0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: kinegiros στις Αυγούστου 03, 2011, 12:54:27 pmκλασική "επιχειρηματολογία" παραποίησης προς τα άκρα με σκοπό την αποσάθρωση οποιουδήποτε επιχειρήματος για βελτίωση του κακόμοιρου σχολείου. Ευτυχώς που υπάρχουν όλα τα μηνύματα που έχει στείλει ο καθένας μας, για να βλέπει όποιος θέλει ποιοι γράφουν ακραία πράγματα σε αυτό το φόρουμ...
κλασική "επιχειρηματολογία" παραποίησης προς τα άκρα με σκοπό την αποσάθρωση οποιουδήποτε επιχειρήματος για βελτίωση του κακόμοιρου σχολείου.
Άρα δεν θες να χαλάς την ζαχαρένια σου για να καταγγείλεις τις παρανομίες που γίνονται στο σχολείο σου.
Εγώ θα έλεγα ότι θα τους "βόλευε" κιόλας αυτό που πρότεινες, γιατί είναι ανέξοδο για τους ίδιους, τους απαλλάσει και τυπικά πλέον από το να κάνουν εφημερία και θα μπορούν να το παίζουν ότι και καλά κάνουν προσπάθειες να λυθεί το πρόβλημα. Άρα μάλλον περίεργο μου φάινεται που δεν το δέχτηκαν.
Αυτό που προτείνεις όμως δεν λύνει τίποτα. Απλά δημιουργεί περισσότερα προβλήματα, κυρίως ηθικά, που είναι κατά την γνώμη μου σημαντικότερα από τα πρακτικά.
Χαίρομαι που συμφωνούμε, δεν θα ήθελα να φάω κανέναν λίθο κατακέφαλα.
Επειδή συχνά διαμαρτυρόμαστε και απαιτούμε να πληρωνόμαστε όπως και οι καθηγητές του εξωτερικού,πέρα από το 8-5 ωράριο που δουλεύουν υποχρεωτικά, θέλω να αναφέρω κάποια οικονομικά στοιχεία, για να δείτε από που αντλούνται πόροι και πληρώνονται τόσο καλά ενώ εμείς όχι:1. τα βιβλία οι μαθητές τα πληρώνουν2. εταιρίες έχουν το δικαίωμα να κάνουν σύμβαση με το σχολείο για να προωθούν τα προιόντα τους στο κυλικείο, διαφημίσεις κλπ.Μάλιστα είχα διαβάσει ένα άρθρο σε μια εφημερίδα (προσπαθώ να το βρω για να το παραθέσω), όπου σχολείο στην Αμερική συμφώνισε με διαφημιστική εταιρία, οι μαθητές να παρακολουθούν 1 ώρα την εβδομάδα διαφημίσεις στο αμφιθέατρο του σχολείου!!!Μάλιστα, σαν μάθημα δηλαδή κανονικά. Η αμοιβή του σχολείου ήταν όπως καταλαβαίνετε πολύ μεγάλη.Μην λέμε λοιπόν, μα τι ωραία σχολεία έχουν στο εξωτερικό, μα γιατί δουλεύουν ολα ρολόι, γιατί οι καθηγητές παίρνουν τον 3πλάσιο μισθό από μας, μα τι παροχές είναι αυτές στα σχολεία του εξωτερικού (πισίνες, γυμναστήρια, εργαστήρια κινηματογράφου κλπ) ενώ εμείς είμαστε πίσω.Να βλέπουμε όλη την ιστορία και να μην απομονώνουμε μόνο τον μισθό
Μην μπλέκουμε την τριτοβάθμια με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ένα βασικό βιβλίο αναφοράς (με τα όποια ελαττώματά του ίσως) είναι απαραίτητο για τους μαθητές. Τα υπόλοιπα (σημειώσεις κλπ) πρέπει να λειτουργούν συμπληρωματικά.Επίσης, οι όποιες στρεβλώσεις (κάψιμο βιβλίων κλπ) δεν μπορεί να αποτελεί σοβαρό επιχείρημα ενήλικα κατά της διανομής βιβλίων στα σχολεία
έλα τώρα άσε τις υπερβολες, Ξέρεις πολύ καλά τι θέλω να πω.ΈΤσι γίνεται σε Αμερικη΄, Αγγλία, Γερμανία και Γαλλία. Τώρα αν στην Ουγκάντα δίνονται δωρεάν όπως στην Ελλάδα, ψάξτο μόνος σου αφού είσαι τόσο απόλυτος στα λόγια και πες μας και εμάς