*

Αποστολέας Θέμα: Ακύρωση όλων των προσλήψεων του 2010 και 2011 ζητά η Τρόικα  (Αναγνώστηκε 122907 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
Απ: Ακύρωση όλων των προσλήψεων του 2010 και 2011 ζητά η Τρόικα
« Απάντηση #504 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 05:27:02 μμ »
Το αίτημα για ενιαίο μισθολόγιο θα μπορούσε να εξομαλύνει διαφορές και να υπάρξουν πραγματικά κοινά συμφέροντα σε όλο τον δημόσιο τομέα. Στη πράξη βέβαια θα δούμε  εξαιρέσεις επί εξαιρέσεων για να υπάρξουν οι ανισότητες που ευνοούν τις εσωτερικές αντιπαλότητες... :(

Για του λόγου το αληθές, σήμερα φιλοκυβερνητή εφημερίδα έγραφε ότι το πριμ παραγωγικότητες αφορά σε εφοριακούς και εργαζόμενους σε ασφαλιστικά ταμεία.

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #505 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 05:37:41 μμ »
Συγγνώμη, αλλά υπάρχει πρόταση και άμεση. Τη φωνάζουν πολλοί γύρω μας και την κάνουν πράξη ακόμη περισσότεροι. ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. Άρνηση στη συγκεκριμένη φάση να πληρώσουμε τα χαράτσια. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Αρνούμαστε να στηρίξουμε αυτό το σάπιο σύστημα που μας στίβει για να σωθούν μια χούφτα τράπεζες. Έχουν τα κότσια να το κάνουν όλοι;

Α, και στη δεδομένη φάση δε βρίσκω κακές τις καταλήψεις κτηρίων, αλλά όλων των κτηρίων απ' όπου εκπορεύεται αυτή η πολιτική, δηλαδή υπουργεία, εφορίες και τράπεζες θα έλεγα. Αυτό χρειάζεται μαζικότητα, όμως, γιατί θα υπάρξει αντίδραση. Στη δεδομένη φάση, βέβαια, με αυτό που έγινε στο υπουργείο αμύνης, δεν είναι δεδομένο ότι ελέγχουν απολύτως σώματα ασφαλείας και στρατό.

Το θέμα είναι LK πως για την πλειοψηφία του λαού δεν υπάρχει σαφής εναλλακτική πρόταση για  την εποχή μετά την επανάσταση που περιγράφεις..., άσε που απαιτείται αρκετή εξαθλίωση ακόμη μέχρι να φτάσει ό άνθρωπος σε τέτοιες καταστάσεις...

Φυσικά και να μην πληρώσει ο εργαζόμενος για το σπίτι που μένει, αλλά να πληρώσουν τα χαράτσια οι ιδιοκτήτες που έχουν από 2 ακίνητα και πάνω, αν θέλουν να τα διατηρήσουν και να μην γίνουν μετά την επανάσταση και την δήμευση κοτέτσια για τους προλετάριους...   ::)

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #506 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 05:38:33 μμ »
Μέχρι τώρα στις τοποθετήσεις της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών δεν είδα να θεωρούνται οι ευνοημένοι των ΔΕΚΟ φυσικοί τους σύμμαχοι. Αυτό ακούγεται μερικές φορές από συνδικαλιστικούς εκπροσώπους ορισμένων παρατάξεων μέσα από μια εσφαλμένη στάση αλληλεγγύης.

Το αίτημα για ενιαίο μισθολόγιο θα μπορούσε να εξομαλύνει διαφορές και να υπάρξουν πραγματικά κοινά συμφέροντα σε όλο τον δημόσιο τομέα. Στη πράξη βέβαια θα δούμε  εξαιρέσεις επί εξαιρέσεων για να υπάρξουν οι ανισότητες που ευνοούν τις εσωτερικές αντιπαλότητες... :(

Οι εκπαιδευτικοί της χώρας, μαζί με εργαζόμενους στον χώρο της υγείας  ίσως, θα μπορούσαν  να είναι μπροστάρηδες  στον αγώνα  για διασφάλιση της ποιότητας στον χώρο της παιδείας και υγείας, που πρέπει να διατηρήσουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους, κάτι που ευνοεί και τον κάθε εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα...

Έτσι μπορούμε να έχουμε  συμμαχίες  και κοινές διεκδικήσεις με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα...
Θέλει όμως ταυτόχρονα και μεγάλη προσπάθεια αυτοκάθαρσης, κάτι που είναι και το δυσκολότερο...

Αυτοί είναι που κατά τη γνώμη μου καπελώνουν και την οποιαδήποτε αυθεντική μορφή αγανάκτησης.
Και όταν δεν συμφωνείς και μαζί τους σε κατατάσσουν και σε ένα κουτάκι,επειδή δυσκολεύονται να ερμηνεύσουν τη σημερινή πραγματικότητα χωρίς τα ιδεολογικά γυαλιά.

+++++++++++++++++

Συγγνώμη, αλλά υπάρχει πρόταση και άμεση. Τη φωνάζουν πολλοί γύρω μας και την κάνουν πράξη ακόμη περισσότεροι. ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. Άρνηση στη συγκεκριμένη φάση να πληρώσουμε τα χαράτσια. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Αρνούμαστε να στηρίξουμε αυτό το σάπιο σύστημα που μας στίβει για να σωθούν μια χούφτα τράπεζες. Έχουν τα κότσια να το κάνουν όλοι;

Α, και στη δεδομένη φάση δε βρίσκω κακές τις καταλήψεις κτηρίων, αλλά όλων των κτηρίων απ' όπου εκπορεύεται αυτή η πολιτική, δηλαδή υπουργεία, εφορίες και τράπεζες θα έλεγα. Αυτό χρειάζεται μαζικότητα, όμως, γιατί θα υπάρξει αντίδραση. Στη δεδομένη φάση, βέβαια, με αυτό που έγινε στο υπουργείο αμύνης, δεν είναι δεδομένο ότι ελέγχουν απολύτως σώματα ασφαλείας και στρατό.
Και τι θα καταφέρουμε ρε συ LK έτσι;
Εννοώ,άντε και καταφέρνουμε να φύγει η τρόικα,να πέσει η κυβέρνηση,να γίνει επανάσταση κτλ.
Μετά τι θα γίνει;
Βλέπεις να συμφωνούν οι πολίτες μεταξύ τους σε πολλά πράγματα;
Αν ναι,σε ποια.Τις κοινές ανάγκες πρέπει να ψάξουμε και να ζητήσουμε.Πέρα από ιδεολογίες.

Αποσυνδεδεμένος MortalMan

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 20
    • Προφίλ
« Απάντηση #507 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 06:26:40 μμ »
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/10/4-10-7-8.html

Για αυτή την παρανομία θα ζητήσει ακύρωση η Τρόικα;
Τρέξτε εσείς κορόιδα "ως στα πέρατα της γης" μπας και πάτε το ΜΚ σας στο 8 μετά από 10 χρόνια!

να γιατί θέλουν να φιμώσουν τα blog.Για να κάνουν οτι γουστάρουν!

Ας τους κρίνει ο Θεός...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #508 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 08:31:06 μμ »
Τα νέα μέτρα, προφανώς, δεν αγγίζουν μόνο τους δ.υ.:

Παράθεση
Ακόμη και με μονομερή απόφαση της κυβέρνησης

Μείωση του βασικού μισθού που ορίζει η συλλογική σύμβαση εργασίας ζητά η τρόικα

Μείωση του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα, μέσω κατάρτισης νέας εθνικής σύλλογικής σύμβασης εργασίας, ζήτησε η τρόικα στην πολύωρη συνάντησή της με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ρίχνοντας νέα βόμβα στα εργασιακά.

Μάλιστα η τρόικα είπε ότι αν οι κοινωνικοί εταίροι δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε νέα συλλογική σύμβαση, να παρέμβει η κυβέρνηση και να νομοθετήσει σχετικά, αιφνιδιάζοντας από ό,τι φαίνεται και τον ίδιο τον υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Γ.Κουτρουμάνης τόνισε ότι το θέμα αυτό τον ξεπερνά, και είπε ότι θα ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό.

Πάντως ο Γιώργος Παπανδρέου θέλοντας ίσως να προλάβει τέτοιου είδους απαιτήσεις έχει τονίσει «Η Ελλάδα δεν είναι, ούτε θα γίνει Ινδία».

Στο στόχαστρο μπήκαν φυσικά και οι κλαδικές συμβάσεις, ενώ συμφωνήθηκε επέκταση των επιχειρησιακών συμβάσεων και σε επιχειρήσεις με λιγότερους από 20 εργαζόμενους.

