0 μέλη και 11 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θα συμφωνούσα ότι θα ήταν πολύ ευνοϊκό το να έχουμε έναν υπεύθυνο για κάθε εργαστήριο ή έστω για δύο. Αλλά είναι μάλλον ουτοπικό. Σκέψου ότι 6 χρόνια λειτουργούσαν τα ΕΑΕΠ χωρίς ο υπεύθυνος εργαστηρίου να έχει το -3. Θυμάμαι σε συναντήσεις με συμβούλους να το ζητάμε, καθώς ειλικρινά ειδικά στα πρώτα χρόνια 2006-2010 δεν υπήρχε καν εργαστήριο, ούτε λαπτοπ σχεδόν σε κανένα σχολείο. Η απάντηση συναδέλφου συμβούλου (που διαβάζω συνέχεια το όνομά του τελευταία) ήταν ότι θα έπρεπε να είμαστε και ευχαριστημένοι που μπήκε η πληροφορική στο δημοτικό κατόπιν (και) δικών του πιέσεων. "Ας δημιουργηθούν οι οργανικές στην πρωτοβάθμια να καθιερωθεί το μάθημα και το διεκδικούμε μετά"... Πέρασαν 6 χρόνια από τότε και ουσιαστικά μοναδική μας διεκδίκηση ήταν να γίνουν οργανικές στην πρωτοβάθμια... Όλα τα άλλα τα χωνέψαμε σχεδόν αδιαμαρτύρητα με αποκορύφωμα την κατάργηση του 3ώρου στη δευτεροβάθμια με επιχείρημα ότι η πρωτοβάθμια τόσα χρόνια λειτουργεί μια χαρά χωρίς το 3ωρο... Όταν λοιπόν απαξιώνουν τόσο εύκολα τη δουλειά του υπεύθυνου εργαστηρίου αφαιρώντας ουσιαστικά κάθε απαλλαγή, είναι απίθανο να δεχτούν να μας δώσουν τέτοιο δώρο.Επίσης, αν προσέξεις το κάθε μέτρο του Υπουργείου γίνεται με κατεύθυνση τη διευκόλυνση κάλυψης έστω και του τελευταίου κενού. Τα μέτρα για την "ελαστικότητα" διαθέσεων μεταξύ βαθμίδων, τις δεύτερες και τρίτες αναθέσεις, το να μπορούν να κάνουν οι δάσκαλοι άλλα μαθήματα... Όλα αυτά γίνονται για να μπορούν εύκολα όλοι να συμπληρώνουν πλήρες ωράριο και να μη περισσεύουν ώρες σε δασκάλους ή διάφορες ειδικότητες. Αυτό που ζητάς είναι ένας επιπλέον περιορισμός ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση.
Τελικά ilith θέλεις να μας πεις τι είσαι; μόνιμος; αναπληρωτής; μαθηματικός; θεολογος; τι;
ilith χαλάς το θέμα νομίζω.αν είσαι μόνιμος και στριμωχθηκες φέτος, ρώτα και εμάς τι τραβάμε χρόνια στην αναπλήρωση που τρέχαμε κάθε χρόνια σε 2 και 3 σχολεία χωρίς μέλλον. Τώρα ξυπνησες; τώρα είδες τα προβλήματα; εδώ μιλάμε για αναπληρωτες και πόσοι θα διοριστουν, όχι τι θα γίνει ιδανικά για να μην χάσεις εσύ το βολεμα τόσων χρόνων. Η ενασχόληση σου φάνηκε και απο το πότε γραφτηκες στο φόρουμ και το τι έκανες τόσα χρόνια. Επίσης βάλε ακόμα τρία γραμματακια...soi
Πόσο δίκιο έχεις φιλε μου...Στάλθηκε από το IQ1030 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εσύ όλο πληροφορίες μα δίνεις για το υπουργείο, αλλά ονοματάκια δεν έχεις δώσει ακόμα.Με ποιούς συναντήθηκες εσύ, ή οι φίλοι σου για τους οποίους μας αναμεταδίδεις τα νέα;Γιατι δεν λέτε ονόματα;Καλύπτετε κάποιον;
Σου έχω πει δεν σου μιλάω. Όλα αυτά που λες μου φαίνονται ανουσια. Κακώς μου απευθύνεσαι.
υπενθυμίζω επίσης την τροπολογία της αποκλειστικής εξωδιδακτικής"Για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν οριστεί υπεύθυνοι εργαστηρίων:α) πληροφορικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ή β) πληροφορικής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή γ) φυσικών επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν προβλέπεται μείωση διδακτικού ωραρίου και αναλαμβάνουν την ευθύνη του εργαστηρίου ως αποκλειστική εξωδιδακτική απασχόληση κατά την κατανομή των εργασιών από τον σύλλογο διδασκόντων."Όταν έχεις αποκλειστική εξωδιδακτική σε ένα σχολείο, θεωρώ ότι δεν μπορείς να πάρεις άλλη εξωδιδακτική, τόσο στο ίδιο σχολείο ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ!
Ανοίγω στη συνέχεια τον υπολογιστή και τα φόρουμ και ξαφνικά ενώ έχω διάθεση να κράξω όλους τους συναδέλφους ΚΥΡΙΩΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ Αναπληρωτές για την απουσία τους ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ οι οποίοι δυστυχώς είναι επαναστάτες του καναπέ,ωχαδερφιστές και αρνούνται να σηκώσουν τον κώλο τους και να εμφανιστούν........
είναι απλό. Οι αθηναίοι δεν είναι ταγάρια, και έχουν καταλάβει τι παίζεται εκεί στο υπουργείο.σιγά σιγά θα το καταλάβεις και εσύ.