PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα
(Συντονιστές:
Χριστίνα
,
MARKOS
)
Πρώτη φορά σε τάξη
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Πρώτη φορά σε τάξη (Αναγνώστηκε 1049 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
katerinaki.alif
Νέο μέλος
Φύλο:
ΠΕ02 Φιλολογία αγάπη μου!!
Πρώτη φορά σε τάξη
«
στις:
Σεπτεμβρίου 14, 2011, 04:48:16 pm »
Tweet
Γειά σε όλους! Δεν είμαι σίγουρη αν το θέμα μου ταιριάζει μ'αυτή την κατηγορία ή όχι, γιατί είμαι καινούρια εδώ κ δεν τα ξέρω ακόμα καλά! Την περασμένη βδομάδα βρήκα δουλειά σε ένα κέντρο ενισχυτικής διδασκαλίας στο νησί μου! Είχα τρομερό άγχος την πρώτη μέρα κ αναρωτιέμαι αν όλοι έχουν πάθει το ίδιο! Ήμουν τόσο αγχωμένη που έκανα κάποια λάθη! Κάνω εγχειρίδιο κ έκθεση σε παιδιά α'λυκείου. Δεν ξέρω αν αυτό φταίει! Ίσως έπρεπε να ξεκινήσω απο μικρότερη τάξη; τελείωσα το φ.π.ψ. μόλις το καλοκαίρι κ δεν εχω καθόλου εμπειρία! Ευχαριστώ πολύ!!
Καταγράφηκε
Kat
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Πρώτη φορά σε τάξη
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 01:06:41 »
soul
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #1 στις:
Σεπτεμβρίου 14, 2011, 05:33:48 pm »
Καλησπέρα!
Ευχομαι καλή αρχή και καλή σταδιοδρομία
Το άγχος που νιώθεις είναι απολύτως φυσιολογικό, μη νιώθεις άσχημα, δεν είσαι η μόνη.
Σκέψου ότι εγώ μετά από 9 χρόνια μέσασε τάξη στην αρχή της κάθε χρονιάς νιωθω κάπως
Προσπάθησε σιγά-σιγά να οργανωθείς με σημειώσεις, ψάξε να βρεις βιβλία για να φτιάξεις σχεδιαγράμματα για την έκθεση και όλα θα πάνε καλά, να είσαι σίγουρη γι'αυτό.
Κάθε μέρα που θα περνάει θα νιώθεις όλο και καλύτερα.
Καταγράφηκε
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”
syrrahm
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #2 στις:
Σεπτεμβρίου 14, 2011, 05:38:48 pm »
Καλώς ήλθες, katerinaki.alif!
Ίσως θα ήταν καλύτερα να είχες ξεκινήσει από μικρότερη τάξη (υπήρχε όμως αυτή η δυνατότητα;). Ειδικά στο μάθημα της έκθεσης υπάρχει μία συνέχεια και θα βοηθούσε αν γνώριζες τι υπάρχει ακόμη και στο βιβλίο της Α' Γυμνασίου, έτσι ώστε να οργανώσεις ανάλογα το μάθημά σου. Παράδειγμα: η πρώτη φορά που έκανα έκθεση ήταν σε παιδιά Α Λυκείου και δεν ήξερα ότι είχαν διδαχθεί και στο στο γυμνάσιο το άρθρο, την αφήγηση, την περιγραφή κλπ. Θεωρώ ότι θα με βοηθούσε αν το ήξερα.
Εφόσον όμως έχεις ξεκινήσει και εφόσον θέλεις να ασχοληθείς με αυτό το χώρο, συνέχισε την προσπάθειά σου. Να διαβάζεις, να ενημερώνεσαι και τελικά όλα θα πάνε καλά. Όλοι κάποτε ξεκινήσαμε χωρίς να έχουμε προηγούμενη εμπειρία. Εσύ βέβαια είσαι πολύ νέα, όπως καταλαβαίνω, όμως αυτό θα σου βγει σε καλό. Γιατί ένα άτομο της ηλικίας σου σε 3 χρόνια θα βρίσκεται από άποψη εμπειρίας στη θέση που βρίσκεσαι εσύ τώρα, αν δεν έχει εργαστεί, ενώ εσύ θα έχεις κάποια σημαντική εμπειρία. Επιμονή, θάρρος και προσπάθεια ! Καλή σταδιοδρομία!
«
Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 14, 2011, 05:42:13 pm από syrrahm
»
Καταγράφηκε
katerinaki.alif
Νέο μέλος
Φύλο:
ΠΕ02 Φιλολογία αγάπη μου!!
«
Απάντηση #3 στις:
Σεπτεμβρίου 14, 2011, 05:47:02 pm »
Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! Ναι κ εγώ δεν ξέρω τι έχουν διδαχθεί στο γυμνάσιο αλλά σκέφτομαι να το ψάξω τις επόμενες μέρες! Δυστυχως δεν υπήρχε η δυνατότητα σ'αυτό το κέντρο για μικρότερη τάξη! Κάνουν μόνο για λύκειο. Τεσπα θα προσπαθήσω να διαβάζω περισσότερο κ να ενημερώνομαι όσο μπορώ! Άλλωστε όπως είπατε κ εσείς εχω χρόνια μπροστα μου για να βελτιωθώ!
Καταγράφηκε
Kat
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα