στα ίδια επίπεδα που ήταν προπερσι, δηλαδή 80-100
Μας αναγκάζουν να κάνουμε ακραίες επιλογές, ενώ θα μπορούσαν απλώς να μας δείξουν έστω τα προσωρινά κενά.