PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί
Πίνακες αναπληρωτών - Εξετάσεις ΑΣΕΠ
Κλάδος ΠΕ02 Φιλολόγων
(Συντονιστές:
Pixie
,
MARKOS
,
AntreaEirini
)
Συμβουλές-Προτάσεις για τον επόμενο ΑΣΕΠ - ΠΕ 02
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
...
48
49
50
51
52
...
192
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Συμβουλές-Προτάσεις για τον επόμενο ΑΣΕΠ - ΠΕ 02 (Αναγνώστηκε 696886 φορές)
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
pelazi
Πλήρες μέλος
Φύλο:
ΠΕ02
Απ: Συμβουλές-Προτάσεις για τον επόμενο ΑΣΕΠ - ΠΕ 02
«
Απάντηση #686 στις:
Φεβρουαρίου 03, 2008, 05:49:14 pm »
Tweet
Παιδιά έχω κάποιες απορίες!Επειδή δεν έχω τα βιβλία του γυμνασίου και του λυκείου και από μια ματιά που έριξα στο παιδαγωγικό ινστιτούτο,όταν λέτε να διαβάσουμε εισαγωγές (μιλάω για τα αρχαία) εννοείτε τις πρώτες 10-15 σελίδες από Ηρόδοτο,Δραματική ποίηση,Ιλιάδα;Αυτές πρέπει να μάθουμε σε συνδυασμό με κάποια γραμματολογία και την ιστορία της αρχαίας ελληνικής γραμματείας του γυμνασίου;
Καταγράφηκε
Ο χρόνος είναι /πολύ αργός για όσους περιμένουν
/πολύ γρήγορος για όσους φοβούνται
/πολύ σύντομος για όσους χαίρονται
/πολύ μακρύς για όσους υποφέρουν
/και αιώνιος για όσους αγαπούν
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 20:34:12 »
MARKOS
Moderator
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Ο ΡΟΜΠΕΝ
«
Απάντηση #687 στις:
Φεβρουαρίου 04, 2008, 09:56:44 am »
Nαι,αυτες. φυσικα και θα διαβασεις και το "γλωσσαρι" που εχουν στο τελος. βαζουν απο κει. επειτα διαβασε την "ιστορια της αρχαιας ελλ.γραμματειας" του γυμνασιου. απο κει και περα αν εχεις κουραγιο και ορεξη διαβαζεις και κανενα λεσκυ, κακριδη κά.
Καταγράφηκε
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο
pariel
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
Για να πετύχεις, μην παίρνεις τίποτε προσωπικά
«
Απάντηση #688 στις:
Φεβρουαρίου 04, 2008, 01:18:26 pm »
Εγώ διάβασα Λέσκυ, γεωργοπαπαδάκο (μου φάνηκε πολύ ευχάριστος) και όλα τα σχολικά (παλιά και καινούρια). 8/10 στις ερωτήσειςς πολλαπλής επιλογής.
Καταγράφηκε
www.bibliupoli.gr
marion
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ02
«
Απάντηση #689 στις:
Φεβρουαρίου 04, 2008, 01:30:00 pm »
Pelazi, γνώμη μου είναι αφού κάνεις πρώτα τα σχολικά φύλλο και φτερό κυριολεκτικά, μετά να ασχοληθείς με κάποια πρόσθετη γραμματολογία, που εσύ θα επιλέξεις, πέραν των σχολικών.
Δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι πολλά μαζί - αν και επαναλαμβανόμενα - και θα σε κουράσουν και θα χάσεις το μπούσουλα!
Καταγράφηκε
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 20:34:12 »
evaz
Νέο μέλος
«
Απάντηση #690 στις:
Φεβρουαρίου 04, 2008, 02:08:30 pm »
Καλησπέρα και από μένα! Συμφωνώ με τη Marion. Διαβασε πρώτα την ιστορία αρχαίας ελληνικής γραμματολογίας α'β'γ' γυμνασίου κια μετά τις άλλες. Περιέχει πληροφορίες που δεν τις έχει ούτε ο Γεωργοπαπαδάκος... (από όσο θυμαμαι από το προηγούμενο διάβασμα).Απο κει ξεκίνησα και εγώ.
