*

Αποστολέας Θέμα: Νέα συνάντηση αδιορίστων αρχές Σεπτέμβρη  (Αναγνώστηκε 18964 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος CHRISOYLA

• Έμπειρο μέλος
  • "Κάτω από την άσφαλτο, υπάρχει παραλία"
    • Προφίλ
Απ: Νέα συνάντηση αδιορίστων αρχές Σεπτέμβρη
« Απάντηση #70 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2007, 10:51:27 am »
Συγχωρέστε με! έγραψα λάθος παραλλαγή του συνθήματος..."φαινόμασταν μικροί γιατί ήμασταν γονατιστοί, ας εγερθούμε"

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:48:39 »

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2007, 11:29:59 am »
χιλιάδες εκπαιδευτικοί για άλλη μια φορά παραμένουν εκτός της σχολικής τάξης σχεδιάζοντας τη ζωή τους για τα επόμενα δύο χρόνια.
Μου φάνηκε πολύ καλό και όχι συνηθισμένο. Το μόνο: μήπως το παραπάνω από την παράθεση θα ήταν καλύτερα 'ανατρέποντας ή αναβάλλοντας τους σχεδιασμούς τους για τα επόμενα δύο χρόνια, γιατί στην ουσία το κακό αποτέλεσμα αλλάζει και ανατρέπει πολλά που είχαμε σχεδιάσει και όσα ονειρευτήκαμε τα αναβάλλει.   ;)

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2007, 12:21:02 pm »
Παιδια η λεξη κτηριο γραφοταν ετσι παλια. Τωρα γραφεται παντου κτιριο. Καποιοι που θα το διαβασουν δεν θα ξερουν οτι οι λεξη κτιριο γραφοταν και κτηριο και θα νομιζουν οτι ειμαστε αγραμματοι.

Αποσυνδεδεμένος BOEMISSA

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2007, 12:59:09 pm »
Φίλη Kellykou, η σωστή γραφή είναι κτήριο. Προέρχεται από τη λέξη ευκτήριο και όχι το κτίζω (βλέπε Μπαμπινιώτης). Η φίλη Χρυσούλα και εγώ είμαστε της Φιλοσοφικής Αθήνας και θυμόμαστε πολύ καλά την επιμονή του Μπαμπινιώτη για τη συγκεκριμένη λέξη. Άσε που και οι περισσότεροι πολιτικοί μηχανικοί αυτή τη γραφή χρησιμοποιούν. Η παρατήρησή μου στο κείμενο είναι στη λέξη "μικρολαθάκια''. Δεν ξέρω αν ενέχει ειρωνεία, αλλά καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη προχειρότητες, σοβαρές παραλείψεις ή έστω λάθη. Και κάτι άλλο. Αφού μιλάμε στο α΄πληθυντικό ας είναι στο ίδιο πρόσωπο και το σημείο του κειμένου ''Κι όμως είμαστε ακόμα εδώ .... ακόμα αδιόριστοι!!! κατά τα άλλα το βρίσκω καλό και όχι κοινότοπο, συνοπτικό και όχι με βαρύγδουπες λέξεις και εκφράσεις.
Η μάθηση για όσους ευτυχούν είναι στολίδι και και για όσους ατυχούν καταφύγιο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:48:39 »

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2007, 06:12:11 pm »
To ξερω γλυκια μου. Θυμαμαι κιολας που ελεγε για το μεσαιωνικο οικτηριον που προερχεται απο το οικητηριο(οικεω-οικω). Δεν ειμαι ασχετη .  :)Και εγω της Αθηνας ειμαι. Απλά το ειπα επειδη εχει καθιερωθει ετσι και το παρουσιαζουν και καποια άλλα λεξικα και ως κτηριο και ως κτιριο(κτιζω) μηπως επρεπε να παμε με το διαδεδομενο μη τυχον και πουν καποιοι οτι ειναι ανορθογραφο και τους μεινει αυτη η εντυπωση. Ενα σχολιο εκανα. Συγγνωμη δεν ηθελα να πω τιποτα ασχημο. Αλλωστε ειπα οτι η αρχαια ονομασια ειναι κτηριο. Δεν μιλησα για μας. Μιλησα για τους ανθρωπους που θα το διαβαζουν. Και απο τη στιγμη που και το κτιριο χρησιμοποιειται απο το κτιζω ειπα μην τυχον φανει σε καποιους λαθος. Σορι αν φανηκε οτι σε εψεξα. :( Οσο για το υπολοιπο κειμενο μου αρεσε παρα πολυ. Θεωρω οτι περιλαμβανει το συνολο των αδιοριστων και μου αρεσε πολυ. Και παλι συγγνωμη αν οπως το ειπα, φανηκε ως κατηγορια. Δικο μου λαθος.Λυπαμαι πολυ.

