*

Αποστολέας Θέμα: Α΄ Φάση Αναπληρωτών Φιλολόγων 2011-2012  (Αναγνώστηκε 348488 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος evants

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Α΄ Φάση Αναπληρωτών Φιλολόγων 2011-2012
« Απάντηση #266 στις: Αυγούστου 15, 2011, 10:23:57 pm »
ναι και όχι στους ενδιαφερόμενους για διορισμό οπότε ας μη θεωρηθεί από το ιερατείο ότι έχω προσωπικό συμφέρον.
Και για να μη θεωρηθώ υποστηρικτής της Διαμαντοπούλου ή αιθεροβάμων,αντί του 40% έπρεπε να υπάρχει ΜΟΝΟ το 24μηνο όπου όσοι εντάσσονταν θα είχαν προϋπηρεσία αποκτηθείσα ΜΕΤΑ την επιτυχία τους στον ασεπ και ΔΕ θα είχαν καμία μοριοδότηση για οποιονδήποτε λόγο,τέκνων,υγείας κτλ.Το υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης θα έπρεπε να είναι υπεύθυνο για αυτές τις περιπτώσεις.Λυπάμαι αν η πρότασή μου δε συγκινεί κανέναν-δεν είναι η πρώτη φορά που τη διατυπώνω στο φόρουμ και συμμετέχω με διαλείμματα από το 2007-αλλά είναι η μόνη ορθολογική και αξιοκρατική αφ΄ης στιγμής καταργήθηκε η επετηρίδα.

Eμένα με συγκινεί πάντως..
παραδόξως πως! Συνήθως όταν καταθέτω αυτήν την πρόταση,επικρατεί σιγή ιχθύΩΝ. Όπως κι αυτή τη φορά...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:55:02 »

adigoni

• Επισκέπτης
« Απάντηση #267 στις: Αυγούστου 15, 2011, 10:25:57 pm »
Όσοι δώσαμε ΑΣΕΠ κι έχουμε επιτύχει πολλαπλώς, ναι, έχουμε έννομο συμφέρον για το 24μηνο....αλλά, τί γίνεται με ανθρώπους που για λίγο έχασαν διορισμό από επετηρίδα και παράλληλα έχουν μεγάλη προϋπηρεσία ως αναπληρωτές;Οι περισσότεροι από αυτούς, και νομίζω ότι έχουν μείνει πολύ λίγοι που δεν έχουν δώσει πλέον ΑΣΕΠ, θα διορίζονταν πέρσι, αν δεν υπήρχαν οι ΟΑΕΔίτες και φέτος, βέβαια, αν δεν υπήρχε η δικαιολογία του μνημονίου.Προοδευτικά ,νομίζω ότι τείνει να υπάρξει κατάργηση της ποσόστοσης και πρέπει να πιέσουμε να βρεθεί μία φόρμουλα κοινώς αποδεκτή, πχ:  ΑΣΕΠ, ΑΣΕΠ(επιτυχία σε οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από τη χρονολογία διεξαγωγής του) και Προϋπηρεσία, Ειδικές Κατηγορίες.....

evants, εμένα πώς με χαρακτηρίζεις τώρα ;D ;D ;D ;Dημι-ιχθύν;;;;τότε δικαιώνομαι ως γοργόνα ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος troll

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #268 στις: Αυγούστου 15, 2011, 10:30:17 pm »
ναι και όχι στους ενδιαφερόμενους για διορισμό οπότε ας μη θεωρηθεί από το ιερατείο ότι έχω προσωπικό συμφέρον.
Και για να μη θεωρηθώ υποστηρικτής της Διαμαντοπούλου ή αιθεροβάμων,αντί του 40% έπρεπε να υπάρχει ΜΟΝΟ το 24μηνο όπου όσοι εντάσσονταν θα είχαν προϋπηρεσία αποκτηθείσα ΜΕΤΑ την επιτυχία τους στον ασεπ και ΔΕ θα είχαν καμία μοριοδότηση για οποιονδήποτε λόγο,τέκνων,υγείας κτλ.Το υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης θα έπρεπε να είναι υπεύθυνο για αυτές τις περιπτώσεις.Λυπάμαι αν η πρότασή μου δε συγκινεί κανέναν-δεν είναι η πρώτη φορά που τη διατυπώνω στο φόρουμ και συμμετέχω με διαλείμματα από το 2007-αλλά είναι η μόνη ορθολογική και αξιοκρατική αφ΄ης στιγμής καταργήθηκε η επετηρίδα.

