0 μέλη και 13 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα σε όλους και ελπίζω να είστε καλά.gpapage και elia συμφωνώ απόλυτα και με τους 2 σας. Προφανώς και είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης και εντελώς αναλώσιμοι. Αλλά όπως λέει και η elia, επειδή δουλέψαμε κάποια χρόνια σε σχολεία, νιώσαμε (κακώς) "συνάδερφοι". Αυτό ακριβώς που γράφεις είναι και ο φόβος όλων. Πως σε τέτοια ηλικία δεν μπορείς να πας στην εταιρία και να δείξεις βιογραφικό της τελευταίας 8ετίας- 10ετίας με σχολεία, ΙΕΚ κλπ. Εδω δεν προσλαμβάνονται άνθρωποι με πολυετή προυπηρεσία... εμείς όσες γνώσεις και να έχουμε, το βιογραφικό μας μας κλείνει την πόρτα σε ένα μεγάλο βαθμό. Και εγώ ήλπιζα πως όταν θα γίνουν οι μετατάξεις, θα είχαμε από νωρίς μια εικόνα. Αλλά που; Κάθε χρονιά και χειρότερη! Και το άλλο που λες είναι σωστό. Όποιος έχει το κουράγιο να κάνει μόνος του την αλλαγή επαγγέλματος, θα βρίσκεται ένα βήμα μπροστά σε κάτι που θα γίνει αναπόφευκτα.
Καλή τύχη εύχομαι!
Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα .. για τις υπεραριθμίες δεν ευθύνονται οι πολλές προσλήψεις, αλλά οι αλλεπάλληλες μειώσεις ωρών μαθημάτων μας στη Δευτεροβάθμια. Ακόμα και πριν είκοσι μέρες ξαφνικά πήραν πίσω τη δεύτερη ώρα στο γυμνάσιο που θεωρούνταν δεδομένη και τουλάχιστον θα αναπλήρωνε τις απώλειες ωρών που προέκυψαν από τις αλλαγές στον τρόπο που μοιράζονται τα τμήματα. Επίσης αφαίρεσαν την ΑΕΠΠ έστω και σαν επιλογή από τις πανελλήνιες και όσοι θα μπαίνουν στα πολυάριθμα τμήματα Πληροφορικής θα εξετάζονται στη Χημεία... Έχουμε στοχοποιηθεί ως κλάδος εδώ και χρόνια, και οι ώρες που μας ροκανίζουν δεν εξαφανίζονται, δίνονται σε άλλους κλάδους!
Για τις υπερ-αριθμίες ευθύνονται οι πολλές προσλήψεις. Στον ΑΣΕΠ του 2005 σε δύο συνεχόμενα εκπαιδευτικά έτη πήραν 2000 περίπου άτομα χωρίς κανένα προγραμματισμό. Τώρα αν στην πορεία αυξομειώνονται ώρες της ειδικότητας στη
Οι προσλήψεις δεν ήταν πολλές, απλά ήταν μάλλον μαζεμένες σε μέρη που δεν είχαν τόσες ανάγκες. Απόδειξη ότι στην Αθήνα (όπου αν θυμάμαι καλά δεν έγιναν καθόλου προσλήψεις το 2005, αλλά ούτε και πιο πριν το 2002 π.χ.) δούλευαν πάντοτε κάμποσοι ωρομίσθιοι στη Δευτεροβάθμια. Και εγώ προσωπικά όπου δούλεψα δεν κάλυψα κενό έκτακτο, εγκύου ας πούμε, αλλά κενό που υπήρχε από την αρχή της χρονιάς, και μάλιστα έφτανε Φλεβάρης για να θυμηθούν να το καλύψουν. Από το 2006 που έγιναν τα ΤΕΕ ΕΠΑΛ μας πήρε η κάτω βόλτα. Και επίσης στον κλάδο μας δεν υπήρξαν αυξο-μειώσεις, υπήρξαν αποκλειστικά και μόνο μειώσεις, με μόνη εξαίρεση τα ΕΑΕΠ που έσωσαν (για την ώρα) τους μονίμους από την απόλυση.
Α, μία τελείως ανεπίσημη, μη επιβεβαιωμένη ακόμα πληροφόρηση : τους πλεονάζοντες από τη Δ' Αθήνας θα τους στείλουν σε κενά της Ανατολικής Αττικής (δεν ξέρω Α/θμια ή
Πάντως πήραν μπόλικους θεατρολόγους, μουσικούς και των καλλιτεχνικών..Εμάς θα μας καλέσουν άραγε;;