0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
αχ, τι μου θύμισες τώρα!!! Είχα τελειώσει τον Ιούνιο τη σχολή και Σεπτέμβρη μας πήραν αναπληρωτές ( ήταν καλές εποχές τότε). Με βάλανε σε ΕΠΛ ( πολυκλαδικό) . Τεράστιο σχολείο : 700 μαθητές, 148 άτομα σύλλογος καθηγητών. Εγώ 22 οι μαθητές 17-18!!!! μπαίνω μέσα στο γραφείο καθηγητών και στέκομαι ώσπου να τελειώσει μια παρέα καθηγητών μια κουβέντα που έκαναν....κάποια στιγμή γυρνάει ένας με αυστηρό ύφος και μου λέει " εσύ τι στέκεσαι εδώ; Εδώ είναι για καθηγητές - οι μαθητές να πάτε στο προαύλιο!!¨¨ ... του εξηγώ ποιά είμαι και μόνο που δεν κατάπιε τη γλώσσα του ο άνθρωπος...τελικά μου λεει πού ειναι το γραφείο του δ/ντή , πάω, με υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες ....μετά αρχιζει τις ερωτήσεις: και από πού είσαι, ποσο χρονών εισαι; είσαι ελεύθερη και τέτοια...άβγαλτη και απονήρευτη τότε εγώ, απαντώ κανονικά.... κάνει αυτος ένα τηλεφώνημα και σε λίγο σκάει μύτη ένας κοινωνιολόγος...απο δω ο Φώτης - μου λέει ....καλό παιδί ....να κάνετε παρέα!! με πήρε ο Φώτης απ΄το χεράκι να μου δείξει τα κατατόπια....μου την έπεσε κιόλας αλλά ρε παιδιά ο Φώτης τότε ήταν μεγαλύτερος απο εμένα τώρα...έφαγε άκυρο... Πρωτη μέρα δεν μπήκα σε τάξη...Δεύτερη μερα με περιέλαβαν οι άλλες έξι αγγλικούδες - μου δώσανε τα χειρότερα τμήματα ( κλαδους και Γ λυκείου γενικοτερα)... μπήκα κι εγώ με τσαμπουκά - λέω θα πιάσω τον ταυρο απ΄τα κέρατα....άρχισα και το αγγλικό με προφορά Λάνκαστερ - τους έκανε εντύπωση των παιδιών - σου λέει τούτη δω κάτι ξέρει... ( αν ακούγατε πώς το μιλάγαν το αγγλικό οι συναδέλφισσες θα καταλαβαίνατε....ένα θα σας πω : μπαίνει η άλλη και ρωτάει what's your name καμάριμ'? ' Θεάάααααααααααα η συναδέλφισσα!! ήσυχα ήταν - τρελλή κι εγώ απο τότε...τελικά μια χαρά τα πήγαμε..τους εξήγησα απ΄την αρχή ότι θέλω ησυχία και συνεργασία καλή, ήταν και το στυλ μου ανέκαθεν ψαρωτικό....έπαθαν πλακα οι άλλες αγγλικούδες πώς και δεν κάνουν θόρυβο.... αλλά σαν πρώτη μέρα στην τάξη ήταν πάρα πολύ ωραία!
Δε θα πω πολλά γιατί δεν μου συνέβη κάτι το εξαιρετικό, εκτός από την απειρία και την αμηχανία, που περιγράψατε στα μηνύματά σας οι περισσότεροι, μέχρι κι εγώ να μάθω τα βασικά για το πώς λειτουργεί ένα σχολείο. Η σχέση με τα παιδιά μια χαρά και η διαχείριση της τάξης ποτέ δεν με δυσκόλεψε ιδιαίτερα από τότε.Αυτό που δε θα ξεχάσω ποτέ όμως είναι η συγκίνηση που ένιωσα περνώντας για πρώτη φορά την πόρτα του σχολείου και μάλιστα σε μια εποχή που είχα πιστέψει ότι αυτή η ιστορία μάλλον είχε τελειώσει για μένα κι έψαχνα άλλες επαγγελματικές διεξόδους. Το συναίσθημα ότι επιτέλους εκπληρώνονται τα όνειρά μου και μπαίνω στην εκπαιδευτική διαδικασία, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία, χωρίς να μπορώ τότε να φανταστώ τις μετέπειτα τρικλοποδιές του υπουργείου.
Σήμερα επισκέφτηκα μια δημόσια υπηρεσία κ' συνειδητοποίησα πόσο δυστυχισμένοι πρέπει να είναι αυτοί οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί μέσα και πόσο καλά έκανα που διάλεξα αυτό το επάγγελμα κι ας μην έχει και τις καλύτερες προοπτικές σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση.Τουλάχιστον όταν δουλεύω δεν είμαι με το ρολόι στο χέρι, μετρώντας το κάθε λεπτό μέχρι να σχολάσω.Σε κάθε δουλειά υπάρχουν δυσκολίες, προσωπικά έχω να πληρωθώ κανένα 4μηνο αλλά όταν μπαίνω στη τάξη με τα παιδάκια μου τα ξεχνάω όλα.Μετά τα ξαναθυμάμαι βέβαια..