0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: ipponoh στις Οκτωβρίου 02, 2011, 04:56:39 pmΠαράθεση από: ipponoh στις Οκτωβρίου 01, 2011, 03:37:56 pmΠαράθεση από: pde86 στις Σεπτεμβρίου 30, 2011, 03:24:05 pmΠως θα διορισουν αναπληρωτες όμως σε αυτες τις θεσεις εφόσον φαίνονται καλυμμένες και όχι "κενες"; Δε φαίνονται καλυμμένες, υπάρχει το κενό και καλύπτεται προσωρινά (υποτίθεται). Κάποιες φορές όμως παραμένει ο εκπαιδευτικός γενικής αν δεν γίνει πρόσληψη. Το κενό φαίνεται και το έχω τσεκάρει και με το υπουργείο, τουλάχιστον για τα περιστατικά που έχουν πέσει στη δική μου αντίληψη. Οι συνάδελφοι γενικής βρίσκονται εκεί λόγω έλλειψης ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και απομακρύνονται σε άλλες θέσεις με το που γίνονται οι προσλήψεις ειδικής. Το θέμα είναι αλλού, ότι δηλαδή ΔΕΝ γίνονται προσλήψεις και έτσι οι άνθρωποι αυτοί παραμένουν εκεί αποκτώντας έτσι προϋπηρεσία στην ειδική αγωγή. Πιστεύω προσωπικά ότι γίνεται εκσεμμένα από το υπουργείο για να καταφέρουν να απασχολήσουν αυτούς που δεν καλύπτουν ωράριο κάπου αλλού και φυσικά για να μην κάνουν άλλες προσλήψεις. Αυτό που χρειάζεται είναι σαφώς μια οργανωμένη κίνηση που θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να περιλαμβάνει όχι μόνο εμάς αλλά τους Διευθυντές των σχολείων που χρειάζονται εκπαιδευτικούς ειδικής και τους γονείς των παιδιών που με αυτό τον τρόπο δεν λαμβάνουν σωστη εκπαιδευτική υποστήριξη. Οι καταγγελίες δε νομίζω να πιάσουν τόπο γιατί όπως είπα ξανά αυτό που γίνεται, γίνεται επειδή το υπουργείο δε δίνει άλλη λύση και τα σχολεία δε μπορούν να λειτουργήσουν χωρείς προσωπικό. Ας επιδιώξουμε όλοι μαζί μια συνάντηση με τον Αλεβίζο για να δούμε που θα πάει αυτή η κατάσταση και αν αξίζει τον κόπο τελικά να επιμένουμε σε ένα επάγγελαμα που κάθε χρόνο μας κλείνει και από μια πόρτα....Πέρυσι πάντως έγιναν αντίστοιχες καταγγελίες για εεεεκ και δικαιώθηκαν..άρα μπορούν αν πιάσουν τόπο!
Παράθεση από: ipponoh στις Οκτωβρίου 01, 2011, 03:37:56 pmΠαράθεση από: pde86 στις Σεπτεμβρίου 30, 2011, 03:24:05 pmΠως θα διορισουν αναπληρωτες όμως σε αυτες τις θεσεις εφόσον φαίνονται καλυμμένες και όχι "κενες"; Δε φαίνονται καλυμμένες, υπάρχει το κενό και καλύπτεται προσωρινά (υποτίθεται). Κάποιες φορές όμως παραμένει ο εκπαιδευτικός γενικής αν δεν γίνει πρόσληψη. Το κενό φαίνεται και το έχω τσεκάρει και με το υπουργείο, τουλάχιστον για τα περιστατικά που έχουν πέσει στη δική μου αντίληψη. Οι συνάδελφοι γενικής βρίσκονται εκεί λόγω έλλειψης ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και απομακρύνονται σε άλλες θέσεις με το που γίνονται οι προσλήψεις ειδικής. Το θέμα είναι αλλού, ότι δηλαδή ΔΕΝ γίνονται προσλήψεις και έτσι οι άνθρωποι αυτοί παραμένουν εκεί αποκτώντας έτσι προϋπηρεσία στην ειδική αγωγή. Πιστεύω προσωπικά ότι γίνεται εκσεμμένα από το υπουργείο για να καταφέρουν να απασχολήσουν αυτούς που δεν καλύπτουν ωράριο κάπου αλλού και φυσικά για να μην κάνουν άλλες προσλήψεις. Αυτό που χρειάζεται είναι σαφώς μια οργανωμένη κίνηση που θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να περιλαμβάνει όχι μόνο εμάς αλλά τους Διευθυντές των σχολείων που χρειάζονται εκπαιδευτικούς ειδικής και τους γονείς των παιδιών που με αυτό τον τρόπο δεν λαμβάνουν σωστη εκπαιδευτική υποστήριξη. Οι καταγγελίες δε νομίζω να πιάσουν τόπο γιατί όπως είπα ξανά αυτό που γίνεται, γίνεται επειδή το υπουργείο δε δίνει άλλη λύση και τα σχολεία δε μπορούν να λειτουργήσουν χωρείς προσωπικό. Ας επιδιώξουμε όλοι μαζί μια συνάντηση με τον Αλεβίζο για να δούμε που θα πάει αυτή η κατάσταση και αν αξίζει τον κόπο τελικά να επιμένουμε σε ένα επάγγελαμα που κάθε χρόνο μας κλείνει και από μια πόρτα....