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231131413

Μακάρι να είχαμε την ισχύ της Ινδίας.. α ρε ΓΑΠ!  8)
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος atem

• Πλήρες μέλος
  • Thessaloniki
    • Προφίλ
« Απάντηση #509 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 08:35:01 μμ »
Τα νέα μέτρα, προφανώς, δεν αγγίζουν μόνο τους δ.υ.:

Παράθεση
Ακόμη και με μονομερή απόφαση της κυβέρνησης

Μείωση του βασικού μισθού που ορίζει η συλλογική σύμβαση εργασίας ζητά η τρόικα

Μείωση του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα, μέσω κατάρτισης νέας εθνικής σύλλογικής σύμβασης εργασίας, ζήτησε η τρόικα στην πολύωρη συνάντησή της με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ρίχνοντας νέα βόμβα στα εργασιακά.

Μάλιστα η τρόικα είπε ότι αν οι κοινωνικοί εταίροι δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε νέα συλλογική σύμβαση, να παρέμβει η κυβέρνηση και να νομοθετήσει σχετικά, αιφνιδιάζοντας από ό,τι φαίνεται και τον ίδιο τον υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Γ.Κουτρουμάνης τόνισε ότι το θέμα αυτό τον ξεπερνά, και είπε ότι θα ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό.

Πάντως ο Γιώργος Παπανδρέου θέλοντας ίσως να προλάβει τέτοιου είδους απαιτήσεις έχει τονίσει «Η Ελλάδα δεν είναι, ούτε θα γίνει Ινδία».

Στο στόχαστρο μπήκαν φυσικά και οι κλαδικές συμβάσεις, ενώ συμφωνήθηκε επέκταση των επιχειρησιακών συμβάσεων και σε επιχειρήσεις με λιγότερους από 20 εργαζόμενους.

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231131413

Μακάρι να είχαμε την ισχύ της Ινδίας.. α ρε ΓΑΠ!  8)

Στον RealFM μιλανε για 700 ευρω μικτα και 550 στο χερι και 750 στο χερι για ΠΕ. Και ετσι τρεχεις βγαζεις το διαβατηριο και οπου φυγει φυγει...σιγα που θα κατσω να ασχοληθω με τα φιλοδωρηματα...
Αναστασιάδης η Τάνκς;
Δογματικώς ΠΕ03.

Αποσυνδεδεμένος JohnyWalker

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #510 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 09:53:39 μμ »
Eγώ προβλέπω σήμερα στην εκπομπή ΑΝΑΤΡΟΠΗ του mega στις 23:15 να γίνεται σφάξιμο των δημοσίων υπαλλήλων.

Ακονίζουν τα μαχαίρια για μια ακόμα πλύση εγκεφάλου.

Λέτε να έχει guest star Διαμαντοπούλου; Καλά είμαι σίγουρος ότι θα αρχίσου να τα βάζουν και με τους εκπαιδευτικούς. Η πλύση εγκεφάλου γίνεται καλύτερη όταν έχεις 2 ώρες εκπομπή μπροστά σου να κατηγορείς τους πάντες ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ

Τέλοςπάντων πάντως ο τίτλος τα λέει όλα: η σύγκρουση για το δημόσιο

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #511 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 11:25:08 μμ »
Απαντώ σε Pano2 και Rubvel. Ο καθένας μας έχει διαφορετική αντίληψη για το ποιο θα είναι το καινούριο. Εγώ έχω τη δική μου άποψη, που δε θα ήθελα να την εκθέσω εδώ, αυτή τη στιγμή, γιατί δεν είναι το κατάλληλο μέρος ούτε η κατάλληλη ώρα. Προφανώς, όμως, σίγουρα όλοι συμφωνούμε πως δε μπορούμε να βιώνουμε μια τέτοια κατάσταση, όπου θα πρέπει να εργάζεσαι για να στηρίζεις μια χούφτα τράπεζες. Όλοι συμφωνούμε πως δεν μπορείς να πληρώνεις 400 ευρώ για ένα σπίτι που χρωστάς στις τράπεζες ή να δίνει ο εργάτης έκτακτη αλληλεγγύη για τις ... τράπεζες. Σε αυτά, έστω και αν δεν είναι κανείς αριστερός μπορεί να συμφωνήσει μαζί μου. Η σταθερότητα στην εργασία, ο αξιοπρεπής μισθός, το κοινωνικό κράτος, η δίκαιη φορολόγηση, η αξιοκρατία δε σημαίνουν αυτόματα ότι μια κοινωνία γίνεται κομμουνιστική. Νομίζω ότι είναι ζητούμενα και στη φιλελεύθερη δημοκρατία ή κάνω λάθος;

