*

Αποστολέας Θέμα: Συζήτηση για νέο σύστημα μοριοδότησης στον πίνακα αναπληρωτών Ε.Α  (Αναγνώστηκε 521066 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Κατά την προσωπική μου άποψη δεν μπορεί κάποιος που δεν έχει δώσει πότε ΑΣΕΠ να είναι από πάνω από κάποιον που έχει δώσει σε κανέναν πίνακα ούτε αναπληρωτών ούτε διορισμού. Και όποιος έχει αντίρρηση σε αυτό  μια ερώτηση θα του κάνω: Πως μπήκε στην διαδικασία του εκπαιδευτικού όταν από το 98 ισχύει ΑΣΕΠ;
O 3848 κατά κάποιο τρόπο είναι δίκαιος με κάποιες λάθους παραμέτρους. Πρώτον δεν έχει εφαρμοστεί ενώ κανονικά έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί 2 διαγωνισμοί και υπάρχει και η περίφημη <<μεταβατική περίοδος >> που πλανάται. Σε αυτήν τη μεταβατική περίοδο το κράτος όφειλε να διορίσει όλους όσους είχαν κατοχυρώσει δικαίωμα με πρότερο νόμο όποιος και να ήταν αυτός.
Η μόνη μου ένσταση στον 3848/10 είναι ότι  αυτός που έχει προϋπηρεσία έπρεπε να την πριμοδοτείται περισσότερο και δεν έπρεπε να υπάρχει ταβάνι στα 16 μόρια. Διότι υπάρχουν άτομα που και 2 και 3 φορές έχουν περάσει και έκτισαν την προϋπηρεσία τους πάνω σε αυτές τις επιτυχίες ενώ υπάρχουν άτομα με τεράστιες προϋπηρεσίες.
Εντάξει...μερικά άτομα απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!! Εδώ μιλαμε για την κατάταξη στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ που καμία σχέση δεν έχει και θα πρεπε να έχει με κριτήρια ΑΣΕΠ όπως πολύ σωστά εξήγησε εκτεταμένα και ο foibos81 και άλλοι περί άλλων τυρβάζουν...!!  ???  :-\  Δεν θα μπω ξανά στον κόπο να εξηγήσω τα "γιατί"...τα είπε μια χαρά ο foibos81...απλά με λύπη μου διαπιστώνω πως κάποιοι θέλουν με απαράδεκτο τρόπο να μετατρέψουν την Ειδική Αγωγή σε "βατήρα" για να διοριστούν και σε πεδίο εκμετάλλευσης με παντιέρα τον "ιερό αγώνα του ΑΣΕΠ" Λυπάμαι γι αυτό...και κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε πως δεν είναι όλα ένα και δεν πρέπει να τα κάνουμε όλα ίσωμα!!!

ΥΓ: Και πριν μου πει ο καθένας τίποτα...και επιτυχίες στον ΑΣΕΠ έχω και μάστερ στην ειδική έχω και προυπηρεσία στην ειδική έχω και προσφορά εθελοντισμού έχω χρόνια τώρα στην ειδική αγωγή και υποστηρίζω τον χώρο με όλη μου την δύναμη γιατί τον αγαπάω και θέλω να είναι τα σωστά άτομα στη σωστή θέση...δεν θα επεκταθώ στο κατά πόσο ένα  μεταπτυχιακό σε κάνει αυτομάτως κατάλληλο για την ειδική αγωγή, γιατί δεν σε κάνει από μόνο του και είναι μεγάλη κουβέντα αυτή...αλλά σαφώς ο σκέτος ΑΣΕΠ και οι ωρομισθίες και οι κλαυθμοί και οδυρμοί των ωρομίσθιων μέσω ΑΣΕΠ δεν έχουν καμία θέση στην ειδική αγωγή! Ειδικά όταν δούλεψα εθελοντικά γνώρισα ανθρώπους αξιολογότατους μέσα στην ειδική (από λογοθεραπευτές μέχρι ψυχολόγους και βοηθούς)  που δεν δούλευαν για το Υπουργείο Παιδείας και όμως οι καθηγητές και δάσκαλοι ακόμη και με μεταπτυχιακό ειδικής θα είχαν πολλά να ζηλέψουν και να μάθουν από αυτούς....πόσο μάλλον οι έχοντες απλά ΑΣΕΠ... :-\ :-\

Οπότε ας επιστρέψει η κουβέντα εκεί που πρέπει να είναι...στα προσόντα που σχετίζονται με την ειδική αγωγή ως κριτήρια κατάταξης και όχι "άλλα λέει η γιαγιά μου κι άλλα ακούν τ'αφτιά μου" όπως μας βολεύει!
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος pe02.5

• Πλήρες μέλος
  • Τα καλύτερα είναι τώρα, μην τα αφήνεις για αύριο.
    • Προφίλ
Μήπως θα πρέπει να ξανανοίξουμε το θέμα; Σε τηλ ου επικοινωνία με το Υπουργείο για τη
Χαμογέλα!

