*

Αποστολέας Θέμα: Πρώτη φορά σε τάξη  (Αναγνώστηκε 1047 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος katerinaki.alif

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02 Φιλολογία αγάπη μου!!
    • Προφίλ
Πρώτη φορά σε τάξη
« στις: Σεπτεμβρίου 14, 2011, 04:48:16 pm »
Γειά σε όλους! Δεν είμαι σίγουρη αν το θέμα μου ταιριάζει μ'αυτή την κατηγορία ή όχι, γιατί είμαι καινούρια εδώ κ δεν τα ξέρω ακόμα καλά! Την περασμένη βδομάδα βρήκα δουλειά σε ένα κέντρο ενισχυτικής διδασκαλίας στο νησί μου! Είχα τρομερό άγχος την πρώτη μέρα κ αναρωτιέμαι αν όλοι έχουν πάθει το ίδιο! Ήμουν τόσο αγχωμένη που έκανα κάποια λάθη! Κάνω εγχειρίδιο κ έκθεση σε παιδιά α'λυκείου. Δεν ξέρω αν αυτό φταίει! Ίσως έπρεπε να ξεκινήσω απο μικρότερη τάξη; τελείωσα το φ.π.ψ. μόλις το καλοκαίρι κ δεν εχω καθόλου εμπειρία! Ευχαριστώ πολύ!!
Kat

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Πρώτη φορά σε τάξη
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:18:02 »

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2011, 05:33:48 pm »
Καλησπέρα!
Ευχομαι καλή αρχή και καλή σταδιοδρομία :)
Το άγχος που νιώθεις είναι απολύτως φυσιολογικό, μη νιώθεις άσχημα, δεν είσαι η μόνη.
Σκέψου ότι εγώ μετά από 9 χρόνια μέσασε τάξη  στην αρχή της κάθε χρονιάς νιωθω κάπως

Προσπάθησε σιγά-σιγά να οργανωθείς με σημειώσεις, ψάξε να βρεις βιβλία για να φτιάξεις σχεδιαγράμματα για την έκθεση και όλα θα πάνε καλά, να είσαι σίγουρη γι'αυτό.
Κάθε μέρα που θα περνάει θα νιώθεις όλο και καλύτερα.
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2011, 05:38:48 pm »
Καλώς ήλθες, katerinaki.alif!

Ίσως θα ήταν καλύτερα να είχες ξεκινήσει από μικρότερη τάξη (υπήρχε όμως αυτή η δυνατότητα;). Ειδικά στο μάθημα της έκθεσης υπάρχει μία συνέχεια και θα βοηθούσε αν γνώριζες τι υπάρχει ακόμη και στο βιβλίο της Α' Γυμνασίου, έτσι ώστε να οργανώσεις ανάλογα το μάθημά σου. Παράδειγμα: η πρώτη φορά που έκανα έκθεση ήταν σε παιδιά Α Λυκείου και δεν ήξερα ότι είχαν διδαχθεί και στο στο γυμνάσιο  το άρθρο, την αφήγηση, την περιγραφή κλπ. Θεωρώ ότι θα με βοηθούσε αν το ήξερα.
Εφόσον όμως έχεις ξεκινήσει και εφόσον θέλεις να ασχοληθείς   με αυτό το χώρο, συνέχισε την προσπάθειά σου. Να διαβάζεις, να ενημερώνεσαι και τελικά όλα θα πάνε καλά. Όλοι κάποτε ξεκινήσαμε χωρίς να έχουμε προηγούμενη εμπειρία. Εσύ βέβαια είσαι πολύ νέα, όπως καταλαβαίνω, όμως αυτό θα σου βγει σε καλό. Γιατί ένα άτομο της ηλικίας σου σε 3 χρόνια θα βρίσκεται  από άποψη εμπειρίας στη θέση που βρίσκεσαι εσύ τώρα, αν δεν έχει εργαστεί, ενώ εσύ θα έχεις κάποια σημαντική εμπειρία. Επιμονή, θάρρος και προσπάθεια ! Καλή σταδιοδρομία!
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 14, 2011, 05:42:13 pm από syrrahm »

Αποσυνδεδεμένος katerinaki.alif

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02 Φιλολογία αγάπη μου!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2011, 05:47:02 pm »
Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! Ναι κ εγώ δεν ξέρω τι έχουν διδαχθεί στο γυμνάσιο αλλά σκέφτομαι να το ψάξω τις επόμενες μέρες! Δυστυχως δεν υπήρχε η δυνατότητα σ'αυτό το κέντρο για μικρότερη τάξη! Κάνουν μόνο για λύκειο. Τεσπα θα προσπαθήσω να διαβάζω περισσότερο κ να ενημερώνομαι όσο μπορώ! Άλλωστε όπως είπατε κ εσείς εχω χρόνια μπροστα μου για να βελτιωθώ!
Kat

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182686
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 573
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144