Αν, λοιπόν, η άρνηση πληρωμής χαρατσιών δεν είναι λύση, ακούω τις δικές σας προτάσεις. Και μη μου πείτε υπό αυτές τις συνθήκες ότι η απεργία διαρκείας είναι μια ρεαλιστική πρόταση, γιατί θα μπορούσε να φέρω πολλές ενστάσεις. Ο πόλεμος είναι οικονομικός και η απάντηση πρέπει να είναι με τις ίδιες σφαίρες.

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος emnaypli

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #512 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 11:32:54 μμ »
Στον Πρετεντέρη τσακώνονται για το ποιος υπερασπίζεται πιο πολύ τη συρρίκνωση του δημοσίου τομέα!
 Τα λαμόγια όλα... Τι κάνουμε βρε παιδιά? Γιατί κοιμόμαστε ακόμα? Η Χριστοφιλοπούλου μίλησε για εφεδρεία και στους εκπαιδευτικούς. Άντε ας ξεσηκωθούμε επιτέλους!!!

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #513 στις: Οκτώβριος 03, 2011, 11:56:26 μμ »
Απαντώ σε Pano2 και Rubvel. Ο καθένας μας έχει διαφορετική αντίληψη για το ποιο θα είναι το καινούριο. Εγώ έχω τη δική μου άποψη, που δε θα ήθελα να την εκθέσω εδώ, αυτή τη στιγμή, γιατί δεν είναι το κατάλληλο μέρος ούτε η κατάλληλη ώρα. Προφανώς, όμως, σίγουρα όλοι συμφωνούμε πως δε μπορούμε να βιώνουμε μια τέτοια κατάσταση, όπου θα πρέπει να εργάζεσαι για να στηρίζεις μια χούφτα τράπεζες. Όλοι συμφωνούμε πως δεν μπορείς να πληρώνεις 400 ευρώ για ένα σπίτι που χρωστάς στις τράπεζες ή να δίνει ο εργάτης έκτακτη αλληλεγγύη για τις ... τράπεζες. Σε αυτά, έστω και αν δεν είναι κανείς αριστερός μπορεί να συμφωνήσει μαζί μου. Η σταθερότητα στην εργασία, ο αξιοπρεπής μισθός, το κοινωνικό κράτος, η δίκαιη φορολόγηση, η αξιοκρατία δε σημαίνουν αυτόματα ότι μια κοινωνία γίνεται κομμουνιστική. Νομίζω ότι είναι ζητούμενα και στη φιλελεύθερη δημοκρατία ή κάνω λάθος;
Ρε συ LK,συγνώμη,αλλά πάλι νομίζω ότι πρόκειται για ευχολόγιο.Ολοι θέλουμε ειρήνη στον κόσμο,ισότητα κτλ.
Πώς θα γίνουν όλα αυτά; Αυτό είναι το ζητούμενο.
Τί σύστημα προτείνεις,το οποίο θα αντικαταστήσει το τραπεζικό;Μιλάω για τώρα,όχι για μετά από 100 χρόνια.
Προσωπικά,έχω κάνει τη δική μου πρόταση για την τωρινή κατάσταση.Ξέρω βέβαια ότι μάλλον δεν θα συμφωνήσεις με αυτή :-[
Ασε που έχουμε διαφορετική αντίληψη σε μερικά σημεία για το τί είναι αριστερά!
Γιατί δεν ξεκολλάς λίγο από τις ιδεολογίες;Βλέπεις σήμερα πουθενά να γίνεται λόγος για κομμουνισμό-φιλελευθερισμό;Αλλαξε ο αιώνας!

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #514 στις: Οκτώβριος 04, 2011, 12:05:17 πμ »
ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ === Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΜΕΤΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!

