*

Αποστολέας Θέμα: Συμβουλές-Προτάσεις για τον επόμενο ΑΣΕΠ - ΠΕ 02  (Αναγνώστηκε 694587 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος non-stop

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • hellooooo!!!
    • Προφίλ
Απ: Συμβουλές-Προτάσεις για τον επόμενο ΑΣΕΠ - ΠΕ 02
« Απάντηση #1736 στις: Φεβρουαρίου 05, 2009, 09:25:05 pm »
Προφανως το πρόβλημα δεν το έχουν αυτοί που βάζουν ερωτησεις ούτε κι εμείς που δεν μπορούμε να τις απαντησουμε... κάτι άλλο φταίει, ας το σκεφτούν οι αρμόδιοι...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:16:19 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1737 στις: Φεβρουαρίου 06, 2009, 09:29:23 am »
ρε,παιδα, μιλαμε και λεμε οτι θελουμε ετσι να ειναι οι ερωτησεις, οτι οπως ειναι διατυπωμενες εχουν "παγιδες",οτι ειναι αντιεπιστημονικος ο τροπος κλπ κλπ
μπορουμε ομως να δωσουμε ενα παραδειγμα για το πως θελουμε να ειναι οι ερωτησεις?
(αναφερομαι στις ερωτησεις κρισεως),
ετσι,για να μη μιλαμε γενικα και αοριστα.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1738 στις: Φεβρουαρίου 06, 2009, 05:57:47 pm »
Ερωτήσεις "κρίσεως" μπορούν να είναι μόνο οι ερωτήσεις ανάπτυξης, όπου μπορείς αναλυτικά και τεκμηριωμένα να προβάλλεις την άποψή σου. Εξ ορισμού, πιστεύω, οι ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών δεν μπορεί να είναι "κρίσεως". Μόνο να σε μπερδέψουν μπορούν ή ακόμα χειρότερα να σε αποπροσανατολίσουν.
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος yotar

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1739 στις: Φεβρουαρίου 06, 2009, 09:43:08 pm »
ρε,παιδα, μιλαμε και λεμε οτι θελουμε ετσι να ειναι οι ερωτησεις, οτι οπως ειναι διατυπωμενες εχουν "παγιδες",οτι ειναι αντιεπιστημονικος ο τροπος κλπ κλπ
μπορουμε ομως να δωσουμε ενα παραδειγμα για το πως θελουμε να ειναι οι ερωτησεις?
(αναφερομαι στις ερωτησεις κρισεως),
ετσι,για να μη μιλαμε γενικα και αοριστα.

Προσωπική άποψη: Δεδομένου ότι πρέπει να εξεταστεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός υποψηφίων σε πολύ μικρό χρονικά διάστημα και τα κριτήρια αξιολόγησης να είναι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά, αναγκαστικά η εξέταση θα γίνει με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής ( ακριβώς γι΄αυτές τις περιπτώσεις πρωτοδημιουργήθηκε άλλωστε ο συγκεκριμένος τρόπος εξέτασης)

Από κει και πέρα, το ζητούμενο είναι οι ερωτήσεις να μην είναι του στυλ : ποιός, πού, πότε και να μην επικεντρώνονται σε ανούσιες λεπτομέρειες ( π.χ. η τάδε συνθήκη υπογράφτηκε 3 ή 5 Ιουνίου;)
Πράγμα που, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, δεν έγινε σε μεγάλο βαθμό με τις ερωτήσεις του ΑΣΕΠ...
Και για να πω την αλήθεια, δε με ενόχλησαν τόσο οι "πονηρές" διατυπώσεις...το μόνο που μ΄ενόχλησε είναι η ασάφεια της διατύπωσης σε κάποιες ερωτήσεις, όπως και το γεγονός ότι για κάποιες η απάντηση δεν είναι ξεκάθαρη ( βλ. νησιά Αν. Αιγαίου.)

