0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ο ΑΚΩ παίρνει 25 ένσημα ανα μήνα, τώρα ο ΑΜΩ ανάλογα με πόσες ημέρες δουλεύει.πχ αν δουλεύει για 3 ημέρες την εβδομάδα παίρνει 3 ένσημα, αν 4 ημέρες τέσσερα ένσημα κ.ο.κΓια Νοέμβριο με 3 ημερες την εβδομάδα θα πάρει 15 ένσημα, για 5 ημέρες θα πάρει 22 ένσημα.Για να πάρει κάποιος το επίδομα θέλει ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:(http://www.oaed.gr/Repository/FI_2459.file)Αν επιδοτείται για πρώτη φορά:• Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας το χρόνο κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες.• Επίδομα ανεργίας δικαιούται και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει στα δύο προηγούμενα, πριν από την απόλυσή του χρόνια, 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες), από τις οποίες 80 ημέρες, το λιγότερο το χρόνο.Αν επιδοτείται για δεύτερη φορά:Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο, πριν από την απόλυσή του, χωρίς να υπολογίζονται (στις 125) οι ημέρες εργασίας των δύο τελευταίων μηνών. Για τους απασχολούμενους σε τουριστικά επαγγέλματα (ή και εποχιακά π.χ. μουσικοί, ηθοποιοί κ.α ) αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 12μηνο.
Παράθεση από: Χριστίνα στις Νοεμβρίου 14, 2011, 11:33:51 pmΠαράθεση από: thrasius στις Νοεμβρίου 14, 2011, 11:26:46 pmΠαράθεση από: giak στις Νοεμβρίου 14, 2011, 07:46:59 pm1. Ωράριο: 8-2 τα ΕΑΕΠ, 12.35-16.15 τα κλασικά ολοήμερα.Τα περισσότερα ομως ΕΑΕΠ είναι και ολοήμερα άρα δουλεύουν μέχρι 16.15. Αυτό σημαινει ότι κάποιος μπορεί να έχει ώρες στην πρωινή ζωνη κ στην απογευματινή.
Παράθεση από: thrasius στις Νοεμβρίου 14, 2011, 11:26:46 pmΠαράθεση από: giak στις Νοεμβρίου 14, 2011, 07:46:59 pm1. Ωράριο: 8-2 τα ΕΑΕΠ, 12.35-16.15 τα κλασικά ολοήμερα.Τα περισσότερα ομως ΕΑΕΠ είναι και ολοήμερα άρα δουλεύουν μέχρι 16.15. Αυτό σημαινει ότι κάποιος μπορεί να έχει ώρες στην πρωινή ζωνη κ στην απογευματινή.
Παράθεση από: giak στις Νοεμβρίου 14, 2011, 07:46:59 pm1. Ωράριο: 8-2 τα ΕΑΕΠ, 12.35-16.15 τα κλασικά ολοήμερα.Τα περισσότερα ομως ΕΑΕΠ είναι και ολοήμερα άρα δουλεύουν μέχρι 16.15. Αυτό σημαινει ότι κάποιος μπορεί να έχει ώρες στην πρωινή ζωνη κ στην απογευματινή.
1. Ωράριο: 8-2 τα ΕΑΕΠ, 12.35-16.15 τα κλασικά ολοήμερα.
Καλημέρα παιδιά είμαι θέση 428 και ο τελευταίος ΑΚΩ που πήραν Δευτεροβάθμια ήταν ο 427. ΑΜΩ δεν έχω δηλώσει. Θέλω να ρωτήσω αν πιστέυετε ότι θα υπάρξει 2η φάση ΑΚΩ. Έχω τσεκάρει και το κουτάκι. Σας ευχαριστώ..
Παράθεση από: goj στις Νοεμβρίου 16, 2011, 01:21:17 amΚαλημέρα παιδιά είμαι θέση 428 και ο τελευταίος ΑΚΩ που πήραν Δευτεροβάθμια ήταν ο 427. ΑΜΩ δεν έχω δηλώσει. Θέλω να ρωτήσω αν πιστέυετε ότι θα υπάρξει 2η φάση ΑΚΩ. Έχω τσεκάρει και το κουτάκι. Σας ευχαριστώ..Εφόσον έχει αρχίσει να καλεί ΑΜΩ λογικά θα συνεχίσει με ΑΜΩ...
Παράθεση από: gpapage στις Νοεμβρίου 16, 2011, 01:26:26 amΠαράθεση από: goj στις Νοεμβρίου 16, 2011, 01:21:17 amΚαλημέρα παιδιά είμαι θέση 428 και ο τελευταίος ΑΚΩ που πήραν Δευτεροβάθμια ήταν ο 427. ΑΜΩ δεν έχω δηλώσει. Θέλω να ρωτήσω αν πιστέυετε ότι θα υπάρξει 2η φάση ΑΚΩ. Έχω τσεκάρει και το κουτάκι. Σας ευχαριστώ..Εφόσον έχει αρχίσει να καλεί ΑΜΩ λογικά θα συνεχίσει με ΑΜΩ...Πέρισυ όμως είχε καλέσει τα χριστούγεννα ΑΚΩ μετά απο την κλήση ΑΜΩ (τέλη Οκτώβρη)...
Την προηγουμενη χρονια με καλεσαν ΑΜΩ στην πρωτοβαθμια, μετα καλεσανε παρα πολλους ΑΚΩ στην δευτεροβαθμια και χωρις προυπηρεσια.Πηρα τηλεφωνο στο υπουργειο και μου ειπανε οτι ειμαι ατυχη αλλα δεν αλλαζει τιποτα ετσι ειναι το συστημα.Δεν μπορουν να πιασουνε ολα τα ονοματα απο την αρχη θα επικρατησει ενα χαος.Πραγματικα παντως ηταν αδικο να τρεχεις 5 χρονια και να βλεπεις αλλους να δουλευουν με πληρες ωραριο.
Παράθεση από: goj στις Νοεμβρίου 16, 2011, 01:37:37 amΠαράθεση από: gpapage στις Νοεμβρίου 16, 2011, 01:26:26 amΠαράθεση από: goj στις Νοεμβρίου 16, 2011, 01:21:17 amΚαλημέρα παιδιά είμαι θέση 428 και ο τελευταίος ΑΚΩ που πήραν Δευτεροβάθμια ήταν ο 427. ΑΜΩ δεν έχω δηλώσει. Θέλω να ρωτήσω αν πιστέυετε ότι θα υπάρξει 2η φάση ΑΚΩ. Έχω τσεκάρει και το κουτάκι. Σας ευχαριστώ..Εφόσον έχει αρχίσει να καλεί ΑΜΩ λογικά θα συνεχίσει με ΑΜΩ...Πέρισυ όμως είχε καλέσει τα χριστούγεννα ΑΚΩ μετά απο την κλήση ΑΜΩ (τέλη Οκτώβρη)...goj ας είμαστε αισιόδοξοι! Κ εγώ αυτή τη κλίση ΑΚΩ περιμένω , βεβαια είμαι αρκετά χαμηλότερα στον πίνακα απο εσένα, αλλά ευελπιστώ μέχρι τον Φλεβάρη κάτι να γίνει!
Για να πάρει κάποιος το επίδομα θέλει Αν επιδοτείται για δεύτερη φορά:Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο, πριν από την απόλυσή του, χωρίς να υπολογίζονται (στις 125) οι ημέρες εργασίας των δύο τελευταίων μηνών. Για τους απασχολούμενους σε τουριστικά επαγγέλματα (ή και εποχιακά π.χ. μουσικοί, ηθοποιοί κ.α ) αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 12μηνο.