Σύνολο ψηφοφόρων: 92
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα, παραπάνω αναφέρετε για 30μηνίτες και 24μηνίτες. Ποιοί είναι σε αυτή την κατηγορία; Ωρομίσθιοι - Αναπληρωτές με 30 ή 24 μήνες προϋπηρεσίας; Με συγχωρείτε αν η ερώτηση μου είναι κάπως "αφελής", αλλά δεν έχω ιδέα επί του θέματος.
Καλησπέρα. Από το Σεπτέμβριο, μάλλον θα είμαι αναπληρώτρια για πρώτη φορά.Αν δηλώσω μια απομακρυσμένη περιοχή(νησί) τότε θα έχω πιθανότητες την επόμενη χρονιά ξανά σαν αναπληρώτρια και μετά σαν διοριστέα να είμαι πιο κοντά ή στην Αθήνα; Μετράνε δηλαδή τα μόρια του αναπληρωτή για το μόνιμο διορισμό;
Καλησπέρα σε όλους έδωσα κι εγώ εξετάσεις φέτος στην κατηγορία ΠΕ 13 Νομικών. Τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος παντρευτεί εργαζόμενο στα σώματα ασφαλείας? Γίνεται συνυπηρέτηση στον τόπο που υπηρετεί ο σύζυγος? Ή πρέπει να υπηρετήσεις οπωσδήποτε στον τόπο διορισμού σου για ννα μαζέψεις μόρια? Ευχαριστώ
Την πρώτη χρονιά πας υποχρεωτικά στον τόπο διορισμού για να κάνεις την οργανική σου.
Την επόμενη χρονιά έχεις δικαίωμα αίτησης για μετάθεση και εκεί ο γάμος σου δίνει επιπλέον μόρια.Αν η συνυπηρέτηση σου δίνει μόρια στην μετάθεση δεν το γνωρίζω. Σου δίνει όμως σίγουρα μόρια στην διαδικασία επιλογής σχολείου μετά την μετάθεση (εφόσον βέβαια πάρεις μετάθεση στον τόπο που υπηρετεί και ο σύζυγος).
Παράθεση από: blueswire στις Μαρτίου 02, 2009, 11:00:42 pmο πρώτος στη σειρά βαθμολογίας στο ΑΣΕΠ δεν πάει όπου θέλει, γιατί στους διορισμούς κάθε χρονίας προηγούνταια. πρώτα αυτοί που διορίζονται και προέρχονται από τους αναπληρωτές στις επιλογές τουςβ. τελευταίοι οι του ΑΣΕΠΜάλιστα πρίν από τους αναπληρωτές προηγούνται και άλλοι, νομίζω αυτοί με το 30 μηνο και μετά αυτοί με το 24 μηνο (έτσι που τα'χουν μπλέξει , έχουν κάνει 50 πίνακες). Π.χ. φίλος μου το 2004 ήταν πρώτος στο ΑΣΕΠ στην ειδικότητά του αλλά διορίστηκε σε Γ περιοχή (γιατί τις Α και
ο πρώτος στη σειρά βαθμολογίας στο ΑΣΕΠ δεν πάει όπου θέλει, γιατί στους διορισμούς κάθε χρονίας προηγούνταια. πρώτα αυτοί που διορίζονται και προέρχονται από τους αναπληρωτές στις επιλογές τουςβ. τελευταίοι οι του ΑΣΕΠΜάλιστα πρίν από τους αναπληρωτές προηγούνται και άλλοι, νομίζω αυτοί με το 30 μηνο και μετά αυτοί με το 24 μηνο (έτσι που τα'χουν μπλέξει , έχουν κάνει 50 πίνακες). Π.χ. φίλος μου το 2004 ήταν πρώτος στο ΑΣΕΠ στην ειδικότητά του αλλά διορίστηκε σε Γ περιοχή (γιατί τις Α και
Ημουν πέρισυ περίπου σε παρόμοια κατάσταση.Οι ΑΣΕΠίτες διαλέγουμε τελευταίοι, άρα παίρνουμε ότι μένει από τους άλλους Μετράει μόνο η βαθμολογική σου σειρά και τίποτε άλλο για την τοποθέτηση.Κατά πάσα πιθανότητα, όντας 6ος στους 135 γλιτώνεις το νησί, πράγμα όχι μικρό.Η Θεσσαλία (που μάλλον σε βολεύει) είναι ψιλοχλωμή για ΑΣΕΠίτες (εκτός ίσως από τις Σποράδες)Πέρισυ πάντως ΑΣΕΠίτες τοποθετήθηκαν στην Ευρυτανία (δεν ξέρω μήπως σε βολεύει κι αυτό).Μπορεί τα φετινά κενά να είναι πιο βολικά ή και πιο άβολα όμως.Οι πολύ γενικές επιλογές που έχεις είναι οι εξής:1. Είσαι σε ένα μέρος μέχρι 2,5 ώρες απόσταση και πηγαινοέρχεσαι καθημερινά (!!!) - (Εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω)2. Επιλέγεις ένα μακρινό μέρος με αρκετά μόρια και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας και πηγαινοέρχεσαι ΠΣΚ (Αυτό έκανα)3. Η σύζυγος είναι σε σώματα ασφαλείας, πας σε μέρος με πολλά μόρια και παίρνεις απόσπαση για Καρδίτσα.4. Έχεις ΧΟΝΤΡΟΕΙΔΕΣΤΑΤΟ βύσμα και παίρνεις απόσπαση παρόλο που είσαι νεοδιόριστος (Εγώ είχα παιδί και έγγυος η σύζυγος στο 2ο και δεν πήρα)5. Παίρνεις απόσπαση επικαλούμενος επιλεγμένο θέμα υγείας (Δεν το εύχομαι - Καλύτερα υγιής και στο Καστελόριζο)6. Η επαγγελματική κατάσταση της συζύγου σου, σας επιτρέπει να μετακινηθείτε οικογενειακώς στην περιοχή διορισμού για όσο χρειαστεί (μεταξύ μας, είναι η καλύτερη επιλογή αλλά όλοι φοβόμαστε να κάνουμε τόσο μεγάλο βήμα παρόλο που είναι καλύτερο - κυρίως για τα παιδιά)Όταν θα παρουσιαστείς στην περιοχή διορισμού, θα κληθείς να επιλέξεις σχολική μονάδα. ΕΚΕΙ θα μετρήσουν ως μόρια το παιδί και τα μεταπτυχιακά, και αργότερα όταν θα ζητήσεις οριστική τοποθέτηση ή μετάθεση.