Επίσης πιστεύω ότι και οι ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών μπορεί να είναι "κρίσεως", όπως και οι ερωτήσεις ανάπτυξης μπορούν να ευνοούν την ξερή απομνημόνευση ( που συνήθως έτσι είναι δηλαδή...)
Π.Χ. κάποιες ερωτήσεις στην Ιστορία μου άρεσαν πολύ. Δηλ. για να απαντήσεις έπρεπε να κατέχεις καλά τα γεγονότα της σχετικής περιόδου και να μπορείς να τα συνδυάσεις για να απαντήσεις σωστά.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:16:19 »

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1740 στις: Φεβρουαρίου 08, 2009, 05:49:38 pm »
Γειά σας. Μετά από την πρώτη μου συμμετοχή στο διαγωνισμό, τα συμπεράσματα που έβγαλα ήταν τα εξής:

1) Χρειάζεται πάρα πολύ διάβασμα για τουλάχιστον 1 με 1,5 χρόνο, για να έχει κανείς πολλές ελπίδες για διορισμό..
2) Το πολύ διάβασμα δεν αρκεί, χρειάζεται να είναι και "έξυπνο" διάβασμα..
3) Η διδακτική εμπειρία βοηθάει πάρα πολύ..
4) Η τύχη και η ψυχραιμία παίζουν επίσης πολύ σπουδαίο ρόλο..(μή σας πώ, το σπουδαιότερο..)

Εγώ δεν τα πήγα καλά..αναφέρομαι στο γνωστικό..κάποια δεν τα ήξερα καθόλου και κάποια, ενώ τα είχα διαβάσει, δεν μπορούσα να τα θυμηθώ..επίσης ρίσκαρα πάρα πολύ, κάτι που θα μου στοιχίσει με αρνητική βαθμολογία..διάβαζα από τον Ιούνιο (παράλληλα με δουλειά & σπίτι..)..πολλοί μου έλεγαν ότι σε προηγούμενους διαγωνισμούς διάβασαν για λίγο ή πήγαν απροετοίμαστοι και ήταν είτε στους επιτυχόντες, είτε κοντά στο διορισμό!! ::) Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω κανέναν, αλλά αυτά μου ακούγονται πλέον..εξωπραγματικά, εκτός κι αν εγώ είμαι χαζή και δεν τα καταφέρνω.. ::) Μετά από την απογοήτευση των πρώτων ημερών και την αίσθηση ότι οι κόποι μου πήγαν χαμένοι, αποφάσισα να ξαναδώσω και να κάνω πλέον διαφορετικό διάβασμα..Εύχομαι σε όλους τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα!!  :D
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος yotar

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1741 στις: Φεβρουαρίου 08, 2009, 08:21:53 pm »
..πολλοί μου έλεγαν ότι σε προηγούμενους διαγωνισμούς διάβασαν για λίγο ή πήγαν απροετοίμαστοι και ήταν είτε στους επιτυχόντες, είτε κοντά στο διορισμό!! ::) Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω κανέναν, αλλά αυτά μου ακούγονται πλέον..εξωπραγματικά, εκτός κι αν εγώ είμαι χαζή και δεν τα καταφέρνω.. ::) Μετά από την απογοήτευση των πρώτων ημερών και την αίσθηση ότι οι κόποι μου πήγαν χαμένοι, αποφάσισα να ξαναδώσω και να κάνω πλέον διαφορετικό διάβασμα..Εύχομαι σε όλους τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα!!  :D

Το έχω γράψει και σε άλλο topic (το οποίο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς...)

Με το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ συμβαίνει το εξής μαθηματικό παράδοξο:
Αν υποθέσουμε ότι το 65 είναι ένας αξιοπρεπής βαθμός τον οποίο μπορεί και να πετύχεις με ένα χαλαρό διάβασμα και το 75 ένας βαθμός που μπορεί και να σου χαρίσει το διορισμό, τότε η απόσταση από το 0 στο 65 είναι (φυσικά) 65 ενώ η απόσταση από το 65 στο 75 είναι...επίσης 65!!!!  ;D ;D

Αυτό που θέλω να πω - για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τους νόμους του Murphy! - είναι ότι ο διαγωνισμός είναι τέτοιος που το να πιάσεις τη βάση δεν είναι και τόόόσο δύσκολο (θα έλεγα αντίθετα ότι είναι και αρκετά εύκολο). Ασε που όταν πας μ΄ένα "ανάλαφρο" διάβασμα και χωρίς ιδιαίτερες αξιώσεις, δεν έχεις και άγχος, οπότε είναι πολύ πιθανό, ρισκάροντας, να σταθείς τυχερός και να τα πας και πολύ καλύτερα από το απλά να περάσεις τη βάση... Οπότε μην αμφισβητείτε όσους διατείνονται ότι πήγαν μ΄ένα "πασάλειμα" και έγραψαν απρόσμενα καλά!