Αποσυνδεδεμένος kofia

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2007, 07:57:32 pm »
στην τεταρτη σειρα να διορθωσω....οι πινακες διορισμων ειναι γεματοι και οχι γεματη... ;)
μια χαρα το κειμενακι, αληθεια ποσοι ειστε μεχρι τωρα??θα μπορουσα ας πουμε να ενταχθω και εγω σε αυτον τον συλλογο??μενω ροδο αλλα ισως στις 7 οκτωβρη να μπορεσω να ανεβω αθηνα...
σοφια

Αποσυνδεδεμένος BOEMISSA

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2007, 11:11:30 pm »
Συνάδελφε και φίλη kellykou, δεν το πήρα ως κατηγορία και χαίρομαι πολύ που είχες την τύχη να έχεις καθηγητή τον Μπαμπινιώτη και ας μας τον κατηγορούν.Νομίζω πως είναι χρέος μας να μάθουμε τη σωστή γραφή και τη νεοελληνική γλώσσα σε όλους, χωρίς φυσικά να έχουμε έπαρση. Και μιας και στο σύλλογο η πλειοψηφία πρέπει να είναι φιλόλογοι, κάνουμε και ένα μάθημα γλώσσας (Χα, χα!). Σοφία θα είναι μεγάλη μας χαρά να ενταχθείς στο σύλλογο, να έρθεις στη συνάντησή μας, θα είναι πολύ σημαντική και πιστεύω πως θα μαζευτούμε πολλοί. Και εγώ από επαρχία είμαι, θα δώσει και η υπόλοιπη Ελλάδα ένα δυναμικό παρών.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2007, 12:25:13 am »
Πόσο φιλόλογοι είμαστε; Πλάκα έχουμε!!!! Όσο για τον Μπαμπινιώτη... τον απεχθάνομαι και η υπόθεση της ορθογραφίας είναι μια πονεμένη ιστορία. Στο έτος μου έμαθα ότι το κτήριο βγαίνει απ΄το κτάω-ω και το αγόρι γράφεται με ω!!!!!!!!!!!!!Για το γεμάτη το δέχομαι και το αποδίδω στην ηλεκτρονική μου δυσλεξία :P ???.
Φαίνεται να μαζευόμαστε αρκετοί, αν και νομίζω πως πάλι τελευταία στιγμή θα έχουμε απουσίες. Τα πράγματα είναι δύσκολα συνάδελφοι και η λύση δεν είναι ούτε εύκολη και χωρίς να απαισιοδοξώ, αλλά προσπαθώντας να είμαι ρεαλιστική, θεωρώ και χρονοβόρα. Όμως, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο και τελικά κάτι θα καταφέρουμε, ακόμα κι αν για αρχή δείξουμε ότι δεν είμαστε κορόιδα. Την καληνύχτα μου σε όλους

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2007, 02:20:39 am »
Συνάδελφε και φίλη kellykou, δεν το πήρα ως κατηγορία και χαίρομαι πολύ που είχες την τύχη να έχεις καθηγητή τον Μπαμπινιώτη και ας μας τον κατηγορούν.Νομίζω πως είναι χρέος μας να μάθουμε τη σωστή γραφή και τη νεοελληνική γλώσσα σε όλους, χωρίς φυσικά να έχουμε έπαρση. Και μιας και στο σύλλογο η πλειοψηφία πρέπει να είναι φιλόλογοι, κάνουμε και ένα μάθημα γλώσσας (Χα, χα!). Σοφία θα είναι μεγάλη μας χαρά να ενταχθείς στο σύλλογο, να έρθεις στη συνάντησή μας, θα είναι πολύ σημαντική και πιστεύω πως θα μαζευτούμε πολλοί. Και εγώ από επαρχία είμαι, θα δώσει και η υπόλοιπη Ελλάδα ένα δυναμικό παρών.

