0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
trianta7Αποκτάς μόρια μέσω ΣΔΕ ή Ενισχυτικής. Δύσκολο λίγο.Αποκτάς τρία ή περισσότερα παιδιά. Εξαρτάται από σένα!Αποκτάς παιδαγωγική επάρκεια μέσω ΑΣΠΑΙΤΕ ή μεταπτυχιακού. Απαραίτητο!Αποκτάς επάρκεια ειδικής εκπαίδευσης. Έτσι έχεις περισσότερες πιθανότητες να προσληφθείς στην ειδική και τα μόρια θα περάσουν και στη γενική.Κυρίως αυτά. Ίσως να μου διαφεύγει και κάτι.Σε διαφορετική περίπτωση κατά τη γνώμη μου οι πιθανότητες είναι απειροελάχιστες με τα σημερινά δεδομένα για τα προσεχή χρόνια.
Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου. Για την επάρκεια ειδικής εκπαίδευσης δε γνώριζα. Θα το ψάξω πάντως. Τη θέση που ανέφερα ότι κατατάσσομαι με τα φετινά δεδομένα (~170) είναι επειδή συμπεριλαμβάνεται η παιδαγωγική επάρκεια μέσω ΑΣΠΑΙΤΕ. Τριτεκνία προφανώς δε παίζει και ούτε θα παίξει ποτέ! Οπότε εκτίμηση με τα δεδομένα που σου έγραψα έχεις; Ευχαριστώ πάντως, γιατί και αυτά που έγραψες είναι περισσότερα από όσα περίμενα! Ευχαριστώ και γενικά όλο το γκρουπ που το ψάχνει το θέμα.
Καταρχας με βαση τα δεδομενα που εγραψες ειναι απο αδυνατο εως ακατορθωτο να δουλεψεις ποτε αν δεν ξεκολλησεις απο τον πινακα μηδενικης. Ο μονος τροπος να δουλεψεις ειναι να παρεις επάρκεια στην ειδικη (μεσω μεταπτυχιακου ή διδακτιρικου πλεον μόνο). Να καταφερεις να δουλεψεις στην ειδικη (πραγμα λιγο δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο γιατι οσο παει και εκεινος ο πινακας "μπουκωνει" σιγα σιγα). Αφου δουλεψεις στην ειδικη 3-4 χρονια σιγουρα (εννοειται απο την α' φαση προσληψεων), τοτε μπορεις να σκεφτεσε το μελλον σου στη γενικη αγωγη. Ολα αυτα βεβαια με βαση το οτι θα συνεχισουν να μετρανε τα μορια ειδικης στη γενικη. Δυστυχως ετσι εχουν τα πραγματα και οσο παει ο κλαδος μας αδικειται ολο και περισσοτερο. Μπορει να σε απογοητευσα αλλα καλυτερα να ξερεις πως εχει η κατασταση πρωτου επενδυσεις σε σπουδες καποια χρηματα.
Ναι χαιρω πολυ! ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜ
Σε σχέση με πέρσι τέτοια εποχή, είμαστε 41 προσλήψεις κάτω. Το ξέρω ότι τα κενά παραμένουν πολλά, αλλά ξαναλέω ότι λαμβάνοντας υπόψη και τη φετινή καθυστέρηση και αφραγκιά, πιστεύω ότι κινούμαστε πάνω κάτω στους περσινούς ρυθμούς, κάτι που θεωρώ ότι είναι καλό. Σημαίνει ότι δεν είμαστε από τις ειδικότητες που αν έχουν οικονομικό πρόβλημα τη βάζουν στη γωνία για να πάρουν δασκάλους π.χ. Έχουμε γίνει άκρως απαραίτητοι.
Μην κανουμε συγκριση με την περσινη χρονια...Περυσι τετοια εποχη ειχαν γινει 16000 προσληψεις ..και φετος εχουν γινει 21000 περιπου...δευτερο αν δεις τις προσληψεις πχ αγγλικων ...σημερα θα δεις οτι εχει 238 προσληψεις οταν περυσι ολο το 2014-2015 ειχε 186..το ιδιο συμβαινει και με αλλους κλαδους...Οσον αφορα την ΠΕ φετος ειχαμε μια σημαντικη αυξηση στις ειδικοτητες ξενων γλωσσων πχ γερμανικα-γαλλικα...Τελος παντων τα πραγματα ειναι δυσκολα για τον κλαδο...και αν δεν υπαρξει αντιδραση του χρονου θα γινουν ακομη δυσκολοτερα..
έτσι είναι, δυστυχώς.