*

Αποστολέας Θέμα: Συμβουλές-Προτάσεις για τον επόμενο ΑΣΕΠ - ΠΕ 02  (Αναγνώστηκε 657659 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος maryvas

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Συμβουλές-Προτάσεις για τον επόμενο ΑΣΕΠ - ΠΕ 02
« Απάντηση #2058 στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 07:07:23 μμ »
πιστευω οτι για την αρχαια ελληνικη το βιβλιο του γυμνασιου ειναι αρκετο. ειδικα αν διαβασετε κ τις εισαγωγες απο ολα τα σχολικα των αρχαιων πχ ξενοφωντας ή λυρικη ποιηση ειστε υπερκαλυμμενοι. ακομη σιγουρα θα βοηθουν κ οι σημειωσεις του πανεπιστημιου. για παραδειγμα οταν ειχαμε καποιο μαθημα που το ειχαμε κανει στο πανεπιστημιο ανετρεχα στις σημειωσεις μου κ διαβαζα κ απο εκει εξτρα. ειχα φτιαξει στα νεα 2 ντοσιε με σημειωσεις απο σχολικα βιβλια ή πανεπιστημιου. ουτε πολιτη διαβασα ουτε λεσκυ κτλ. μονο το σχολικο στα νεα κ τις σημειωσεις. κ στα αρχαια επειδη εγω ειχα καλλο στον εγκεφαλο δε διαβασα το σχολικο του γυμνασιου με εξαιρεση μια αναγνωση απο καποιες περιοδους την τελευταια μερα πριν δωσουμε.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:51:20 »

Αποσυνδεδεμένος sultana

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2059 στις: Σεπτέμβριος 17, 2009, 11:41:44 πμ »
καλημερα σε ολους!μολις τελειωσα τη φιλολογια απθ κ θα ηθελα α μπορει καποιος να μου πει κανα δυο πραγματακια σχετικα με το ασεπ.ας ξεκινησουμε απο τα βασικα:πως θα κρινω τι πρεπει να διαβασω περα απο τ α σχολικα βιβλια?εχω πιθανοτητες να διοριστω με την πρωτη η  να το ξεχασω?και γενικοτερα τι πρεπει να κανω περα απο το να βγαλω αδεια διδασκαλιας?
αχ σας παρακαλω το ξερω οτι σας πρηζω αλλα πραγματικα θα εκτιμουσα απιστευτα τη βοηθεια σας!δεν εχω κανενα γνωστο που να γνωριζει απο αυτα κ αδεν ξερω ουτε καν που να απευθυνθω!
Ευχαριστω πολυ για την υπομονη σας!

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #2060 στις: Σεπτέμβριος 17, 2009, 01:11:00 μμ »
πως θα κρινω τι πρεπει να διαβασω περα απο τ α σχολικα βιβλια?εχω πιθανοτητες να διοριστω με την πρωτη η  να το ξεχασω?

καλως ορισες. οπλισου με δυναμη και υπομονη. ορεξη βλεπω εχεις αλλα δεν φτανει! πρεπει να επιστρατευσεις ολες τις αρετες και τις αξιες της ζωης. (χαχα).
για τα εκτος σχολικων δες τα σχετικα τοπικς και θα κατατοπιστεις πληρως.
οσο για το να μπορεις να τα καταφερεις με την 1η φορα, και βεβαια ειναι δυνατο, πολλα παιδια απο δεω το εχουν καταφερει.
καλο κουραγιο.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος ariadni

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2061 στις: Σεπτέμβριος 17, 2009, 03:55:24 μμ »
Sultana, καταρχάς συγχαρητήρια για το πτυχίο σου. Θα συμφωνήσω με τον Μάρκο σε όσα σου είπε. Μην ξεχνάς και τα βιβλία των καθηγητών που πρέπει να διαβάσεις για κάθε μάθημα. Τα εκτός σχολικών εκτός απο τα διάφορα τόπικς που υπάρχουν εδώ καλό είναι να πας σε ένα βιβλιοπωλείο να τα δεις, να τα ξεφυλλίσεις και να αποφασίσεις εσύ τι είναι καλύτερο για σενα.
Καλή αρχή και τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:51:20 »

Αποσυνδεδεμένος eleni09 ΠΕ 02

• Έμπειρο μέλος
  • "όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #2062 στις: Σεπτέμβριος 18, 2009, 08:18:33 πμ »
καλημερα sultana συγχαρητηρια και καλο ξεκινημα...καλο κουραγιο απο δω και περα....

