0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: rublev στις Οκτώβριος 03, 2011, 04:42:27 μμΤο αίτημα για ενιαίο μισθολόγιο θα μπορούσε να εξομαλύνει διαφορές και να υπάρξουν πραγματικά κοινά συμφέροντα σε όλο τον δημόσιο τομέα. Στη πράξη βέβαια θα δούμε εξαιρέσεις επί εξαιρέσεων για να υπάρξουν οι ανισότητες που ευνοούν τις εσωτερικές αντιπαλότητες... Για του λόγου το αληθές, σήμερα φιλοκυβερνητή εφημερίδα έγραφε ότι το πριμ παραγωγικότητες αφορά σε εφοριακούς και εργαζόμενους σε ασφαλιστικά ταμεία.
Το αίτημα για ενιαίο μισθολόγιο θα μπορούσε να εξομαλύνει διαφορές και να υπάρξουν πραγματικά κοινά συμφέροντα σε όλο τον δημόσιο τομέα. Στη πράξη βέβαια θα δούμε εξαιρέσεις επί εξαιρέσεων για να υπάρξουν οι ανισότητες που ευνοούν τις εσωτερικές αντιπαλότητες...
Συγγνώμη, αλλά υπάρχει πρόταση και άμεση. Τη φωνάζουν πολλοί γύρω μας και την κάνουν πράξη ακόμη περισσότεροι. ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. Άρνηση στη συγκεκριμένη φάση να πληρώσουμε τα χαράτσια. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Αρνούμαστε να στηρίξουμε αυτό το σάπιο σύστημα που μας στίβει για να σωθούν μια χούφτα τράπεζες. Έχουν τα κότσια να το κάνουν όλοι;Α, και στη δεδομένη φάση δε βρίσκω κακές τις καταλήψεις κτηρίων, αλλά όλων των κτηρίων απ' όπου εκπορεύεται αυτή η πολιτική, δηλαδή υπουργεία, εφορίες και τράπεζες θα έλεγα. Αυτό χρειάζεται μαζικότητα, όμως, γιατί θα υπάρξει αντίδραση. Στη δεδομένη φάση, βέβαια, με αυτό που έγινε στο υπουργείο αμύνης, δεν είναι δεδομένο ότι ελέγχουν απολύτως σώματα ασφαλείας και στρατό.
Μέχρι τώρα στις τοποθετήσεις της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών δεν είδα να θεωρούνται οι ευνοημένοι των ΔΕΚΟ φυσικοί τους σύμμαχοι. Αυτό ακούγεται μερικές φορές από συνδικαλιστικούς εκπροσώπους ορισμένων παρατάξεων μέσα από μια εσφαλμένη στάση αλληλεγγύης. Το αίτημα για ενιαίο μισθολόγιο θα μπορούσε να εξομαλύνει διαφορές και να υπάρξουν πραγματικά κοινά συμφέροντα σε όλο τον δημόσιο τομέα. Στη πράξη βέβαια θα δούμε εξαιρέσεις επί εξαιρέσεων για να υπάρξουν οι ανισότητες που ευνοούν τις εσωτερικές αντιπαλότητες... Οι εκπαιδευτικοί της χώρας, μαζί με εργαζόμενους στον χώρο της υγείας ίσως, θα μπορούσαν να είναι μπροστάρηδες στον αγώνα για διασφάλιση της ποιότητας στον χώρο της παιδείας και υγείας, που πρέπει να διατηρήσουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους, κάτι που ευνοεί και τον κάθε εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα...Έτσι μπορούμε να έχουμε συμμαχίες και κοινές διεκδικήσεις με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα...Θέλει όμως ταυτόχρονα και μεγάλη προσπάθεια αυτοκάθαρσης, κάτι που είναι και το δυσκολότερο...
Ακόμη και με μονομερή απόφαση της κυβέρνησηςΜείωση του βασικού μισθού που ορίζει η συλλογική σύμβαση εργασίας ζητά η τρόικαΜείωση του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα, μέσω κατάρτισης νέας εθνικής σύλλογικής σύμβασης εργασίας, ζήτησε η τρόικα στην πολύωρη συνάντησή της με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ρίχνοντας νέα βόμβα στα εργασιακά. Μάλιστα η τρόικα είπε ότι αν οι κοινωνικοί εταίροι δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε νέα συλλογική σύμβαση, να παρέμβει η κυβέρνηση και να νομοθετήσει σχετικά, αιφνιδιάζοντας από ό,τι φαίνεται και τον ίδιο τον υπουργός Εργασίας. Ο κ. Γ.Κουτρουμάνης τόνισε ότι το θέμα αυτό τον ξεπερνά, και είπε ότι θα ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό. Πάντως ο Γιώργος Παπανδρέου θέλοντας ίσως να προλάβει τέτοιου είδους απαιτήσεις έχει τονίσει «Η Ελλάδα δεν είναι, ούτε θα γίνει Ινδία».Στο στόχαστρο μπήκαν φυσικά και οι κλαδικές συμβάσεις, ενώ συμφωνήθηκε επέκταση των επιχειρησιακών συμβάσεων και σε επιχειρήσεις με λιγότερους από 20 εργαζόμενους.
