Σύνολο ψηφοφόρων: 75
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εισαγωγή προγραμμάτων διαμόρφωσης φορολογικής συνείδησης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Παράθεση από: ran στις Ιουλίου 30, 2011, 04:21:19 pmΣτο γυμνάσιο που δούλεψα φέτος ( τώρα είμαι άνεργη) ήθελαν να αφήσουν μαθητή για 4 φορά στην Α γυμνασίου , έγραψε λέει στα γαλλικά 2 ..... ε πόσο θες να γράψει αφού δεν ξέρει ουτε ελληνικά ; κατα τα άλλα το έπιπεδο των Ελλήνων μαθητων γυμνασιου είναι πολύ ανεβασμένο αφου πια έχουμε πολλους μαθητές που βγάζουν 20καθαρό.Κοροιδία......Τι νόημα έχει να πάει αυτός ο μαθητής στην
Στο γυμνάσιο που δούλεψα φέτος ( τώρα είμαι άνεργη) ήθελαν να αφήσουν μαθητή για 4 φορά στην Α γυμνασίου , έγραψε λέει στα γαλλικά 2 ..... ε πόσο θες να γράψει αφού δεν ξέρει ουτε ελληνικά ; κατα τα άλλα το έπιπεδο των Ελλήνων μαθητων γυμνασιου είναι πολύ ανεβασμένο αφου πια έχουμε πολλους μαθητές που βγάζουν 20καθαρό.Κοροιδία......
Φυσικά και πιστεύω οτι είναι σημαντική η συνεργασία εκπαιδευτικού και γονέα και αν έπεφτε στον ΑΣΕΠ ναι θα το έλεγα. Το έχω δει άλλωστε και στην πράξη. π.χ. για ένα παιδί που εγώ θα του έβαζα πολύ χαμηλό βαθμό μιας και έβλεπα οτι δεν κάνει τιποτα στην τάξη και συνεχώς μου δημιουργεί πρόβλημα μετά απο συζητηση με τους γονείς του έμαθα οτι είχε ελαφρά δυσλεξία και αποσπαση προσοχής οπότε με μια αλλαγή στο μπροστά θρανίο και λίγη παρότρυνση παραπάνω έγιναν θαύματα. Για κάτι τέτοιο είναι απαραίτητη η συνεργασία εκπαιδευτικού και γονέα. Τώρα θα μου πεις υπάρχουν και αυτοί που δεν ενδιαφέρονται.
Φέτος μίλησα π.χ. με μια μητέρα γιατί αν και εγώ δεν μπορούσα να διαγνώσω φυσικά τι είδους μαθησιακή δυσκολία αντιμετώπιζε το παιδί ήταν σίγουρο ότι κάτι το δυσκόλευε και το κρατούσε πίσω. Η μητέρα δεν ενδιαφέρθηκε και το πράγμα έμεινε εκει. Δεν μπορώ εγώ σαν καθηγητής να πάρω το παιδί και να το πάω σε έναν λογοθεραπευτή για διάγνωση αυτό μόνο ο γονέας μπορεί να το κάνει.
Αν και έκανα φιλότιμες προσπάθειες να το βοηθήσω πιστεύω οτι ήμουν ανεπαρκής σαν καθηγήτρια γιατί δεν ήξερα τι υλικό ακριβώς να του δώσω και σε τι να επιμείνω.
Επίσης, το να μείνει κάποιος στα γαλλικά σημαίνει οτι υπάρχει και προβληματική συμπεριφορά στην τάξη και όχι απλα έλλειψη γνώσεων. Γιατί υπολογίζονται και οι βαθμοί του τριμήνου, δεν είναι μόνο η τελική βαθμολογία στις εξετάσεις.
Και για το ότι ανέφερες οτι είναι απο ξένη χώρα και δεν ξέρει καλά ελληνικά μιλάμε για ξένη γλώσσα οπότε αυτο στις πρώτες τάξεις των γαλλικών δεν αποτελεί πρόβλημα αφού ο μαθητής μαθαίνει λεξλόγιο που μπορεί να αναπαρασταθεί με εικόνες.
Κατά τ' άλλα πρώτα ο μαθητής έλεγε η διαμάντω.Χρειάζονται αγώνες από Σεπτέμβριο,αλλιώς δε μας βλέπω καλά.
Αγώνες με έργα Sun ,αυτό λέω .Τα γιαούρτια δεν είναι λύση και εμείς τουλάχιστον ως μορφωμένοι άνθρωποι έχουμε ένα επίπεδο.Τι θα κάνουμε όμως ;Με μια και δυο μέρες απεργία που θα προτείνει ως είθισται η ΟΛΜΕ δε λύνεται το πρόβλημα.Θέλει συντονισμένες κινήσεις με μαθητές ,γονείς και συλλόγους.Στο σχολείο που ήμουν πέρυσι απεργούσαμε πάντα 4 άτομα.Όλοι οι άλλοι στον κόσμο τους μη χάσουν 50 ευρώ.