ΔΕ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΙ

ΕΜΕΤΟΣ ΚΑΙ ΞΕΡΑΗΛΑ, ΑΝΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ FORUΜ ΔΕΝ ΛΕΩ ΤΙΠΟΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥς ΕΙΝΑΙ 1.000.000 !!!!!!!!! να τους εξηγείς και αυτοί να γελάνε και να λέεν 1.000.000

Εύχομαι όλα τα παιδιά τους να πεινάσουν (άντε το παίρνω πίσω γιατί δεν φταίνε σε τίποτα τα παιδιά τους)

ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΘΡΟ . Ετσι πειστείτε όλοι οι έλληνες ότι φταίνε όλοι οι συμβασιούχοι ότι 600.000 άτομα φταίνε για ΄.ολα τα δεινά 11.000.000

ΠΕίσου θείτσα με το μυαλό κότας, πείσου !!!!!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 04, 2011, 12:08:08 πμ από JohnyWalker »

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #515 στις: Οκτώβριος 04, 2011, 12:17:18 πμ »
Ρε συ LK,συγνώμη,αλλά πάλι νομίζω ότι πρόκειται για ευχολόγιο.Ολοι θέλουμε ειρήνη στον κόσμο,ισότητα κτλ.
Πώς θα γίνουν όλα αυτά; Αυτό είναι το ζητούμενο.
Τί σύστημα προτείνεις,το οποίο θα αντικαταστήσει το τραπεζικό;Μιλάω για τώρα,όχι για μετά από 100 χρόνια.
Προσωπικά,έχω κάνει τη δική μου πρόταση για την τωρινή κατάσταση.Ξέρω βέβαια ότι μάλλον δεν θα συμφωνήσεις με αυτή :-[
Ασε που έχουμε διαφορετική αντίληψη σε μερικά σημεία για το τί είναι αριστερά!
Γιατί δεν ξεκολλάς λίγο από τις ιδεολογίες;Βλέπεις σήμερα πουθενά να γίνεται λόγος για κομμουνισμό-φιλελευθερισμό;Αλλαξε ο αιώνας!
Κοίτα, από το πρωί έως το βράδυ (θες στο ΣΚΑΪ, θες στο ΜΕΓΚΑ) ακούω να αναλύεται η νεοφιλελεύθερη θεωρία και το κακό είναι που βλέπω να εφαρμόζεται κιόλας. Η απελευθέρωση των επαγγελμάτων π.χ. υπακούει σε αυτή τη λογική. Ο Κύρτσος, π.χ., που έχει πάρει σβάρνα όλα τα κανάλια αυτή την οικονομική θεωρία υπερασπίζεται. Είναι και ο μοναδικός που τι λέει με το όνομά της. Οι υπόλοιποι φωστήρες μιλώντας σε ώτα αδαών στα οικονομικά παρουσιάζονται ως νεοφώτιστοι που τώρα ανακάλυψαν την Αμερική. Δηλαδή, παρουσιάζουν ως δικές τους θεωρίες τη νεοφιλελεύθερη θεωρία. Για κομμουνισμό, όχι, είναι η αλήθεια ότι δεν ακούω συχνά να μιλάνε, αφού δεν υπάρχει και βήμα για να μιλήσει κανείς.

Από κει και πέρα, η δημοκρατίες δυτικού τύπου ονομάζονται φιλελεύθερες δημοκρατίες στην πολιτική φιλοσοφία και όχι από μένα (δηλαδή δημοκρατίες όπου βασική αρχή αποτελούν οι ατομικές ελευθερίες). Δε νομίζω ότι πρέπει να επινοήσω έναν καινούριο όρο. Όταν μίλησα για φιλελεύθερη δημοκρατία δεν εννοούσα, λοιπόν, το σύστημα της ελεύθερης αγοράς.

Ιστορικά αν δούμε το θέμα, κόσμος και οικονομία υπήρχε και πριν τις τράπεζες ή κάνω λάθος; Για τώρα, όμως, προτείνω τιθάσευση του τραπεζικού συστήματος σε επίπεδο ευρωπαϊκό. Καλό είναι για αρχή. Αν επιχορηγείς τις τράπεζες με δις, φαντάζομαι ότι μπορείς να βάλεις και κανόνες.