Σε αυτο καλη μου εχεις δικιο. Ημουν πολυ παρορμητικη. Τι στο καλο! Φιλολογοι ειμαστε και θα πρεπει να δινουμε και σε καποιους τροφη να σκεφτονται. Εστω ενας απο αυτους που θα το διαβασουν να ανοιξει ενα λεξικο για να σιγουρευτει πως γραφεται, κερδος ειναι. Οσο για τον Μπαμπινιωτη, λυπαμαι, νομιζω οτι θα ταχθω υπερ της αποψεως της Χρυσουλας. ;) ;)Αλλά αυτα μπορουμε να τα πουμε και απο κοντα στην συναντηση μας. :) Θα χαρω να γνωρισω άτομα οπως εσένα, τη Χρυσουλα και άλλα που συνομιλουμε εδω που εκφραζουν συναδελφικες και αγωνιστικες ανησυχιες.

Αποσυνδεδεμένος ada13

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ Ο2
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2007, 01:20:17 pm »
Ρε παιδιά, τελικά η συνάντηση θα γίνει την Κυριακή 7/10; Και αν ναι, θα γίνει στις 11 το πρωί στο Γκίνη ή έχει αλλάξει; Εγώ μένω Αθήνα και ενδιαφέρομαι πολύ να έρθω. Νομίζω όμως ότι θα υπάρξουν απουσίες και από όσους θα φύγουν αναπληρωτές με το πρώτο κύμα. Τελοσπάντων, ελπίζω ότι θα είμαστε πολλοί και ότι θα κάνουμε κάτι. Γιατί, αν περιμένουμε από το υπουργείο, σωθήκαμε... Όσο για το κείμενο, μου άρεσε και εμένα πολύ. Σύντομο και περιεκτικό, δίνει το στίγμα χωρίς να κουράζει. Για το κτήριο συμφωνώ με BOEMISSA, είμαι κι εγώ από το φιλολογικό Αθήνας.
Sapere aude

Αποσυνδεδεμένος BOEMISSA

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2007, 02:23:20 pm »
Δεν έχει αλλάξει κάτι ada13. Αυτές τις μέρες θα βγει και σχετική ανακοίνωση στην alfavita. H φίλη και ψυχή του συλλόγου Χρυσούλα θα το στείλει. Θα χαρώ να γνωρίσω και άλλους συναδέλφους αποφοίτους του Φιλολογικού Αθήνας. Πιστεύω πως θα μαζευτούμε πολλοί και από πολλά μέρη της Ελλάδας.

Αποσυνδεδεμένος ada13

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ Ο2
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2007, 02:29:58 pm »
Το ελπίζω, BOEMISSA. Μόνο αν κινητοποιηθούμε, έχουμε ελπίδα να σταματήσουν τα παρατράγουδα και να γίνει κάτι για τον κλάδο μας. Θα τα πούμε και από κοντά στις 7/10.
Sapere aude

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2007, 08:44:00 am »
Να ρωτήσω κάτι; Γιατί δεν εμφανίζονται τα χθεσινά μηνύματα;

Αποσυνδεδεμένος Lenazagor

• Συλλέκτης Παραστάσεων
  • Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • Lenazagor
« Απάντηση #83 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2007, 09:24:00 am »
Να ρωτήσω κάτι; Γιατί δεν εμφανίζονται τα χθεσινά μηνύματα;

Χτες έγινε κάποιο repair στην database του site. Πολύ πιθανόν κάποια από τα μηνύματα που γράφτηκαν εκείνη την ώρα ή λίγο πριν να μην εμφανίστηκαν και να μην έπεσε στην αντίληψη μας. Θα κοιτάξουμε τι ακριβώς συνέβηκε.
Ευχαριστούμε

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182563
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144