παντως περα απο αυτα που σου ειπαν τα παιδια....οσον αφορα την αδεια διδασκαλιας...δεν υπαρχει λογος να βιαστεις να βγαλεις...δεν σου χρειαζεται προς στιγμην εκτος κι αν δουλεψεις σε φροντιστηριο η καποιο ιδιωτικο....απο οσο ξερω....  :)

Αποσυνδεδεμένος irea

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2063 στις: Σεπτέμβριος 28, 2009, 12:26:17 μμ »
Καλημέρα σε όλους! Σήμερα γύρισα στη δουλειά μου ύστερα από 12 μήνες !!!Άδεια μητρότητας! Δουλεύω σε ΚΕΠ ως μόνιμη εδώ και 2 χρόνια (δουλευα 5 χρόνια ως συμβασιούχος) αλλά δεν θα ήθελα να παρατήσω αυτό που σπούδασα αν και η δουλειά μου είναι αρκετά καλή αλλά βαρετή. Προσπαθώ να συγκεντρωθώ να ξεκινήσω διάβασμα γιατί με 2 μικρα παιδιά είναι αρκετά δύσκολο!
Στον ΑΣΕΠ έχω δώσει αρκετές φορές αλλά ποτέ δεν πήγα προετοιμασμένη μόνο για την εμπειρία.......
Διαβάζοντας το forum προσπαθω να βρω από που θα ξεκινήσω και αν θα βρω το χρόνο να διαβάζω.:::::;;;;;;
Αλήθεια  πότε θα γίνει ο επόμενος διαγωνισμός;;;;;;;;;;;Περίπου;;;;;;;;;
Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #2064 στις: Σεπτέμβριος 28, 2009, 12:52:41 μμ »
irea,καλως ορισες.
"μονιμότητα" λες και μας κανεις ολους......αστο καλυτερα. οι συνειρμοι βλεπεις!
σου ευχομαστε να σου ζησουν τα παιδια καταρχην και σε σενα καλη δυναμη, μιας και αποφασισες να το "δεις" σοβαρα αυτη τη φορα.
ο επομενος ασεπ θα γινει πιθανοτατα δεκεμβριο του 2010 ή ως συνηθως Ιανουαριο του 2011.
οι καιροι παντως, ου μενετοι!!!!(=οι ευκαιριες δεν περιμενουν) και αυτο βεβαια ισχυει σε καθε περιπτωση και σε ολες τις εκφανσεις της ζωης.
θα βρεις τη βοηθεια που θελεις και σε ο,τι θελεις απο ολους τους συναδελφους εδω.
καλο κουραγιο.....!!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 28, 2009, 07:50:40 μμ από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση -ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #2065 στις: Σεπτέμβριος 30, 2009, 10:22:50 πμ »
Kαλημέρα. Πάντως προσωπικά, παιδιά, εγώ διάβασα και τα σχολικά και Γεωργοπαπαδάκο και Κακριδή και Πολίτη και γενικά ότι είχε προταθεί (και Λέσκυ κοίταξα λίγο). Μου έφυγαν απίστευτα ποσά σε βιβλία...
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...

Αποσυνδεδεμένος τυχερούλα2

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2066 στις: Σεπτέμβριος 30, 2009, 08:59:50 μμ »
Καλημέρα σε όλους! Σήμερα γύρισα στη δουλειά μου ύστερα από 12 μήνες !!!Άδεια μητρότητας! Δουλεύω σε ΚΕΠ ως μόνιμη εδώ και 2 χρόνια (δουλευα 5 χρόνια ως συμβασιούχος) αλλά δεν θα ήθελα να παρατήσω αυτό που σπούδασα αν και η δουλειά μου είναι αρκετά καλή αλλά βαρετή. Προσπαθώ να συγκεντρωθώ να ξεκινήσω διάβασμα γιατί με 2 μικρα παιδιά είναι αρκετά δύσκολο!
Στον ΑΣΕΠ έχω δώσει αρκετές φορές αλλά ποτέ δεν πήγα προετοιμασμένη μόνο για την εμπειρία.......
Διαβάζοντας το forum προσπαθω να βρω από που θα ξεκινήσω και αν θα βρω το χρόνο να διαβάζω.:::::;;;;;;
Αλήθεια  πότε θα γίνει ο επόμενος διαγωνισμός;;;;;;;;;;;Περίπου;;;;;;;;;
Ευχαριστώ!
[/quo

