0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ο ασεπ γενικής που κολλάει?Από που και ως που να αποτελει κριτηριο μοριοδότησης?
Ο νέος νόμος είναι ΑΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ για τον τρόπο κατάταξης στους πίνακες ειδικής αγωγής. Αυτό ίσως να μην έγινε και τυχαία. Σύμφωνα με το άρθρο 28, σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών, ότι ισχύει στη γενική αγωγή θα εφαρμοστεί και στην ειδική. Αυτή η εξίσωση δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει. Μόνο κάποια συγκεκριμένη Υπουργική απόφαση θα μπορέσει να μου λύσει την απορία...
Ο ΑΣΕΠ γενικής ήδη υπολογίζεται και στην ειδική αλλά έχει μειωμένη βαρύτητα. Μετράει κυρίως μόνο για αυτούς που ισοβαθμούν με την ίδια προϋπηρεσία και έχουν τα ίδια προσόντα. Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι δε θα έπρεπε να αναβαθμίσουμε και αυτό το προσόν ελλείψει ΑΣΕΠ ειδικής; Πάντως όποιος νομίζει ότι και με τον νέο νόμο θα του αρκεί το σεμινάριό του είναι γελασμένος. Άποψή μου είναι πως θα μοριοδοτηθούν αρκετά κριτήρια. Μη σας πω ότι παίζει να βρεθεί και σε χαμηλότερη θέση από αυτή που θα είναι φέτος με τον νόμο που προτάσσει τα μάστερ.
Ρε παιδιά....στους φιλολόγους τουλάχιστον έχει και άτομα με διδακτορικό....τι θέλετε να πείτε δηλαδή....ότι πρέπει να πάνε πίσω απ'τους έχοντες απλά προϋπηρεσία;;;; Τα ισοπεδώνουμε όλα;; Χωρίς να είμαι πεπεισμένη ποιος απ'τους 2 τρόπους κατάταξης είναι καλύτερος, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε και όλα!!
Συνάδελφοι-σχετικο- τι ειναι αυτά που γράφετε?Το ξαναδιάβασα το παραπάνω σχόλιο και σε άλλο topic και δε μπορω να μη σχολιασω.Μαλλον καποιοι δεν εχουν ιδέα τι θα πει διδακτορικό.Πως γινεται να ειμαστε εκπαιδευτικοί και να απαξιώνουμε έτσι καποια πράγματα?Ειναι ποτέ δυνατον να πιστευουμε ως σωστό καποιος που εχει αφιερωσει τοσα χρονια σε διδακτορικές σπουδες να βρεθει κατω από αυτους που έκαναν ενα σεμινάριο - ξερουμε πως το εκαναν - και απεκτησαν προυπηρεσία?Και ναι το διδακτορικό στην δυσλεξία, δεν ειναι απλα και μόνο στη δυσλεξία, αλλά σε όλο το ευρος ειδικών αναγκων δινοντας τις γνωσεις και την πρακτική που ούτε καν φανταζομαστε εμεις που δεν το εχουμε κανει.Αφηστε που σχεδόν ολοι με διδακτορικό έχουν και προυπηρεσία.Κακα τα ψέματα, και με τον νεο τρόπο κατάταξης-μοριοδότησης προσόντων τα πράγματα δε θα αλλάξουν και τόσο.Παλι οι τίτλοι σπουδων θα μοριοδοτηθούν καταλλήλως, άρα η σειρά λιγο πολύ θα μεινει παρόμοια. Μακαρι να γινουν όλα δίκαια.Και αναφέρομαι στη δευτεροβαθμια για να μην παρεξηγηθω. Στην α θμια ειναι διαφορετικα τα πραγματα.
Eγώ έχω να πω: πολλοί από την τεμπελιά για να μην προοδεύσουν στις σπουδές, μιας και τα έχουν όλα έτοιμα, θέλουν να φάνε τους άλλους που προόδευσαν. και έκαναν και μαστερ και διδακτορικά. Αυτό πρώτη φορά γίνεται από ανθρώπους που έχουν και πτυχίο πανεπιστημίου. Και δυστυχώς οι δάσκαλοι πάνε να πάρουν παραμάζωμα και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπου εκεί πρέπει να υπάρχει και να προηγείται κάποιος με μαστερ, μιας και από πουθενά προπτυχιακά δεν πήρε εκπαίδευση στην ειδική αγωγή, ασχέτως αν έχει και 30 χρόνια προυπηρεσίας. Είναι σαν να δουλεύω γιατρός, χωρίς να έχω πιστοποίηση.Θα έπρεπε να ντρέπονται κάποιοι για αυτό το παραλογισμό, μαις και βαριούνται στη ζωή τους να κάνουν μαστερ και να συνεχίσουν να εκπαιδεύονται. Επίσης κανένας νέος νόμος δεν ψηφίστηκε ποτέ