Καταγράφηκε
Rwxanh
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση -ΠΕ02
«
Απάντηση #691 στις:
Φεβρουαρίου 04, 2008, 03:18:57 pm »
Όταν αποφάσισα κι εγώ να ξεκινήσω διάβασμα είχα στο νου μου εκτός των σχολικών να διαβάσω και κάτι παραπάνω. Πήρα αρχικά το Lesky και τη Romilly και μετά από μερικές μέρες τα έβαλα πάλι στα ράφια της βιβλιοθήκης μου... Είναι πραγματικά αδύνατο να διαβάσει κάποιος από εκεί...Μετά αποφάσισα να διαβάσω και Κακριδή και Γεωργοπαπαδάκο συγχρόνως. Όσο όμως περνάει ο καιρός και με το τρέξιμο που υπάρχει συνειδητοποιώ ότι θα αρκεστώ στα σχολικά και απλά σε κάποια σημεία που εντοπίζω αδυναμίες σε αυτά θα στρέφομαι σε Κακριδή ή Γεωργοπαπαδάκο. Διαφορετικά δε γίνεται... 'Η πρέπει να αφήσεις ότι άλλο κάνεις στη ζωή σου και να αφοσιωθείς αποκλειστικά στο διάβασμα για να βγάλεις μια τέτοια ύλη ή απλά κάνεις υπό τις εκάστοτε υπάρχουσες συνθήκες τα αδύνατα δυνατά για ένα απλά αξιοπρεπές και κυρίως ουσιώδες διάβασμα που δε νομίζω ότι βασίζεται τελικά στην ποσότητα των όσων θα διαβάσει κανείς αλλά στην ποιότητα του διαβάσματος που θα κάνει.
Αν και τελικά κατέληξα επίσης στο συμπέρασμα ότι διάβασμα σωστό θα κάνω μόνο αφού βγει η ύλη. Γιατί με τόσα που ακούγονται απορώ τελικά όχι για το αν θα γίνει αλλά κυρίως για το πότε θα γίνει ο επόμενος ΑΣΕΠ και υπό ποια μορφή θα ζητηθούν όσα τελικά ζητηθούν...
Καταγράφηκε
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...
pelazi
Πλήρες μέλος
Φύλο:
ΠΕ02
«
Απάντηση #692 στις:
Φεβρουαρίου 04, 2008, 07:15:31 pm »
Φίλοι μου σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!Πραγματικά με βοηθήσατε!Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αρχίσω με τα σχολικά.Καλό κουράγιο σε όλους σας!
Καταγράφηκε
Ο χρόνος είναι /πολύ αργός για όσους περιμένουν
/πολύ γρήγορος για όσους φοβούνται
/πολύ σύντομος για όσους χαίρονται
/πολύ μακρύς για όσους υποφέρουν
/και αιώνιος για όσους αγαπούν
marion
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ02
«
Απάντηση #693 στις:
Φεβρουαρίου 04, 2008, 11:28:53 pm »
Ρωξάνη, τι ακριβώς ακούγεται; Έχει δηλ. ακουστεί κάτι, που θα 'πρεπε να μας βάλει σε σκέψεις;
Εγώ πάντως αυτό που έχω ακούσει είναι ότι ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί γύρω στο τελευταίο τρίμηνο του 2008.
Τώρα σε ό,τι αφορά στη μορφή των ερωτημάτων, αμφιβάλλω πολύ ότι υπάρχει έστω και μία περίπτωση να γυρίσουμε στις ερωτήσεις ανάπτυξης τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στα μαθήματα που κατά τους 2 τελευταίους διαγωνισμούς δόθηκαν με τη μορφή πολλαπλών.
Αν πάντως έχεις μάθει κάτι άλλο, ενημέρωσέ μας.
Καταγράφηκε
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "
Rwxanh
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #694 στις:
Φεβρουαρίου 05, 2008, 09:49:09 am »
Πολλά ακούγονται αλλά σίγουρα τα περισσότερα από αυτά είναι αναληθή...