σκέψου και το τρίτο παιδί...
είναι κοινή διαπίστωση ότι παρόλο που η ύλη έχει γίνει πιο συγκεκριμένη δε σημαίνει ότι στον ασεπ περνάνε μόνο οι καλά διαβασμένοι.
μετράει πάρα , μα πάρα πολύ η τύχη. βέβαια αν είσαι αδιάβαστος σίγουρα δε περνάς.
μπορείς να αρχίσεις με επίτομες ιστορίες που να αφορούν την περίοδο της προηγούμενης ύλης. (επίτομη ιστορία του ελληνικού έθνους για όλες της περιόδους, BENGTSON ή CLAUDE MOSSE' για αρχαία ιστορία). Μην απλωθείς σε πολλά βιβλία (εκεί τη πατησα εγώ, ύστερα από πολύ διάβασμα έγραψα σχεδόν τη βάση γιατί δε πρόλαβα να κάνω επανάληψη) αλλά μην αρκεστείς και μόνο στα σχολικά.
όλες τις εισαγωγές των σχολικών βιβλίων των αρχαίων. ίσως να αρχίσεις και την αντιγόνη την οποία τη βάζουν πάντα.
στη λογοτεχνία τις εισαγωγές των σχολικών στα κείμενα του λυκείου (αλλά και ανάγνωση όλων των σχολικών  στα κείμενα του λυκείου για όσους είναι άσχετοι με τη λογοτεχνία όπως εγώ), τη γραμματολογία του γυμνασίου και τη θεωρία των βιβλίων έκφρταση - έκθεση του λυκείου.
παιδαγωγικά Ματσαγκούρας, Ι. Θουκυδίδης.
διδακτική ιστορίας (άν διαλέξεις αυτό) Ι. Θουκιδύδης, οδηγίες διαδασκαλίας του υππαιδ, άν και θα σε βοηθήσει πολύ το γενικότερο διάβασμα στην ιστορία.
αυτά για αρχή...
πάντως λογικά κατά τον ιούνιο θα βγει η νέα ύλη.
καλή επιτυχία και καλά ξενύχτια...

Αποσυνδεδεμένος tsoup84

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2067 στις: Σεπτέμβριος 30, 2009, 09:01:56 μμ »
συναδελφοι καλησπερα.ειναι το πρωτο μου μηνυμα, ουσα νεο μελος και δεδομενου οτι παιρνω πτυχιο τον Ιουνιο θα ηθελα να ξερω αν ρεαλιστικα εχω ελπιδες στον επομενο διαγωνισμο.Η αληθεια ειναι πως το ειχα αποκλεισει απο το μυαλο μου,αλλα απο την αλλη απλως αναρωτιεμαι τι εχω να χασω?!ομως λογικα εχω μονο ενα 5μηνο μπροστα μου κ ο ογκος της υλης ειναι τεραστιος.Θα πρεπει να πω οτι ειμαι απο Φ.Π.Ψ. κ εχω την αισθηση οτι εχω ελλειψεις στο γνωστικο, παροτι απο το 1ο ετος κανω ιδιαιτερα σε γυμνασιο κ Α' Λυκειου. θα περιμενω συμβουλες!ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος τυχερούλα2

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2068 στις: Σεπτέμβριος 30, 2009, 09:18:05 μμ »
το ότι κάνεις μαθήματα θα σε βοηθήσει πολύ...
φυσικά και να δώσεις . έχουν περάσει πολλά άτομα που μόλις αποφοίτησαν , αν και αυτό παρατηρούνταν πιο πολύ τα πρώτα χρόνια που ήταν πιο χύμα τα πράγματα... μετράει βλέπεις και η καλή ψυχολογία! πάντως άρχισε το διάβασμα της ιστορίας αφού είσαι του φπψ.
καλή αρχή...

