0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
πως θα κρινω τι πρεπει να διαβασω περα απο τ α σχολικα βιβλια?εχω πιθανοτητες να διοριστω με την πρωτη η να το ξεχασω?
Καλημέρα σε όλους! Σήμερα γύρισα στη δουλειά μου ύστερα από 12 μήνες !!!Άδεια μητρότητας! Δουλεύω σε ΚΕΠ ως μόνιμη εδώ και 2 χρόνια (δουλευα 5 χρόνια ως συμβασιούχος) αλλά δεν θα ήθελα να παρατήσω αυτό που σπούδασα αν και η δουλειά μου είναι αρκετά καλή αλλά βαρετή. Προσπαθώ να συγκεντρωθώ να ξεκινήσω διάβασμα γιατί με 2 μικρα παιδιά είναι αρκετά δύσκολο!Στον ΑΣΕΠ έχω δώσει αρκετές φορές αλλά ποτέ δεν πήγα προετοιμασμένη μόνο για την εμπειρία.......Διαβάζοντας το forum προσπαθω να βρω από που θα ξεκινήσω και αν θα βρω το χρόνο να διαβάζω.:::::;;;;;;Αλήθεια πότε θα γίνει ο επόμενος διαγωνισμός;;;;;;;;;;;Περίπου;;;;;;;;;Ευχαριστώ![/quoσκέψου και το τρίτο παιδί...είναι κοινή διαπίστωση ότι παρόλο που η ύλη έχει γίνει πιο συγκεκριμένη δε σημαίνει ότι στον ασεπ περνάνε μόνο οι καλά διαβασμένοι.μετράει πάρα , μα πάρα πολύ η τύχη. βέβαια αν είσαι αδιάβαστος σίγουρα δε περνάς. μπορείς να αρχίσεις με επίτομες ιστορίες που να αφορούν την περίοδο της προηγούμενης ύλης. (επίτομη ιστορία του ελληνικού έθνους για όλες της περιόδους, BENGTSON ή CLAUDE MOSSE' για αρχαία ιστορία). Μην απλωθείς σε πολλά βιβλία (εκεί τη πατησα εγώ, ύστερα από πολύ διάβασμα έγραψα σχεδόν τη βάση γιατί δε πρόλαβα να κάνω επανάληψη) αλλά μην αρκεστείς και μόνο στα σχολικά.όλες τις εισαγωγές των σχολικών βιβλίων των αρχαίων. ίσως να αρχίσεις και την αντιγόνη την οποία τη βάζουν πάντα.στη λογοτεχνία τις εισαγωγές των σχολικών στα κείμενα του λυκείου (αλλά και ανάγνωση όλων των σχολικών στα κείμενα του λυκείου για όσους είναι άσχετοι με τη λογοτεχνία όπως εγώ), τη γραμματολογία του γυμνασίου και τη θεωρία των βιβλίων έκφρταση - έκθεση του λυκείου.παιδαγωγικά Ματσαγκούρας, Ι. Θουκυδίδης.διδακτική ιστορίας (άν διαλέξεις αυτό) Ι. Θουκιδύδης, οδηγίες διαδασκαλίας του υππαιδ, άν και θα σε βοηθήσει πολύ το γενικότερο διάβασμα στην ιστορία.αυτά για αρχή...πάντως λογικά κατά τον ιούνιο θα βγει η νέα ύλη. καλή επιτυχία και καλά ξενύχτια...
Ευχαριστω πολυ.Ηδη εχω αρχισει να ψαχνω τη βιβλιογραφια που προτεινετε, αλλα ακουω καποιους που διαβαζουν απο σημερα για τον επομενο ΑΣΕΠ κ αγχωνομαι.Επισης,θα ηθελα να ρωτησω συνηθως τι ειναι αυτο που αλλαζει στην υλη κ ποτε ανακοινωνεται περιπου αυτη?Απ'ο,τι εχω καταλαβει η Ιστορια κ τα Παιδαγωγικα ειναι σιγουρα.Απο'κει κ περα, σε ο,τι αφορα τα αρχαια, πρεπει να μαθουμε απ'εξω μεταφρασεις τραγωδιων, επων ή γενικως ο,τι μπορει να ειναι στην υλη καθε φορα ή εστιαζουμε στο κομματι της αναλυσης κ των ερμηνευτικων?Οπως καταλαβαινετε, προσπαθω να μαθω ο,τι μπορω, ελπιζοντας να ειμαι σχεδον ετοιμη οταν παρω το πτυχιο μου.Συγγνωμη αν γινομαι κουραστικη...Καθε πληροφορια σας θα ειναι χρησιμη!