Αποσυνδεδεμένος pde86

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Νομίζω πλεον με τις αλλαγες του καινουριου νομισχεδιου για την ειδικη αγωγη ειναι εμφανεις οι αλλαγες που θα γινουν...τι μας περιμενει ή δε μας περιμενει..η εα υποβαθμιζεται και γινεται ενα δαχτυλακι της γενικης αγωγης..
"They who dream by day are cognizant of many things which escape those who dream only by night."
E.A.P.

Αποσυνδεδεμένος troktiko

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
νομίζω ότι η συζήτηση πρέπει να επεκταθεί και για τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών.
‘’Intelligence is the ability to adapt to change’’ Steven Hawking

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Pink-Panther!

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Για ποτε περιμενουμε τον νεο νομο ειδικης και τι εχετε ακουσει οτι θα περιλαμβανει; Θα αλλαξουν τα κριτηρια καταταξης στους πινακες αναπληρωτων ειδικης; Καθε γνωμη και πληροφορια δεκτη.

Αποσυνδεδεμένος Li0

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
αφορά την πρωτοβάθμια οχι τη δευτεροβαθμια

Αποσυνδεδεμένος Pink-Panther!

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Δηλαδη θα ικανοποιηθει το αιτημα των ΠΕ61 - ΠΕ71 για μη προταξη των μεταπτυχιακων? Αλλα θα ισχυσει μονο για πρωτοβαθμια? Ειναι σιγουρο αυτο ή εικαζεις?

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
μην ξύνεστε αδίκως

έχουμε 10 Ιουνίου,  πέρυσι 7 Αυγούστου είχαν βγάλει την προκήρυξη αναπληρωτών (είχαν αργήσει)
αυτό σημαίνει ότι έχουν ας πούμε ενάμιση μήνα να εμφανίσουν τον νέο νόμο (αν υποθέσουμε ότι είναι τώρα έτοιμος) να τον συζητήσουν (ίσως και να βγει στην διαβούλευση) και να τον ψηφίσουν

αν σκεφτείτε ότι πρώτα πρέπει να βγάλει νόμο για το νέο λύκειο και το νέο τεχνολογικό λύκειο (που είναι έτοιμα από καιρό) τότε μπορούμε να καταλάβουμε ότι όποιος ποντάρει στο να μην βγει ο νέος νόμος φέτος (πριν την προκήρυξη τουλάχιστον) είναι μάλλον κερδισμένος.

Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση να περάσουν κάποιες διατάξεις ειδικής μέσα από άλλους νόμους που θα ψηφιστούν π.χ. για το τεχνολογικό του οποίου κάποιες αλλαγές λογικά θα επηρεάσουν και τα ειδικά σχολεία που είναι στην επαγγελματική εκπαίδευση (π.χ. εεεεκ, τεε, επαγγ. γυμνάσια και λύκεια)

Αποσυνδεδεμένος KAZAN

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Πρεπει οπωσδηποτε να μην μπουν πανω για αλλη μια χρονια τα μεταπτυχιακα του εμποριου!!!Πρεπει να σταματησει αυτο το αισχος. Αλλωστε το υποσχεθηκε ο γραμματεας του υπουργειου περυσι το καλοκαιρι!

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
Αυτό που ξέρω είναι ότι ζητήθηκαν προτάσεις για το νέο νόμο που ΘΑ συζητηθεί.

Ούτε πότε θα συζητηθεί, ούτε πότε θα βγει για δημόσια διαβούλευση, ούτε πότε θα ψηφιστεί
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος nero

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Δηλαδη θα ικανοποιηθει το αιτημα των ΠΕ61 - ΠΕ71 για μη προταξη των μεταπτυχιακων? Αλλα θα ισχυσει μονο για πρωτοβαθμια? Ειναι σιγουρο αυτο ή εικαζεις?
Kατα τη γνωμη μου δεν μπορει να γινει διαχωρισμος αν γινει αλλαγη οπως συζητειται θα αφορα και τις δυο!!!Εξαλλου υπαρχουν ειδικοτητες που ειναι και πρωτοβαθμια και δευτεροβαθμια..

Αποσυνδεδεμένος Neronas

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 11, 2013, 02:20:00 am από Neronas »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
2 παρατηρήσεις από το γρήγορο διάβασμα που έκανα στο μακροσκελές αυτό κείμενο.

1) Η υποχρεωτική εκπαίδευση δεν είναι 9χρονη, αλλά 10χρονη και περιλαμβάνει και το νηπιαγωγείο
2) Δεν υπάρχουν πλέον ΚΔΑΥ (εδώ και αρκετά χρόνια μάλιστα) αλλά ΚΕΔΔΥ
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Από που τα πήρες όλα αυτά Νέρωνα; Καλό είναι να γράφεις τις πηγές, γιατί διακρίνω συρραφή κειμένων.

ο λόγος emmaki που βλέπεις ΚΔΑΥ είναι ότι αυτά που γράφονται είναι κείμενο που γράφτηκε όταν βγήκε ο 3699 κάτι από αιτιολογική έκθεση/δελτίου τύπου κάνει, αχταρμάς με διάφορα αιτήματα...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 10, 2013, 10:20:41 pm από kinegiros »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182582
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144