0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν αντιλεγω σε ολα αυτα και γω ειμαι απο εκεινους που λενε πως ο/η νηπιαγωγος ειναι απο τα πλεον δυσκολα επαγγελματα.(ειδικα οταν ακουω τις β/βαθμιας να λενε κουραζομαι) !! Μου εκανε εντυπωση πως δεν γνωριζε η προισταμενη ή η δ/νση τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις? Φυσικα και πρεπει να ειναι καλυμμενες (μιλαει στο πληθυντικο, αρα ειναι 2 υποθετω). Αλλα αυτο το παιδι πως θα προχωρησει? θα πρεπει να σταματησει το σχολειο? Με ενα υποθετο (και εδω το "δεν ξερω πως μπαινει" ας λειπει καλυτερα) ειναι ολα ΟΚ?, Ποια ειναι η γνωματευση του γιατρου? πως κατα την εγγραφη δεν το ανεφεραν? Ωραια, εγω δεν ειμαι νηπιαγωγος αλλα εσεις που οχι μονο σπουδασατε αλλα και που διοριστηκατε και εχετε καποια χρονια στο ενεργητικο σας δεν ξερετε τη διαδικασια εγγραφης?(για τις προισταμενες μιλαω).....Να αυτα ειναι που μενουν αναπαντητα στο αρχικο ερωτημα.
Παρ'ολα αυτά...επεκτείνοντας λίγο τη συζήτηση..τα νήπια είναι φιλάσθενα όλα τους. Σε κάθε νηπιαγωγείο θα έπρεπε να υπάρχει ιατρείο με γιατρό. Τότε θα ήταν όλα καλά.
ημουν παντα υπερ μιας ακομα αναπληρωτριας (και οχι βοηθητικου προσωπικου). Δεν με ενδιαφερει αν την Ιστορια την κανει η Αγγλικης αντι φιλολογος. δεν ηρθε και το τελος του κοσμου.Στη α/βαθμια ομως και ειδικα στο νηπιαγωγειο χρειαζονται 2 τουλαχιστον νηπιαγωγοι σε καθε τμημα. Αυτο πρεπει να το διεκδικησετε πασει θυσια!
Παράθεση από: MARKOS στις Σεπτεμβρίου 17, 2011, 01:18:26 amημουν παντα υπερ μιας ακομα αναπληρωτριας (και οχι βοηθητικου προσωπικου). Δεν με ενδιαφερει αν την Ιστορια την κανει η Αγγλικης αντι φιλολογος. δεν ηρθε και το τελος του κοσμου.Στη α/βαθμια ομως και ειδικα στο νηπιαγωγειο χρειαζονται 2 τουλαχιστον νηπιαγωγοι σε καθε τμημα. Αυτο πρεπει να το διεκδικησετε πασει θυσια! Έχω διαβάσει ότι είναι παιδαγωγικά σωστότερο να υπάρχει μια τάξη 20-25 παιδιών με δύο εκπαιδευτικούς, παρά μια τάξη 10 παιδιών με μία εκπαιδευτικό.
Παράθεση από: Deyna στις Σεπτεμβρίου 17, 2011, 01:12:34 amΠαρ'ολα αυτά...επεκτείνοντας λίγο τη συζήτηση..τα νήπια είναι φιλάσθενα όλα τους. Σε κάθε νηπιαγωγείο θα έπρεπε να υπάρχει ιατρείο με γιατρό. Τότε θα ήταν όλα καλά.Νομίζω ότι και στη Γαλλία συμβαίνει αυτό και σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες της δυτικής Ευρώπης.
Κανονικά, θα έπρεπε να υπάρχει μάθημα Πρώτων
Παράθεση από: julie_v στις Σεπτεμβρίου 17, 2011, 09:45:15 amΚανονικά, θα έπρεπε να υπάρχει μάθημα Πρώτων
Έχω διαβάσει ότι είναι παιδαγωγικά σωστότερο να υπάρχει μια τάξη 20-25 παιδιών με δύο εκπαιδευτικούς, παρά μια τάξη 10 παιδιών με μία εκπαιδευτικό.