Το θέμα είναι ότι κάπου εκεί την "πατάμε" όλοι, σκεπτόμενοι ότι "δεν μπορεί, με λίίίίγο μεγαλύτερη προσπάθεια θα πετύχω σίγουρα!"
Και ακριβώς εδώ βρίσκεται η μεγάλη (αυτ-)απάτη του ΑΣΕΠ γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ η προηγούμενη σκέψη  ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος non-stop

• Πλήρες μέλος
  • hellooooo!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1742 στις: Φεβρουαρίου 09, 2009, 10:27:22 am »
Εγω είμαι ζωντανο παραδειγμα. Την προηγουμενη περασα χωρις διαβασμα και τωρα που διαβασα παιζει να τα χω παει χειροτερα! Δεν είναι τρομερο;  >:( :'(

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1743 στις: Φεβρουαρίου 09, 2009, 10:36:53 am »
παρ-ομοιως.

Αποσυνδεδεμένος zizoulis

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1744 στις: Φεβρουαρίου 09, 2009, 10:53:45 am »
N.Π. ειναι νωρις για να απογοητευτεις! Αν θυμασαι κανεις απο αυτους που εχουν ξαναδωσει δεν ελεγε οτι το διαβασμα εξασφαλιζει την επιτυχια. Αν ηταν ετσι δε θα ηταν τοσο ψυχοφθορος ο διαγωνισμος. Το διαβασμα, η τυχη, η ψυχραιμια, οι συγκυριες ολα ειναι στο παιχνιδι και να σου πω την αληθεια στην ειδικοτητα μας δεν εχω καποιον γνωστο που να διοριστηκε με τον πρωτο ασεπ, αλλα με το δευτερο, τον τριτο, τον τεταρτο και πολλες φορες μεσω της αναπληρωσης που προεκυψε απο το διαγωνισμο. Γι'αυτο δεν αξιζει να περιοριζει καποιος τη ζωη του για τον ασεπ.

Αποσυνδεδεμένος ariadni

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1745 στις: Φεβρουαρίου 09, 2009, 11:10:31 am »
Καλημέρα! Κι εγώ απογοητεύτηκα πολύ και δεν ήθελα να μιλάω για τον ασέπ μετά την Κυριακή. Το διάβασμα που έκανα ήταν πολύ λίγο αλλά πίστευα ότι θα πήγαινα καλύτερα από τον προηγούμενο που είχα πάει αδιάβαστη.... Με πείραξε περισσότερο που έστω κι αυτό το λίγο διάβασμα που έκανα δεν ανταμείφθηκε...
Και το χειρότερο όλων: έκανα λάθος σε ερωτήσεις που ήξερα και τις σκέφτηκα μετά αφού τελειώσαμε...

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1746 στις: Φεβρουαρίου 09, 2009, 11:14:03 am »
καλιο αργα,παρα ποτε.
για σκεψου να μη σου ερχοταν ουτε και μετα που τελειωσες? τοτε τα πραγματα θα ηταν σοβαρα....

Αποσυνδεδεμένος ariadni

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1747 στις: Φεβρουαρίου 09, 2009, 11:20:40 am »
καλιο αργα,παρα ποτε.
για σκεψου να μη σου ερχοταν ουτε και μετα που τελειωσες? τοτε τα πραγματα θα ηταν σοβαρα....
Το ίδιο πράγμα θα ήταν Μάρκο... το αποτέλεσμα μετράει...

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #1748 στις: Φεβρουαρίου 09, 2009, 11:27:56 am »
Νομίζω ότι οι

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator