0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
θα δεχτούν συνταγές οικογενειακής διαπαιδαγώγησης απο μένα άραγε...
Αποτυχημένη εξωσωματική ήταν το παιδί? Κάτι θα μαγειρεύτηκε λάθος!!! Black humor
Μάλλον θα πρέπει να του κάνεις ότι και οι "Νταντάδες Πρώτων
Lucinda δε μου φαίνεσαι καθόλου σκληρή... Λογικά όσα είπες μου ακούστηκαν. Να της μιλήσω ανοιχτά για όλα αυτά? Δηλαδή να μην κοροιδευόμαστε δε θέλω να παω να κάτσω τέρμα και να προσπαθώ να αποφύγω μπαλιές ενός εφτάχρονου που σε άλλη περίπτωση θα του έριχνα δυο χαστούκια. Απλά μπήκα σε αυτή τη διαδικασία χωρίς να ξέρω περί τίνος πρόκειται και δε ξέρω αν τελικά απλά πρέπει να πω απλά πως οι ''ώρες'' μου γέμισαν!
Λυπάμαι που στο λέω, αλλά το παιχνίδι το έχασες κι εσύ και πολύ περισσότερο οι γονείς. Δεν είναι πια ούτε στο χέρι σου, ούτε στων γονιών. Το παιδί είναι ο κυρίαρχος της κατάστασης και αυτή του η υπεροχή ενισχύεται λόγω της ηττοπαθούς στάσης όλων γύρω του, που την οσμίζεται από χιλιόμετρα. Αν δεν πάει σε παιδοψυχολόγο η κατάσταση δεν πρόκειται να εξομαλυνθεί, αλλά αντίθετα θα χειροτερεύει. Αυτό που είπε ο Μάρκος παραπάνω σε στυλ πλάκας (ότι τον αρπάζεις και τον βάζεις κάτω) έχει μία δόση αλήθειας. Δηλαδή και προσέξτε αυτό το δηλαδή, αν το παιδί είχε να κάνει με έναν δάσκαλο άντρα με αυστηρό ύφος από την πρώτη στιγμή, ίσως...ίσως...ίσως (πολλά ίσως) να ψάρωνε και να έδινε τη δέουσα προσοχή. Και περιορίζομαι μόνο στο αυστηρό ύφος εννοείται χωρίς να ενστερνίζομαι τις λοιπές ατάκες τους φίλτατου Μάρκου. Εσύ είσαι προφανώς μια γλυκιά κοπέλα με όρεξη βέβαια για δουλειά, αλλά η τακτική με σφραγιδούλες και αυτοκολητάκια είναι καμένο χαρτί. Η γλυκιά σου προσέγγιση επισφράγισε την ήττα. Χίλια συγγνώμη αν γίνομαι σκληρή, δεν έχω καμία διάθεση να σε στεναχωρήσω. Η μόνη περίπτωση να πάει καλά το μάθημα είναι να τον πετύχεις σε φάση ύφεσης και βαρεμάρας, οπότε θα σε υποστεί και συ θα νομίζεις ότι τα πήγατε καλά, μέχρι το επόμενο μάθημα που όλα θα διαψευστούν και θα είσαι πάλι στο μηδέν. Το παιδί έχει ανάγκη από ένα πολύ καλά δομημένο και αυστηρό πρόγραμμα, εντελώς συμπεριφορικό, κάτι που γίνεται από παιδοψυχολόγους σε συνεργασία με τους γονείς και βεβαίως τους δασκάλους του. Όταν θα μάθει να ελέγχει τις παρορμήσεις του (που στην παρούσα αφορούν εξάρσεις θυμού, αλλά στον μέλλον θα εμπλουτιστούν και με άλλα πολύ πιο τραγικά), τότε θα είναι σε θέση να δεχτεί και γνωστικές και μεταγνωστικές συμβουλές. Εσύ έχεις να κάνεις με αυτό το τελευταίο, του τι θα μάθει και γενικά πώς θα μαθαίνει, τα άλλα δεν σε αφορούν και δεν είσαι σε θέση να τα διαχειριστείς, τουλάχιστον μόνη σου και στο πλαίσιο ενός ιδιαίτερου μαθήματος, που στην προκειμένη ισούται με λίγες ώρες ανακούφισης για τη μητέρα. Η συμβουλή μου είναι να το αναλάβουν εξειδικευμένοι, για να προληφθούν χειρότερα στο μέλλον.