Τα νέα μέτρα, προφανώς, δεν αγγίζουν μόνο τους δ.υ.:ΠαράθεσηΑκόμη και με μονομερή απόφαση της κυβέρνησηςΜείωση του βασικού μισθού που ορίζει η συλλογική σύμβαση εργασίας ζητά η τρόικαΜείωση του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα, μέσω κατάρτισης νέας εθνικής σύλλογικής σύμβασης εργασίας, ζήτησε η τρόικα στην πολύωρη συνάντησή της με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ρίχνοντας νέα βόμβα στα εργασιακά. Μάλιστα η τρόικα είπε ότι αν οι κοινωνικοί εταίροι δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε νέα συλλογική σύμβαση, να παρέμβει η κυβέρνηση και να νομοθετήσει σχετικά, αιφνιδιάζοντας από ό,τι φαίνεται και τον ίδιο τον υπουργός Εργασίας. Ο κ. Γ.Κουτρουμάνης τόνισε ότι το θέμα αυτό τον ξεπερνά, και είπε ότι θα ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό. Πάντως ο Γιώργος Παπανδρέου θέλοντας ίσως να προλάβει τέτοιου είδους απαιτήσεις έχει τονίσει «Η Ελλάδα δεν είναι, ούτε θα γίνει Ινδία».Στο στόχαστρο μπήκαν φυσικά και οι κλαδικές συμβάσεις, ενώ συμφωνήθηκε επέκταση των επιχειρησιακών συμβάσεων και σε επιχειρήσεις με λιγότερους από 20 εργαζόμενους.http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231131413Μακάρι να είχαμε την ισχύ της Ινδίας.. α ρε ΓΑΠ!
Απαντώ σε Pano2 και Rubvel. Ο καθένας μας έχει διαφορετική αντίληψη για το ποιο θα είναι το καινούριο. Εγώ έχω τη δική μου άποψη, που δε θα ήθελα να την εκθέσω εδώ, αυτή τη στιγμή, γιατί δεν είναι το κατάλληλο μέρος ούτε η κατάλληλη ώρα. Προφανώς, όμως, σίγουρα όλοι συμφωνούμε πως δε μπορούμε να βιώνουμε μια τέτοια κατάσταση, όπου θα πρέπει να εργάζεσαι για να στηρίζεις μια χούφτα τράπεζες. Όλοι συμφωνούμε πως δεν μπορείς να πληρώνεις 400 ευρώ για ένα σπίτι που χρωστάς στις τράπεζες ή να δίνει ο εργάτης έκτακτη αλληλεγγύη για τις ... τράπεζες. Σε αυτά, έστω και αν δεν είναι κανείς αριστερός μπορεί να συμφωνήσει μαζί μου. Η σταθερότητα στην εργασία, ο αξιοπρεπής μισθός, το κοινωνικό κράτος, η δίκαιη φορολόγηση, η αξιοκρατία δε σημαίνουν αυτόματα ότι μια κοινωνία γίνεται κομμουνιστική. Νομίζω ότι είναι ζητούμενα και στη φιλελεύθερη δημοκρατία ή κάνω λάθος;
Παράθεση από: LK στις Οκτώβριος 03, 2011, 11:25:08 μμΑπαντώ σε Pano2 και Rubvel. Ο καθένας μας έχει διαφορετική αντίληψη για το ποιο θα είναι το καινούριο. Εγώ έχω τη δική μου άποψη, που δε θα ήθελα να την εκθέσω εδώ, αυτή τη στιγμή, γιατί δεν είναι το κατάλληλο μέρος ούτε η κατάλληλη ώρα. Προφανώς, όμως, σίγουρα όλοι συμφωνούμε πως δε μπορούμε να βιώνουμε μια τέτοια κατάσταση, όπου θα πρέπει να εργάζεσαι για να στηρίζεις μια χούφτα τράπεζες. Όλοι συμφωνούμε πως δεν μπορείς να πληρώνεις 400 ευρώ για ένα σπίτι που χρωστάς στις τράπεζες ή να δίνει ο εργάτης έκτακτη αλληλεγγύη για τις ... τράπεζες. Σε αυτά, έστω και αν δεν είναι κανείς αριστερός μπορεί να συμφωνήσει μαζί μου. Η σταθερότητα στην εργασία, ο αξιοπρεπής μισθός, το κοινωνικό κράτος, η δίκαιη φορολόγηση, η αξιοκρατία δε σημαίνουν αυτόματα ότι μια κοινωνία γίνεται κομμουνιστική. Νομίζω ότι είναι ζητούμενα και στη φιλελεύθερη δημοκρατία ή κάνω λάθος; Ρε συ LK,συγνώμη,αλλά πάλι νομίζω ότι πρόκειται για ευχολόγιο.Ολοι θέλουμε ειρήνη στον κόσμο,ισότητα κτλ.Πώς θα γίνουν όλα αυτά; Αυτό είναι το ζητούμενο. Τί σύστημα προτείνεις,το οποίο θα αντικαταστήσει το τραπεζικό;Μιλάω για τώρα,όχι για μετά από 100 χρόνια.Προσωπικά,έχω κάνει τη δική μου πρόταση για την τωρινή κατάσταση.Ξέρω βέβαια ότι μάλλον δεν θα συμφωνήσεις με αυτή Ασε που έχουμε διαφορετική αντίληψη σε μερικά σημεία για το τί είναι αριστερά!Γιατί δεν ξεκολλάς λίγο από τις ιδεολογίες;Βλέπεις σήμερα πουθενά να γίνεται λόγος για κομμουνισμό-φιλελευθερισμό;Αλλαξε ο αιώνας!