*

Αποστολέας Θέμα: Συζήτηση για νέο σύστημα μοριοδότησης στον πίνακα αναπληρωτών Ε.Α  (Αναγνώστηκε 521143 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
ενώ η διαβούλευση είχε τρομερό επίπεδο... Ο ένας απαντούσε στον άλλον λες και ήταν φόρουμ, οι κάτοχοι μεταπτυχιακού (νυν και μελλοντικοί) ζητούσαν να μην μετράει τόσο η προυπηρεσία κλπ κλπ. Σοβαρές προτάσεις μετρημένες στα δάχτυλα!! Και είμαστε και εκπαιδευτικοί τρομάρα μας....

μωρέ το φόρουμ να μιλάνε μεταξύ τους ορισμένοι μπορώ να το καταπιώ, το να λέει επίσης ο καθένας την άποψη του όποια και αν είναι ακόμα και αν είναι εξωφρενική δεν έχω θέμα

ΑΛΛΑ

το ΣΠΑΜ δεν μπορώ, το θεωρώ ΞΕΦΤΙΛΑ και ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΞΕΦΤΙΛΑ να είναι η ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΡΑΜΜΗ, για εμένα είναι κατάντια και λυπάμαι που θα το πω δείχνει και ένα επίπεδο πολύ χαμηλό στο επίσημο κομμάτι της εκπροσώπησης, αλλά και σε επίπεδο μελών που δεν έχουν κρίση να σκεφτούν πόσο ηλίθια ήταν η ενέργεια την οποία κλήθηκαν να εκτελέσουν

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος LGr

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Γεια σας παιδιά!να κάνω μια ερώτηση;με βάση τα νέα δεδομένα, εαν κάποιος ΠΕ70 έχει κάνει σεμινάριο 400 ωρών μέσα στο 2013 αλλά δεν έχει προϋπηρεσία στον πίνακα ειδικής, μπορεί να κάνει τα χαρτιά του για να μπει στον πίνακα;

Αποσυνδεδεμένος ipponoh

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Έχει απόλυτο δίκιο ο kinegiros..Το να αισθάνεται κάποιος δικαιωμένος και να το δείχνει είναι πολύ λογικό.Το να σε πιάνει υστερία όμως και να αχρηστεύεις μια διαβούλευση για ένα τόσο σημαντικό θέμα ενώ ταυτόχρονα ρίχνεις λάσπη χωρίς καμία διάκριση με σαχλοβιντεάκια..αυτό όσο και να χτυπιούνται δείχνει έλλειψη κρίσης για τους ιθύνοντες και νοοτροπία κοπαδιού για όσους συμμετείχαν..

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Γεια σας παιδιά!να κάνω μια ερώτηση;με βάση τα νέα δεδομένα, εαν κάποιος ΠΕ70 έχει κάνει σεμινάριο 400 ωρών μέσα στο 2013 αλλά δεν έχει προϋπηρεσία στον πίνακα ειδικής, μπορεί να κάνει τα χαρτιά του για να μπει στον πίνακα;

από ότι φαίνεται όχι

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Από την ανακοίνωση της ΔΟΕ, μάλλον δεν πείστηκαν από τα επιχειρήματα των .50

Παράθεση
Ενώ είναι ορθός ο νέος τρόπος πρόσληψης αναπληρωτών με πρόταξη του βασικού πτυχίου και μοριοδότηση όλων των άλλων, κάτι που αποτελούσε και θέση της Δ.Ο.Ε., θεωρούμε λάθος την κατάργηση του πίνακα Α για τους αναπληρωτές γιατί δημιουργεί αξεπέραστες δυσκολίες στους εκπαιδευτικούς με σοβαρά προβλήματα υγείας (67% και άνω). Πιστεύουμε πως θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι οι συνάδελφοι δε θα βρεθούν εκτός εκπαίδευσης εξ αιτίας της αδυναμίας τους να εργαστούν μακριά από το οικογενειακό τους περιβάλλον το οποίο τους στηρίζει.

Περισσότερα ΕΔΩ

Το νομοσχέδιο πάει για μετά τις εκλογές από ότι φαίνεται

Η δική μου άποψη είναι ότι το νομοσχέδιο χρησιμοποιείται για να νομιμοποιήσουν την μείωση διορισμών από ΕΣΠΑ στο μέλλον.  Αυτό το καταλαβαίνω από 2 σημεία, το ένα για την μη χορήγηση παράλληλης στήριξης σε παιδί που φοιτά σε σχολείο με τμήμα ένταξης (θα πληγεί απίστευτα η Α/θμια που έχει πάρα πολλά Τ.Ε.) καθώς και η διάταξη για τις ΕΔΕΑΥ που λέει ότι μπορεί να συσταθεί μόνο με μόνιμους.