παραδόξως πως! Συνήθως όταν καταθέτω αυτήν την πρόταση,επικρατεί σιγή ιχθύΩΝ. Όπως κι αυτή τη φορά...

Υπάρχει σιγή ίσως επειδή ισοσκελίζονται τα συμφέροντα.. ή τουλάχιστον παύει η κατάτμηση και ξεκαθαρίζει το τοπίο. Αλλά μέχρι να επιτευχθεί μία τέτοια τομή, είναι σαφές ότι θυσιάζονται πολλές φουρνιές των διαφόρων κατηγοριών. Δεν μπορούμε να τις αδικήσουμε, γι' αυτό..
 Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι για λόγους πολιτικού κόστους και ψηφοθηρίας ποτέ δεν μπήκε το μαχαίρι τόσο βαθιά στο εκπαιδευτικό κόκκαλο. Πλέον τώρα.. θα φαγωθεί και το μεδούλι...
Πρέπει να νευριάσουμε... /  Όταν είσαι
άξιος είσαι ΠΑΝΤΟΥ, Επιλεκτικά άξιος δεν υπάρχει.
(Και ακέραιος.. βεβαίως - βεβαίως)

Αποσυνδεδεμένος evants

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #269 στις: Αυγούστου 15, 2011, 10:36:39 pm »
Όσοι δώσαμε ΑΣΕΠ κι έχουμε επιτύχει πολλαπλώς, ναι, έχουμε έννομο συμφέρον για το 24μηνο....αλλά, τί γίνεται με ανθρώπους που για λίγο έχασαν διορισμό από επετηρίδα και παράλληλα έχουν μεγάλη προϋπηρεσία ως αναπληρωτές;Οι περισσότεροι από αυτούς, και νομίζω ότι έχουν μείνει πολύ λίγοι που δεν έχουν δώσει πλέον ΑΣΕΠ, θα διορίζονταν πέρσι, αν δεν υπήρχαν οι ΟΑΕΔίτες και φέτος, βέβαια, αν δεν υπήρχε η δικαιολογία του μνημονίου.Προοδευτικά ,νομίζω ότι τείνει να υπάρξει κατάργηση της ποσόστοσης και πρέπει να πιέσουμε να βρεθεί μία φόρμουλα κοινώς αποδεκτή, πχ:  ΑΣΕΠ, ΑΣΕΠ(επιτυχία σε οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από τη χρονολογία διεξαγωγής του) και Προϋπηρεσία, Ειδικές Κατηγορίες.....

evants, εμένα πώς με χαρακτηρίζεις τώρα ;D ;D ;D ;Dημι-ιχθύν;;;;τότε δικαιώνομαι ως γοργόνα ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
καλή μου Άριελ ;D,συ είπας: έχουμε έννομο συμφέρον για το 24μηνο! Γι΄αυτό απαντάς!
Κατά τα άλλα,εγώ ανήκω στην κατηγορία που περιγράφεις και ακόμη βλέπω να πέφτουν αλεξίπτωτα

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:55:02 »

Αποσυνδεδεμένος evants

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #270 στις: Αυγούστου 15, 2011, 10:39:48 pm »

Υπάρχει σιγή ίσως επειδή ισοσκελίζονται τα συμφέροντα.. ή τουλάχιστον παύει η κατάτμηση και ξεκαθαρίζει το τοπίο. Αλλά μέχρι να επιτευχθεί μία τέτοια τομή, είναι σαφές ότι θυσιάζονται πολλές φουρνιές των διαφόρων κατηγοριών. Δεν μπορούμε να τις αδικήσουμε, γι' αυτό..
Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι για λόγους πολιτικού κόστους και ψηφοθηρίας ποτέ δεν μπήκε το μαχαίρι τόσο βαθιά στο εκπαιδευτικό κόκκαλο. Πλέον τώρα.. θα φαγωθεί και το μεδούλι...
δυστυχώς ούτε αυτή τη φορά θα φτάσει σε κανένα μεδούλι.Όταν για παράδειγμα πριμοδοτούνται με τη βάση του 55 οι 24μηνίτες χωρίς ασεπ-1 κατηγορία,με 10 μόρια οι πολύτεκνοι-2 κατηγορία,με άλλα πόσα οι τρίτεκνοι-3 κατηγορία,διατηρούνται οι ειδικές κατηγορίες ,τότε...
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 15, 2011, 10:41:31 pm από evants »

adigoni

• Επισκέπτης
« Απάντηση #271 στις: Αυγούστου 15, 2011, 10:48:36 pm »
Καλέ μου καρχαριομάχε;) ;) ;) ;) ;) ;) ;).....η απονομή δικαιοσύνης δεν τους αφήνει όλους ευχαριστημένους....Αλλά και η δικαιοσύνη χωρίς κατανόηση είναι μισή...Σε όποιον μπορεί να βρεί ένα δίκαιο νόμο να του δώσουμε τον υπουργικό θώκο :)