Τώρα, όσον αφορά τη πίστη σε ιδεολογίες ή όχι, κι αυτό είναι μια μακρά συζήτηση. Πάντως, η πίστη σε κάτι, έστω και ουτοπικό είναι προτιμότερη από τη λογική του δεν πιστεύω σε τίποτα. Ακόμα και αν αυτό στο οποίο πιστεύεις δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη, αποτελεί εργαλείο για να κρίνεις και να βελτιώσεις το υπάρχον. (αυτή είναι μια σκέψη που έκλεψα από το σχολικό βιβλίο της φιλοσοφίας  :))

Α, και στο σχόλιο ότι ο αιώνας άλλαξε και ότι, πλέον, δε πρέπει να γίνεται λόγος για κομμουνισμό και για φιλελευθερισμό, εδώ και αν κάνεις τεράστιο λάθος. Κομμουνισμός δεν υπήρξε ποτέ και πουθενά. Ας μιλήσουμε καλύτερα για σοσιαλισμό και φιλελευθερισμό. Βασική ιδέα του σοσιαλισμού είναι η ισότητα και βασική ιδέα του φιλελευθερισμού η ατομική ελευθερία. Ολόκληρη η ανθρώπινη ιστορία είναι η πάλη για την επικράτηση της μιας ή της άλλης άποψης. Ο αιώνας άλλαξε με νίκη της ιδέας της ατομικής ελευθερίας. Αυτό είναι όλο. Απλώς, το ιστορικό γίγνεσθαι βρίσκεται σε διαρκή εναλλαγή και δεν πρέπει να το θεωρούμε με κριτήριο το δικό μας βίωμα. Είναι έξω από κάθε λογική να λέμε ότι το ιστορικό γίγνεσθαι θα παραμείνει αμετάβλητο.

Νομίζω, όμως, ότι όλα αυτά είναι έξω από το θέμα και κουράζουν και τους υπόλοιπους. Απλώς, όφειλα μια απάντηση. Καλό βράδυ!
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 04, 2011, 12:29:35 πμ από LK »

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #516 στις: Οκτώβριος 04, 2011, 12:34:21 πμ »
Απαράδεκτοι και ούτε καν κύριοι. Διακόπτουν συνέχεια τη γυναίκα που (δεδομένων των συνθηκών) στέκεται πολύ καλά.

Κάποιος πρέπει να τους πει ότι αυτές οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές εφαρμόστηκαν και στη Μέκκα του Καπιταλισμού, στις ΗΠΑ, επί Ρήγκαν (με ιδιωτικοποιήσεις των πάντων κτλ.) και βλέπουμε πού κατέληξαν και οι ΗΠΑ σήμερα, παρότι είχαν τη δυνατότητα λόγω στρατιωτικής ισχύος να απομυζούν τους φυσικούς πόρους από διάφορες περιοχές του πλανήτη.

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #517 στις: Οκτώβριος 04, 2011, 12:35:24 πμ »
όπως είπε και ο τσιτσιφιόγκος: άμα φύγουν 100.000 υπάλληλοι (σκουπίδια για αυτόν) τα χρήματα θα ξοδευτούν καλύτερα στο ιδιωτικό τομέα.

Τι λένε οι άνθρωποι;; Δηλαδή μας λένε άμα μείνουν 100.000 άνεργοι, ο ιδιωτικός τομέας θα πάει καλύτερα.

ΕΛΕΟΣ. Συμφωνώ σε απολύσεις πραγματικά ατόμων και υπηρσιών που δεν εξυπηρετούν πραγματικά τίποτα.

Φανταστείτε ότι θεωρούν ότι 680 γιατροί είναι υπεραρκετοί για τους 11.000.000. Για να καταλάβετε τι λένε τα άτομα, για να καταλάβετε το μίσος, την έχθρα που έχουν για όποιον δουλεύει.

Αν άκουσα καλά ο Loverdos είπε και το άλλο τρελό: οι προσλήψεις συμβασιούχων φταίνε που πάνε σε εφεδρεία τώρα 20.000. Δεν ξέρω αν το άκουσα καλά

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΥΣΗ ΕΓΛΕΦΑΛΙΚΩΝ ΔΙΑΛΥΜΕΝΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ. Φυσικά για τους πλούσιους που χρωστάνε 2..000.000 στην εφορία ΟΥΔΕΝ ΛΟΓΟΣ!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 04, 2011, 12:38:41 πμ από JohnyWalker »

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32750
  • Τελευταία: wwwwww
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1177498
  • Σύνολο θεμάτων: 19400
  • Σε σύνδεση σήμερα: 887
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144