Ελπίζω πραγματικά να γίνει ο ΑΣΕΠ μέσα στο 2008 ή έστω στις αρχές του 2009.
Αυτό που ακούγεται πάντως (δεν ξέρω εσείς τι έχετε ακούσει) είναι ότι οι περισσότερες ερωτησεις θα είναι πλέον πολλαπλής επιλογής.
Καταγράφηκε
para5
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #695 στις:
Φεβρουαρίου 05, 2008, 11:41:50 am »
ΜΑ και στον προηγούμενο ασεπ οι περισσότερες ερωτήσεις ήταν πολλαπλής. Μόνο στα αρχαία και στη διδακτική υπήρχαν ανάπτυξης, και αυτό μου φαίνεται δύσκολο να αλλάξει. Π.χ. πάντα θα ζητάνε μετάφραση, και ανάπτυξη σχέδιου μαθήματος.
Καταγράφηκε
Rwxanh
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #696 στις:
Φεβρουαρίου 05, 2008, 12:13:26 pm »
Όπως είπα πολλά ακούγονται και σίγουρα τα περισσότερα δε στέκουν. Διατηρώ όμως πάντα τις ειφυλάξεις μου καθώς ο τρόπος λίγο η πολύ εξέτασης κάθε δύο χρόνια όλο και σε κάτι αλλάζει. Τι θα τους εμπόδιζε τώρα για παράδειγμα να τα κάνουν όλα πολλαπλής εκτός της διδακτικής ή αντίστροφα τι θα τους εμπόδιζε να προσθέσουν περισσότερες ερωτήσεις ανάπτυξης?
Καταγράφηκε
para5
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #697 στις:
Φεβρουαρίου 05, 2008, 12:33:25 pm »
Οι ερωτήσεις πολλαπλής έχουν πλέον παγιωθεί για οικονομικούς λόγους. Δεν τους συμφέρει να διορθώνουν 14.000+ x3 γραπτά στο γνωστικό. Μόνο τα αρχαία άντεξαν κατά τα 3/4 την ισοπέδωση αυτή. Τίποτα φυσικά δεν τους εμποδίζει να θέσουν και εκεί ερωτήσεις πολλαπλής, εκτός φυσικά από τη μετάφραση.
Νομίζω πάντως πως ο χαμαιλέων ασεπ για να ξαφνιάσει δεν ποντάρει τόσο στον τύπο των ερωτήσεων όσο στο περιεχόμενό τους, καθώς επίσης και στις αλλαγές στην ύλη των εξετάσεων.
Καταγράφηκε
Rwxanh
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #698 στις:
Φεβρουαρίου 05, 2008, 12:47:36 pm »
Σαφώς. Πολύ σωστό αυτό που λες...
Εκεί λογικά θα παιχτούν όλα!
Αυτό πάντως που μου κάνει εντύπωση είναι πως γίνεται ενώ όλα τώρα είναι τόσο ρευστά (ή εγώ τα βλέπω έτσι) κάποιοι να ξεκινούν διάβασμα με την περσινή ύλη και να ελπίζουν ότι θα είναι πάλι η ίδια και φέτος. Εσείς πιστεύετε ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο? Γιατί απ' ότι έχω παρατηρήσει εκτός από κάποια πράγματα που είναι σχεδόν σίγουρα ότι πέφτουν συνέχεια (όπως Όμηρος π.χ. στα Αρχαία) κάποια άλλα αλλάζουν... έτσι δεν είναι?
Καταγράφηκε
swtia
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #699 στις:
Φεβρουαρίου 05, 2008, 12:51:52 pm »
εγω πιστευω τιποτα δεν ειναι στανταρ. το 2005 αλλαξε η υλη αλλα ειχε προστεθει και η ιστορια οποτε ηταν λογικο. μετα καποια που αλλαξαν ηταν σταθερα για καποιο διαστημα. γενικα πιστευω δεν θα αλλαξει δραματικα η υλη αλλα καποια πραγματα θα αλλαξουν.
Καταγράφηκε
http://siamantoura.blogspot.com
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
...
48
49
50
51
52
...