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #272 στις: Αυγούστου 15, 2011, 10:51:13 pm »

δυστυχώς ούτε αυτή τη φορά θα φτάσει σε κανένα μεδούλι.Όταν για παράδειγμα πριμοδοτούνται με τη βάση του 55 οι 24μηνίτες χωρίς ασεπ-1 κατηγορία,με 10 μόρια οι πολύτεκνοι-2 κατηγορία,με άλλα πόσα οι τρίτεκνοι-3 κατηγορία,διατηρούνται οι ειδικές κατηγορίες ,τότε...

Ξέχασαν την ειδική κατηγορία Ε των υπερηλικων. Προσαύξηση 1 μόριο για κάθε έτος πάνω από τα 40.
Όχι ότι με αφορά το θέμα, αλλά δείχνω κάποια αλληλεγγύη στην προηγούμενη γενιά που δεν συνέφαγε...  8) :)

adigoni

• Επισκέπτης
« Απάντηση #273 στις: Αυγούστου 15, 2011, 11:02:02 pm »
χαχαχχαχαχαχαχχαχαχαχ evants....μόλις εντάχθηκες σε....ειδική κατηγορία ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #274 στις: Αυγούστου 15, 2011, 11:03:47 pm »
χαχαχχαχαχαχαχχαχαχαχ evants....μόλις εντάχθηκες σε....ειδική κατηγορία ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Λίγα χρονάκια ακόμη και φτάνω τους... πολύτεκνους.

Evants είπες; Λάθος παρέμβαση... ???
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 15, 2011, 11:05:45 pm από panos2 »

adigoni

• Επισκέπτης
« Απάντηση #275 στις: Αυγούστου 15, 2011, 11:05:33 pm »
με το καλό ;D ;D ;D ;D ;D ;D

εγώ σε λίγα χρονάκια....απλά ελπίζω ότι μπορεί και να δω τον Παναθηναϊκό να κατακτά το Champions League!!!

Αποσυνδεδεμένος evants

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #276 στις: Αυγούστου 15, 2011, 11:06:23 pm »

Ξέχασαν την ειδική κατηγορία Ε των υπερηλικων. Προσαύξηση 1 μόριο για κάθε έτος πάνω από τα 40.
Όχι ότι με αφορά το θέμα, αλλά δείχνω κάποια αλληλεγγύη στην προηγούμενη γενιά που δεν συνέφαγε...  8) :)
Ήταν πρόταση αλλά απορρίφθηκε στην περιβόητη διαβούλευση για το νομοσχέδιο η πριμοδότηση για κάθε έτος κτήσης πτυχίου πριν την κατάργηση της επετηρίδας.Προς κακόβουλους:όχι,δεν το πρότεινα εγώ.
του άσχετου πάντως όχι

Αποσυνδεδεμένος troll

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #277 στις: Αυγούστου 15, 2011, 11:12:11 pm »
Κάθε μεταβατική περίοδος αποτελεί ένα αγκάθι για όσους δεν την πρόλαβαν. Ας θυμηθούμε το 1998 και την διενέργεια του πρώτου ΑΣΕΠ με την κατάργηση της επετηρίδας. Αν και θεσμοθετήθηκε το 16μηνο, υπήρξαν πολλές οι περιπτώσεις των αδικημένων.
Αφού τότε έγινε μία τομή, οι επιλογές ήταν ξεκάθαρες:
α) είτε απορρόφηση 100% από ΑΣΕΠ
β) είτε ο διαγωνισμός να δίνει την ευκαιρία σε συναδέλφους χωρίς προϋπηρεσία με επιτυχία στο ΑΣΕΠ να αποκτούν την δυνατότητα απόκτησης πραγματικής, αλλά η προοπτική διορισμού θα διαφαινόταν αφού είχε συμπληρωθεί καθαρό 24μηνο. Εν μέρει σε κάποιες ειδικότητες αυτό συνέβαινε. Το λάθος κατά τη γνώμη μου οφείλεται όταν τελείωνε το 24μηνο και εξακολουθούσε να διορίζει με 23, 22,[...] 15 μήνες. Θα έπρεπε και αυτοί οι συνάδελφοι να συμπληρώνουν 24μηνο, αφενός κάτι τέτοιο αποτελεί ίση μεταχείριση και σωστή αποτίμηση της διαδρομής του καθενός, αφετέρου θα υπήρχει ορθολογικότερη διαχείριση του προσωπικού και θα είχαν προληφθεί καταστάσεις υπεραριθμιών και κατόπιν αμετάθετου.

