0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δυστυχώς,για άλλη μια φορά θα πω πως η άγνοια οδηγεί σε λάθη.Mendor,οταν ψάχνουμε ένα νόμο δεν κουγκλάρουμε τον αριθμό του νόμου,γιατί αυτό αντιλαμβάνομαι πως έκανες!Πάμε στο εθνικό τυπογραφείο να βρούμε το φεκ.Νομικά δεν αναφερόμαστε ποτέ στον νόμο,αλλά στο φεκ.Στην συγκεκριμένη περίπτωση ειδικά έχει τεράστια σημασία γιατί το φεκ είναι το 2010 και ο νόμος πήρε αριθμό έκδοσης το 2011(τόσα χρόνια στην δημόσια διοίκηση,θα μου επιτρέψεις να γνωρίζω καλύτερα).Δηλαδή,για να μην πολυλογώ βρήκες λάθος κείμενο.Πάμε τώρα στο σωστό φεκ,το οποίο είναι το 1819/19-11-2010.Εκεί,αν διαβάσεις όλα τα άρθρα απο το 51 μέχρι και το 58(εκπαιδευτικοί είμαστε,δεν διαβάζουμε τα μισά)θα παρατηρήσεις στην παράγραφο 1 του άρθρου 56 πως τα εργασιακά δικαιώματα στον χώρο της ειδικής αγωγής είναι έτσι όπως ακριβώς τα λέω.VickyN,τα εργασιακά δικαιώματα στον χώρο της εκπαίδευσης κατοχυρώθηκαν στην συνθήκη της Λισσαβόνας το 2001.Μετά μέσω της διαδικασίας του άρθρου 28 μπήκαν στο Σύνταγμα.Τα δύο τμήματα της ειδικής αγωγής ιδρύθηκαν το 1998 και 1999.Έτσι,λοιπόν,μπήκαν και στον ελληνικό φάκελο του 2001 και στην συνθήκη της Λισσαβόνας.Γιατί στα λέω όλα αυτά;Γιατί για να αλλάξουν τα εργασιακά δικαιώματα στον χώρο της ειδικής αγωγής πρέπει να τροποποιηθεί το σύνταγμα!Δηλαδή,βάση της προβλεπόμενης διαδικασίας,πάρα πολύ δύσκολο.Επειδή,λοιπόν,δεν μ αρέσει να κάνω τον έξυπνο,σας έχω πει πολλές φορές να πάτε να ρωτήσετε σε εξειδικευμένο δικηγόρο στον χώρο του δημοσίου δικαίου.Πρέπει να καταλάβατε, πως πράγματα που δικηγόροι που δεν έχουν ασχοληθεί με τον τομέα,δεν τα γνωρίζουν,δεν μπορείτε να τα γνωρίζετε εσείς.Γι αυτό μην μπερδεύετε τους συναδέλφους σας.Όσοι ενδιαφέρονται,ας βάλουν ένα ειδικό να το ψάξει.Νομίζω πως είναι η καλύτερη λύση!
Δικηγοροι με περγαμηνες!!!!!! Εσεις θα καταργησετε τους σχολικους συμβουλους ΕΑΕ , τους παρεδρους εαε , τους καθηγητες πανεπιστημιου Εαε και ολο το συστημα της ειδικης αγωγης με τις παρερμηνιες σας. Υπαρχει και το επιστημονικο κομματι, το νομικο κομματι απο μονο του δεν εχει παντα την ιδια ισχυ....
Μα ο νόμος το αναφέρει ότι για μεταθέσεις, αποσπάσεις και αναπληρωτές ισχύει ό,τι ίσχυε (το αναφέρει και το κομμάτι που παρέθεσα), αλλά οι οργανικές μετατράπηκαν σε ΠΕ61 και 71 και διορισμοί μπορούν να γίνουν μόνο σε αυτούς τους κλάδους. Το γεγονός ότι δεν είχατε ενημερωθεί ή δεν συμφωνείτε με το νόμο δε μειώνει την ισχύ του. Κι εγώ δε συμφωνώ με τη συντριπτική πλειοψηφία των νόμων που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια και με πρώτο και καλύτερο το νέο μισθολόγιο. Μπορώ μόνος μου να πληρωθώ όσα θεωρώ ότι αξίζω, αυθαίρετα;