0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ κλείνω προς την επιλογή του Ιστορικού Αρχαιολογικού αλλά δεν ακούω καθόλου κολακευτικά λόγια όσον αφορά το μέλλον που μπορεί να προσφέρει αυτή η σχολή! Σας ευχαριστώ θερμά!
Πάντως εγώ απορώ πώς είναι δυνατόν να προβληματίζεσαι μεταξύ 2 τόσο διαφορετικών τμημάτων. Είναι π.χ. δυνατόν να κινείσαι με την ίδια άνεση στα Αρχαία και στα Μαθηματικά;
"Αν σκέφτεσαι να ασχοληθείς με ΕΡΕΥΝΑ στον κλάδο της Φυσικής, το καλύτερο δυνατό για σένα είναι να ξεκινήσεις με πρώτο πτυχίο στα Μαθηματικά."Λόγια συμμαθητή μου, που μετά από υποτροφίες σε Αμερική για μάστερ και διδακτορικό, διδάσκει σε πανεπιστήμιο.
Εγώ φίλε μου θα σε παρότρυνα να σπουδάσεις αυτό που θέλεις περισσότερο αυτό που σε ελκύει ασχέτως αποκατάστασης και έρευνας! Εννοώ αυτό που νομίζεις ότι μετά απο 4-5-10 χρόνια θα σε γεμίζει ασχολούμενος με αυτό που σπούδασες. Πρέπει να σκεφτείς όχι μόνο πρακτικά αλλά και την ηθική ικανοποίηση που θα λάβεις με αυτό που θα σπουδάσεις! Εξάλλου επαγγελματικά όλα είναι ρευστά οπότε ότι και να σπουδάσεις αύριο δεν ξέρεις αν θα σε βοηθήσει επαγγελματικά.
Παράθεση από: Siobaras στις Αυγούστου 15, 2011, 03:49:01 am"Αν σκέφτεσαι να ασχοληθείς με ΕΡΕΥΝΑ στον κλάδο της Φυσικής, το καλύτερο δυνατό για σένα είναι να ξεκινήσεις με πρώτο πτυχίο στα Μαθηματικά."Λόγια συμμαθητή μου, που μετά από υποτροφίες σε Αμερική για μάστερ και διδακτορικό, διδάσκει σε πανεπιστήμιο.Αυτό είναι εντελώς λάθος, εκτός κι αν μετά πάρει και δεύτερο πτυχίο στη Φυσική Δυστυχώς, όσοι - κυρίως - αστροφυσικοί έχουν βγει με πρώτο πτυχίο στα Μαθηματικά και μετά Phd στην Αστροφυσική, έχουν τεράστικα κενά στη Φυσική...
Παράθεση από: Landau στις Αυγούστου 15, 2011, 02:37:11 pmΠαράθεση από: Siobaras στις Αυγούστου 15, 2011, 03:49:01 am"Αν σκέφτεσαι να ασχοληθείς με ΕΡΕΥΝΑ στον κλάδο της Φυσικής, το καλύτερο δυνατό για σένα είναι να ξεκινήσεις με πρώτο πτυχίο στα Μαθηματικά."Λόγια συμμαθητή μου, που μετά από υποτροφίες σε Αμερική για μάστερ και διδακτορικό, διδάσκει σε πανεπιστήμιο.Αυτό είναι εντελώς λάθος, εκτός κι αν μετά πάρει και δεύτερο πτυχίο στη Φυσική Δυστυχώς, όσοι - κυρίως - αστροφυσικοί έχουν βγει με πρώτο πτυχίο στα Μαθηματικά και μετά Phd στην Αστροφυσική, έχουν τεράστικα κενά στη Φυσική...Αρχικά, δεν ήταν δικά μου λόγια, αλλά κάποιου σοβαρού ερευνητή. Για να καταλάβεις πόσο σοβαρού, ένας από τους καθηγητές του ήταν αυτός : http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Cohen_(mathematician)Οι αστροφυσικοί δεν είναι και η κορυφή των ερευνητών στη Φυσική... Δεν βλέπεις Big Bang Theory?