Σε ό,τι αφορά τις Ειδικές Κατηγορίες θα γινόταν η απαραίτητη ποσόστωση.

Επίσης θέλει δύναμη, ψυχραιμία και επιβάλλον, να αποδεχθεί κάποιος στη συνείδησή του ότι ανήκει σε μια μεταβατική περίοδο που οδεύει προς απώλεια κεκτημένων. Συνήθως γίνεται λιγότερο ανώδυνο, όταν ξέρεις ότι το ατομικό συμφέρον θυσιάζεται στο βωμό του μελλοντικά συλλογικού.

Έτσι όπως είναι τα πράγματα, εκεί που ο κλάδος πρέπει να δώσει μάχη και να μην διαπραγματευθεί είναι η απαραίτητη ανακοίνωση του αριθμού των θέσεων σε κάθε επερχόμενο ΑΣΕΠ. Δεν νοείται διαγωνισμός για πλήρωση θέσεων χωρίς αυτή την καίρια πληροφορία.  Μόνιμοι και αναπληρωτές, ωρομίσθιοι και αποφοιτήσαντες από τα Παν/μια πρέπει να εστιάσουμε σε αυτό. Διαφορετικά κάθε θυσία με μαθηματική ακρίβεια θα πάει χαμένη και ποιος θα βρεθεί να παρηγορήσει αυτές τις συνειδήσεις.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 15, 2011, 11:16:26 pm από cd »
Πρέπει να νευριάσουμε... /  Όταν είσαι
άξιος είσαι ΠΑΝΤΟΥ, Επιλεκτικά άξιος δεν υπάρχει.
(Και ακέραιος.. βεβαίως - βεβαίως)

Αποσυνδεδεμένος evants

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #278 στις: Αυγούστου 15, 2011, 11:16:45 pm »
συμπληρωματικά,να τονισθεί ότι απαιτείται προσοχή στο τι ορίζεται ως οργανικό κενό,γιατί το υπουργείο παίζει τελευταία.Αν γίνει κάτι τέτοιο με τρόπο σωστό,τότε θα έχει όφελος η ανακοίνωση του αριθμού προσλήψεων.

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #279 στις: Αυγούστου 15, 2011, 11:27:21 pm »
Όσοι δώσαμε ΑΣΕΠ κι έχουμε επιτύχει πολλαπλώς, ναι, έχουμε έννομο συμφέρον για το 24μηνο....αλλά, τί γίνεται με ανθρώπους που για λίγο έχασαν διορισμό από επετηρίδα και παράλληλα έχουν μεγάλη προϋπηρεσία ως αναπληρωτές;Οι περισσότεροι από αυτούς, και νομίζω ότι έχουν μείνει πολύ λίγοι που δεν έχουν δώσει πλέον ΑΣΕΠ, θα διορίζονταν πέρσι, αν δεν υπήρχαν οι ΟΑΕΔίτες και φέτος, βέβαια, αν δεν υπήρχε η δικαιολογία του μνημονίου.

antigoni,
1. η επετηρίδα καταργήθηκε το 1998. Όσοι έχασαν για λίγο το διορισμό από επετηρίδα (όπως εγώ --για την ακρίβεια είχα χάσει για λίγο την αναπλήρωση όταν καταργήθηκε η επετηρίδα), δεν είναι δυνατό να μην έχουν διοριστεί ακόμα και να έχουν μεγάλες προϋπηρεσίες.
2. οι περισσότεροι με προϋπηρεσίες σήμερα τις έχουν αποκτήσει μετά την καθιέρωση του 75 (ασεπ)- 25 (ενιαίος) [γύρω στο 2002]και πολύ περισσότερο  μετά την καθιέρωση του 60-40 [γύρω στο 2004].

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182571
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)