0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Φυσικα και δεν το ξεχνω ...αλλα εχουμε για φετος πανω απο 45 αποσπασεις σε δημοσιους φορεις ..αριθμο που δεν ειχαμε τις αλλες χρονιες...θα σου θυμισω δε οτι τετοια εποχη εσυ ο ιδιος εκανες αναφορα για προσληψεις στην ΠΕ το πολυ 150-200...και τελικα ειχαμε πανω απο 300...παντως να ξερεις οτι προβλημα του κλαδου για φετος και πολυ περισσοτερο για τα επομενα χρονια θα ειναι ο νομος για την ειδικη αγωγη..εναν νομο που τον ξεθαψε ο υπουργος..και αφορα τους μονιμους γενικης για αποσπαση στην ειδικη..Εναν νομο που τον κανει πραξη οπως αυτον τον βολευει....δηλ ενω στον πινακα αναπληρωτων οι εχοντες μεταπτυχιακο ειναι στον κυριο πινακα..οι εχοντες σεμιναριο και προυπηρεσια στον επικουρικο...απεναντιας στους μονιμους και με αδιαφανεις τροπους μονο για φετος και βλεποντας τις αποσπασεις μονιμων στην ειδικη..μακαρι να βγω ψευτης...αλλα??αλλα??κριμα για παιδια που καταφευγουν <και με μεγαλο οικονομικο κοστος>στην αποκτηση ενος διδακτορικου-μεταπτυχιακου...κριμα....κριμα...
Πάντως, ενώ πέρσι εγώ π.χ. είχα 9 ώρες ευέλικτη ζώνη, φέτος έχω 0. Με πηγαίνουν σε 3 σχολεία, το ένα 30 χιλιόμετρα μακριά από τα άλλα 2. Και γενικά αυτή είναι η τάση φέτος. Στα σχολεία που ήμουν εγώ πέρσι (2 σχολεία), φέτος ο αναπληρωτής πάει και σε ένα ακόμα. Θέλω να πω ότι φέτος μάλλον τηρείται αυστηρά ο νόμος που λέει ότι για να πάρεις ευέλικτη ζώνη πρέπει να έχουν εξαντληθεί οι ώρες του αντικειμένου σου σε όλη τη διεύθυνση που ανήκεις. Αυτό προφανώς μειώνει τις διαθέσιμες ώρες για αναπληρωτές.
Ειλικρινα εχεις αρχισει και κουραζεις!!!! Να ξερεις ευτυχως δεν ειναι ολοι οι εκπαιδευτικοι ιδιοι!!! Πως να μην σου δωσουν τοσες ωρες ευελικτη περυσι,αφου κλαφτηκες οτι δεν εχεις αμαξι κ απειλησες πως θα παραιτηθεις;Φετος σου ευχομαι καλα δρομολογια και καλοριζικο το μεταχειρισμεσνο yaris σου !
αυτο που λες ισχυει και ειναι μεγαλο αγκαθι... αλλα ισχυει μονο για τις ειδικοτητες ... οι δασκαλοι στις πλείστες των περιπτώσεων ακόμα και εκεινοι που υπεραριθμούν καλυπτουν το προγραμμα τους στο πρωινό κατα πλειοψηφία και κάποιοι στο ολοήμερο!! Και αυτο είναι κανόνας και οχι η εξαιρεση!! Και ο νόμος τηρείται αυστηρά για όλους πλην των δασκαλων!!
Θα προτιμούσα να μην μου δίνεις ευχές που όπως φαίνεται δεν εννοείς. Αν κουράζεσαι, να μη με διαβάζεις. Υποθέτω ότι υπάρχουν άλλοι που θέλουν να ξέρουν πώς έχει η κατάσταση. Κλάφτηκα; Τέλος πάντων, είναι ανάξιο σχολιασμού το σχόλιο σου.
Μπραβο ... να και ενας σύλλογος που δεν ασχολειτε μονο με τις τοποθετησεις και τα κενα των δασκαλων !!Μπράβο
Το μπράβο δεν ανήκει στο σύλλογο γενικά και αόριστα, αλλά στους συναδέλφους από τα σχολεία που έδωσαν τα στοιχεία στο σύλλογο. Ο σύλλογος δεν μπορεί να κάνει κάτι, να μάθει ένα πρόβλημα, αν οι συνάδελφοι από τα σχολεία δεν ενημερώνουν τους αιρετούς τι γίνεται. Το βασικό πρόβλημα τα τελευταία χρόνια είναι ότι τα αντανακλαστικά μας έχουν μειωθεί.
Επειγόντως να καταγράψουμε τα κενά σε κάθε διεύθυνση!!! Ύστερα να πάμε στο υπουργείο να πιέσουμε τώρα που υπάρχουν ακόμα πιστώσεις... αργότερα καήκαμε.....