0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παιδιά..Να ρωτήσω κάτι...Θα ακουστεί σίγουρα τρελό αυτό..Αν πάρει κάποιος τη μετάθεση και για χ,ψ λόγους όμως το έχει μετανιώσει, μπορεί να την κόψει;
παιδιά, το μόνο που ξέρω είναι οτι από τότε που μπήκα στο περιβόητο ΔΗΜΟΣΙΟ, διαλύεται σιγά σιγά, χάνει όλα τα προνόμια που απολάμβαναν για χρόνια τώρα όλοι, κ.......σκυλα κ μη...για να δω το σπίτι μου και να απολαύσω τα 600 euro /μήνα πρέπει ή να αρρωστήσω μέσα στο ΠΔ 50 ή να ζητήσω αποσπάσεις φιλώντας κατουρημενες κομματικές ποδιές... αυτή δεν είναι η εκπαίδευση που ονειρεύτηκα να δουλεύσω...! δεν βλέπω καλό το μέλλον
Παράθεση από: Λυδία στις Απριλίου 09, 2012, 10:52:17 pmΠαιδιά..Να ρωτήσω κάτι...Θα ακουστεί σίγουρα τρελό αυτό..Αν πάρει κάποιος τη μετάθεση και για χ,ψ λόγους όμως το έχει μετανιώσει, μπορεί να την κόψει;Εγώ νομίζω ότι μπορείς! Ξέρω άτομο που το έκανε. Ανακάλεσε αφού είχε η βγει η μετάθεση για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Τώρα λεπτομέρειες δεν ξέρω!
Αφού φάγαμε την ψυχρολουσία με τις μεταθέσεις περιμένουμε τις αποσπάσεις λογικά. Αιτήσεις πότε κάνουμε? Οι λόγοι για τους οποίοους ικανοποιούνται ποιοι είναι? Υγείας (αφού αυτοί ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες) ή οικογενειακοί? Δηλαδή έχετε ακούσει περιπτώσεις που ικανοποιήθηκαν και ποιες είναι αυτές?
Συγχαρητηρια σε όσους μετατέθηκαν.Ως προς την Πιερία,επειδή μερικοί θέλουν να μας απαγορέψουν τη σκέψη,θα παραθέσω κάτι που έγραψα εδώ πριν μια εβδομάδα κι έπεσαν να με φάνε."Οσο για την "άκρατη τάση να κατακρίνουμε τους πάντες",εύχομαι το καλοκαίρι να μη δούμε τίποτα αποσπάσεις κατά προτεραιότητα από τον δεύτερο πίνακα,δηλαδή από πλεονασματικές περιοχές,οι οποίες εν τω μεταξύ θα έχουν πάρει άτομα στις μεταθέσεις.Ελπίζω δηλαδή να μην πάρει κάποιος μετάθεση π.χ.για Πιερία και το καλοκαίρι να πάρει κατά προτεραιότητα απόσπαση για Θεσσαλονίκη,επειδή προέρχεται από πλεονασματική περιοχή!Το λέω,επειδή το προηγούμενο καλοκαίρι παρατηρήθηκε η τάση να ανοίξει μια νέα φάμπρικα προς αυτή την κατεύθυνση"
Εάν σκεφτείς και το πόσοι συνάδελφοι,που μπαίνουν σε τάξη και κόπτονται για επαναστάσεις και κρεμάλες στους "προδότες",αυτές τις μέρες γίνονται κολλητσίδες σε βουλευτές και αιρετούς, τότε θα έχεις και την πλήρη εικόνα της ελληνικής παιδείας.
Μπορεί στην Ανατ. Θεσσαλονίκη να μετατέθηκαν 191 εκπαιδευτικοί, αλλά (τηρουμένων των αναλογιών) πρωταθλήτρια είναι η Πιερία με 184 (!) μεταθέσεις. Εντυπωσιακός και ο αριθμός των Φιλολόγων που μετατέθηκε Λάρισα (κυρίως στη Δ΄ όπου είναι πρωτοεισερχόμενοι στο Νομό). Η θεωρία για περιοχές-εφαλτήριο για αποσπάσεις σίγουρα κερδίζει έδαφος.Δόθηκαν σχετικά αρκετές από ΠΕ01 έως ΠΕ04.01, ενώ τους υπόλοιπους (ιδιαίτερα τους ξενόγλωσσους) τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι. Αν πάμε σε ΠΕ14 και πάνω το δράμα μεγαλώνει και από ΤΕ και ΔΕ δεν κουνήθηκε φύλλο.Η διαδικασία κινήθηκε πάλι στο γνωστό πλαίσιο της αδιαφάνειας, του μουγκαφόν των αιρετών της Δευτεροβάθμιας και των διαρροών από τους τυχάρπαστους περαστικούς συμβούλους στους διαδρόμους του Υπουργείου, αφού δεν κοινοποιήθηκαν ούτε οι Πίνακες των κενών με τους οποίους έτρεξε το σύστημα ούτε καν οι εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ (εκτός από όσα λίγα έκαναν σχετική ανάρτηση στις ιστοσελίδες). Η αρχή της διαφάνειας επιβάλλει τη δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων (βέβαια έτσι θα φανούν οι ανθρώπινες ή θεϊκές παρεμβάσεις π.χ. των Θεών του Ολύμπου υπέρ της Πιερίας )Θα μπορούσαν να δοθούν περισσότερες μεταθέσεις, χωρίς να προκύψουν στρεβλώσεις; (δηλ. όχι μεταθέσεις για τις μεταθέσεις). Πιστεύω πως ναι. Όπως έχουν αναφέρει και άλλοι, υπάρχουν ειδικότητες με ουκ ολίγο πλεόνασμα, συνεπώς δεν βλέπω το λόγο να πλεονάζουν μακριά από το σπίτι τους και όχι κοντά σε αυτό (δηλ. και υπηρεσιακά δεν δημιουργείται θέμα και θα προσδιδόταν εμπράκτως ένας πιο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας στην όλη διαδικασία).Αλλά εδώ δεν ζητήθηκε ο λόγος από κανέναν για το θέμα των βιβλίων, σιγά μη ζητηθεί ο λόγος για το πώς έγιναν οι μεταθέσεις...
παιδιά μη γελάσετε με την απορία μου!αν είσαι σε μια περιοχή ενός πυσδε και θες να πας σε μία άλλη περιοχή του ίδιου πυσδε ζήτας μετάθεση;σαν αυτή που ζητήσαμε εμείς;