Αποσυνδεδεμένος iam_almost_sofuckinhappy

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2069 στις: Σεπτέμβριος 30, 2009, 09:25:22 μμ »
τι 5μηνο καλε?2010 τελη θα γινει ο επομενος....
εεεεεεεεχεις πολυυυυυ χρονο....εγω και στους 2 τελευταιους ασεπ διαβασα απο 1 3μηνο εχοντας τελειωσει το αρχαιολογικο!
και στους 2 πετυχα 67+...ναι μεν δεν ημουν διοριστεα αλλα με κατι πδσ και ωρομισθια τωρα ειμαι για γ φαση αναπληρωσης...δεν ειναι και τρελη η επιτυχια μου, αλλα με λιγο αλλα εντατικο διαβασμα οντας ασχετη, κατι εκανα...αν ειχα διαβασει περισσοτεους μηνες πιθανον να ημουν στους διοριστεους..
και να φανταστεις οτι το χαμηλοτερο βαθμο τον ειχα και τις 2 στην ιστορια!!!!ολα ειναι σχετικα...εχεις χρονο..εκμεταλλευσου τον απο νωρις και θυσιασε και καποια ιδιαιτερα 1 χρονια για διαβασμα...αξιζει τελικα

Αποσυνδεδεμένος tsoup84

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2070 στις: Οκτώβριος 01, 2009, 10:05:54 πμ »
Ευχαριστω πολυ.Ηδη εχω αρχισει να ψαχνω τη βιβλιογραφια που προτεινετε, αλλα ακουω καποιους που διαβαζουν απο σημερα για τον επομενο ΑΣΕΠ κ αγχωνομαι.Επισης,θα ηθελα να ρωτησω συνηθως τι ειναι αυτο που αλλαζει στην υλη κ ποτε ανακοινωνεται περιπου αυτη?Απ'ο,τι εχω καταλαβει η Ιστορια κ τα Παιδαγωγικα ειναι σιγουρα.Απο'κει κ περα, σε ο,τι αφορα τα αρχαια, πρεπει να μαθουμε απ'εξω μεταφρασεις τραγωδιων, επων ή γενικως ο,τι μπορει να ειναι στην υλη καθε φορα ή εστιαζουμε στο κομματι της αναλυσης κ των ερμηνευτικων?Οπως καταλαβαινετε, προσπαθω να μαθω ο,τι μπορω, ελπιζοντας να ειμαι σχεδον ετοιμη οταν παρω το πτυχιο μου.Συγγνωμη αν γινομαι κουραστικη...Καθε πληροφορια σας θα ειναι χρησιμη!

Αποσυνδεδεμένος stratos91

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #2071 στις: Οκτώβριος 01, 2009, 10:12:47 πμ »
Ευχαριστω πολυ.Ηδη εχω αρχισει να ψαχνω τη βιβλιογραφια που προτεινετε, αλλα ακουω καποιους που διαβαζουν απο σημερα για τον επομενο ΑΣΕΠ κ αγχωνομαι.Επισης,θα ηθελα να ρωτησω συνηθως τι ειναι αυτο που αλλαζει στην υλη κ ποτε ανακοινωνεται περιπου αυτη?Απ'ο,τι εχω καταλαβει η Ιστορια κ τα Παιδαγωγικα ειναι σιγουρα.Απο'κει κ περα, σε ο,τι αφορα τα αρχαια, πρεπει να μαθουμε απ'εξω μεταφρασεις τραγωδιων, επων ή γενικως ο,τι μπορει να ειναι στην υλη καθε φορα ή εστιαζουμε στο κομματι της αναλυσης κ των ερμηνευτικων?Οπως καταλαβαινετε, προσπαθω να μαθω ο,τι μπορω, ελπιζοντας να ειμαι σχεδον ετοιμη οταν παρω το πτυχιο μου.Συγγνωμη αν γινομαι κουραστικη...Καθε πληροφορια σας θα ειναι χρησιμη!

Η Ιστορία δεν είναι σίγουρη. Στους 3 τελευταίους ΑΣΕΠ η ύλη έχει αλλάξει. Τα Παιδαγωγικά, όπως επίσης η γραμματολογία αρχαίων και νέων, είναι. Εννοείται πως δεν μαθαίνουμε απέξω μεταφράσεις όλων των έργων. Απλά πρέπει να ξέρεις υποθέσεις και περιεχόμενο σε γενικές γραμμές. Κατά τ' άλλα εστιάζεις στα κείμενα της ύλης. Προς το παρόν, άρχισε με τα στάνταρ που ανέφερα πιο πάνω, καθώς η ύλη από ΑΣΕΠ σε ΑΣΕΠ παρουσιάζει κάποιες μικρές έως μεγάλες αλλαγές. Καλή αρχή λοιπόν!

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32750
  • Τελευταία: wwwwww
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1177498
  • Σύνολο θεμάτων: 19400
  • Σε σύνδεση σήμερα: 378
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αύγουστος 21, 2024, 05:10:38 μμ)