Αποσυνδεδεμένος ipponoh

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Η ΔΟΕ εμένα με μπέρδεψε λίγο..από τη μια μιλά για ισότιμη μεταχείρηση των εκπαιδευτικών ΕΑΕ και από την άλλη μιλά για πρόταξη των 71/61..

gesthimani

• Επισκέπτης
Είναι όπως οι δευτεροβάθμιοι, που απαξιώνουν τις γνώσεις τους και δέχονται ότι μόνο με μεταπτυχιακό δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση, όπως οι ΠΕ71 και από την άλλη πλευρά διαμαρτύρονται που οι "ειδικοί ΠΕ71" τους παίρνουν τις θέσεις. Υπάρχει μία ανακολουθία στον τρόπο σκέψης.

Αποσυνδεδεμένος ipponoh

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Η ΔΟΕ πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση για να ξέρουν και οι πρωτοβάθμιοι ποιούς ψηφίζουν και γιατί...ισότιμη μεταχείριση και πρόταξη μαζί δεν πάνε...

Αποσυνδεδεμένος vickyN

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
@ipponoch
H ΔΟΕ είναι Πόντιο Πιλάτος! Με όλους θέλει να τα έχει καλά, γι αυτό και δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της ως προς τους αναπληρωτές.
Για τα άλλα θέματα (κωδικοί θέσεων, μεταθέσεις μονίμων) είναι ας το πούμε λίγο πιο ξεκάθαρη.
Ωστόσο, δε θεωρώ νόμιμο να ισχύουν άλλα κριτήρια στις τοποθετήσεις των μονίμων και άλλα στις τοποθετήσεις αναπληρωτών.

Αποσυνδεδεμένος silver30

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Εγω νομίζω οτι το λενε ξεκάθαρα για τους αναπληρωτες, πρόταξη βασικου πτυχίου. Η άποψη μου είναι πως αυτό είναι και το σωστό. ΑΛΛΑ, υπάρχει όντως ένα θέμα με δασκάλους που έχουν επενδύσει στην Ειδική Αγωγη χρόνια και εχουν και μεγάλες προυπηρεσίες οι οποιοι σε λίγα χρόνια θα χάσουν την δυνατότητα να δουλευουν (χωρις να μπορουν να κάνουν τίποτα για αυτό).

Γνώμη μου και πρόταση μου θα ήταν να υπάρχει η πρόταξη των ΠΕ71, αλλα αναγνωρίζοντας και τις θεσεις των ΠΕ70.50 να δημιουργηθει ξεχωριστός πίνακας ΠΕ70.50 οπου θα παίρνουν ποσοστο επι των συνολικών προσληψεων στην πρωτοβάθμια (πχ 30%?). Γνωρίζω οτι εδω καταργείται ο πινακας Α και εγω προτείνω δημιουργια νεου πίνακα, αλλα δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ που να είναι "δίκαιο".
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 08, 2014, 10:20:28 pm από silver30 »

Αποσυνδεδεμένος ipponoh

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
@Silver30
Δε νομίζω ότι θα δεχόντουσαν προσλήψεις με ποσόστωση οι 71/61.Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω εγώ με τίποτα είναι η πρόταξη των 71/61 σε όλες τις δομές ακόμα και σε κάποιες που ανήκουν στη δευτεροβάθμια.Από τη μια δεν έχουν δικαίωμα να διδάξουν στη γενική και από την άλλη προτάσσονται σε ΤΕ και παράλληλη που στην ουσία ακολουθούν με κάποιες παραλλαγές το πρόγραμμα της γενικής γιατί εκεί δε μιλάμε απαραίτητα για μαθητές με σοβαρά προβλήματα.Για μένα μια πιθανή λύση θα ήταν η πρόταξη ή η επιπλέον μοριοδότηση του βασικού πτυχίου τους για ειδικά δημοτικά και νηπιαγωγεία κάτι το οποίο θα έκανε βέβαια πιο περίπλοκη τη διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών. Και ως γνωστόν το υπουργείο δε θέλει να ζορίζεται...Κατά τα άλλα είναι προς τιμήν όσων αναγνωρίζουν ότι είναι άδικο να βρεθούν χωρίς δουλειά εκπ/κοι με χρόνια σπουδών και προυπηρεσίας.

Αποσυνδεδεμένος vickyN

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Εγώ πάντως αν ήμουν αναπληρώτρια ΠΕ 70 με διδακτορικό/μεταπτυχιακό στην εαε,  θα έκανα σύλλογο και θα έφτανα το θέμα μέχρι το ευρωπαϊκό δικαστήριο! Ακόμη και το ΕΣΠΑ θα κινδύνευε, οι προσλήψεις των αναπληρωτών δεν εναρμονίζονται με την ευρωπαϊκή πρακτική.

Αποσυνδεδεμένος mendor

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Ακομη εχουν να γινουν πολλα.....τιποτα δεν ειναι ξεκαθαρο απλα γενικολογα

Αποσυνδεδεμένος ipponoh

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Στις 12 του μήνα η ΔΟΕ θα συναντηθεί με τον Κεδίκογλου για το Ν/Σ. Η ΟΛΜΕ τρώει καναβούρι προς το παρόν...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182598
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)