Παράθεση από: greekfrixos στις Ιουνίου 26, 2009, 09:36:55 amΗμουν πέρισυ περίπου σε παρόμοια κατάσταση.Οι ΑΣΕΠίτες διαλέγουμε τελευταίοι, άρα παίρνουμε ότι μένει από τους άλλους Μετράει μόνο η βαθμολογική σου σειρά και τίποτε άλλο για την τοποθέτηση.Κατά πάσα πιθανότητα, όντας 6ος στους 135 γλιτώνεις το νησί, πράγμα όχι μικρό.Η Θεσσαλία (που μάλλον σε βολεύει) είναι ψιλοχλωμή για ΑΣΕΠίτες (εκτός ίσως από τις Σποράδες)Πέρισυ πάντως ΑΣΕΠίτες τοποθετήθηκαν στην Ευρυτανία (δεν ξέρω μήπως σε βολεύει κι αυτό).Μπορεί τα φετινά κενά να είναι πιο βολικά ή και πιο άβολα όμως.Οι πολύ γενικές επιλογές που έχεις είναι οι εξής:1. Είσαι σε ένα μέρος μέχρι 2,5 ώρες απόσταση και πηγαινοέρχεσαι καθημερινά (!!!) - (Εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω)2. Επιλέγεις ένα μακρινό μέρος με αρκετά μόρια και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας και πηγαινοέρχεσαι ΠΣΚ (Αυτό έκανα)3. Η σύζυγος είναι σε σώματα ασφαλείας, πας σε μέρος με πολλά μόρια και παίρνεις απόσπαση για Καρδίτσα.4. Έχεις ΧΟΝΤΡΟΕΙΔΕΣΤΑΤΟ βύσμα και παίρνεις απόσπαση παρόλο που είσαι νεοδιόριστος (Εγώ είχα παιδί και έγγυος η σύζυγος στο 2ο και δεν πήρα)5. Παίρνεις απόσπαση επικαλούμενος επιλεγμένο θέμα υγείας (Δεν το εύχομαι - Καλύτερα υγιής και στο Καστελόριζο)6. Η επαγγελματική κατάσταση της συζύγου σου, σας επιτρέπει να μετακινηθείτε οικογενειακώς στην περιοχή διορισμού για όσο χρειαστεί (μεταξύ μας, είναι η καλύτερη επιλογή αλλά όλοι φοβόμαστε να κάνουμε τόσο μεγάλο βήμα παρόλο που είναι καλύτερο - κυρίως για τα παιδιά)Όταν θα παρουσιαστείς στην περιοχή διορισμού, θα κληθείς να επιλέξεις σχολική μονάδα. ΕΚΕΙ θα μετρήσουν ως μόρια το παιδί και τα μεταπτυχιακά, και αργότερα όταν θα ζητήσεις οριστική τοποθέτηση ή μετάθεση. Αφού δεν ισχύει αυτό τι ακριβώς ισχύει? Και τι ποσοστο είναι αυτό? Συνολικά για κάθε ειδικότητα?Είμαι στους διοριστέους Μαθηματικούς μέσα στους 6 πρώτους και δεν δουλεψα αναπλήρωση ποτέ. Ζω στην περιοχή της Καρδίτσας. Τι δυνατότητες έχω να δουλέψω εδώ κοντά γάμος + 1 παιδί + μεταπτυχιακά 2 (δεν ξέρω αν μετράν Πληροφορική+Εκπαίδευση Ενηλίκων??)Αν είναι εύκολο δώστε μου κάποιες πληροφορίες επειδή υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζω και προσπαθώ να μάθω.Ευχαριστώ προκαταβολικά!