Παράθεση από: pde86 στις Σεπτεμβρίου 30, 2011, 03:24:05 pmΠως θα διορισουν αναπληρωτες όμως σε αυτες τις θεσεις εφόσον φαίνονται καλυμμένες και όχι "κενες"; Δε φαίνονται καλυμμένες, υπάρχει το κενό και καλύπτεται προσωρινά (υποτίθεται). Κάποιες φορές όμως παραμένει ο εκπαιδευτικός γενικής αν δεν γίνει πρόσληψη.
Πως θα διορισουν αναπληρωτες όμως σε αυτες τις θεσεις εφόσον φαίνονται καλυμμένες και όχι "κενες";
Μόλις έμαθα κι εγώ οτι στο ΕΕΕΕΚ στην Ορεστιάδα, τοποθετήθηκε μόνιμη Πληροφορικός ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ με καμία απολύτως σχέση με την ειδική, καθώς επίσης και μια γυμνάστρια για συμπλήρωση ωραρίου, και οι 2 άτομα που δεν έχουν καν ακούσει για την ειδική!!! Ντροπή και άισχος!!! Που το πάμε; Αφού του χρόνου θα τα κλείσουμε ας τα μπαλώσουμε όπως όπως φέτος.....Πέρα από τη διοργάνωση συλλόγου, που δεν ξέρω αν προσφέρει κάτι, έχουμε κάνει κάτι άλλο, έγγραφη καταγγελία ή κάτι τέτοιο;
Για καταγγελίες πρέπει να υπάρχουν στοιχεία, π.χ αν γνωρίζεις ότι προσλήφθηκε άτομο ειδικής στο ΕΕΕΕΚ Ορεστιάδας και δεν του έδωσαν πλήρες ωράριο για να παραμείνουν οι μόνιμοι, τότε κάνεις ένσταση. Αν δεν έγινε πρόσληψη έχουν δικαίωμα να καλύψουν με αυτούς τους τρόπους. Ως προς το θέμα του συλλόγου, πιστεύω ότι είναι θα είναι πολύ σημαντική κίνηση αρκεί να κοιτάξουμε τους πρωτοβάθμιους που έχουν σαφώς καλύτερη τύχη και ενημερώνονται πιο έγκυρα εκ των εσω από τους συνδικαλιστές τους ενώ εμείς περιμένουμε με τις ώρες να μας απαντήσει η κάθε αργόσχολη και να ακούσουμε 15 διαφορετικές εκδοχές από το υπουργείο για τα ζητηματά μας...
Πρεπει να συντονιστουμε ολοι μαζι. Προτεινετε τροπους
Παράθεση από: dorothea7 στις Οκτωβρίου 03, 2011, 11:59:02 pmΠρεπει να συντονιστουμε ολοι μαζι. Προτεινετε τροπουςΠαιδιά, εγώ έμαθα πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία συλλόγου. Ο συνάδελφος Ipponoh έχει επίσης τα τηλέφωνα από εκπρόσωπο του συλλόγου γεωπόνων που ίσως μας φανουν χρήσιμα. Αυτό που έμαθα και έιναι έγκυρο είναι ότι χρειαζόμαστε δικηγόρο και σίγουρα κάποια χρήματα για την αμοιβή του. Αξίζει από τη στιγμή που δεν έχουμε καν δουλειά; Δεν ξέρω αν αυτό είναι εφικτο από όλους. Ακούω απόψεις.
Παράθεση από: annoula75 στις Οκτωβρίου 04, 2011, 09:54:06 amΠαράθεση από: dorothea7 στις Οκτωβρίου 03, 2011, 11:59:02 pmΠρεπει να συντονιστουμε ολοι μαζι. Προτεινετε τροπουςΠαιδιά, εγώ έμαθα πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία συλλόγου. Ο συνάδελφος Ipponoh έχει επίσης τα τηλέφωνα από εκπρόσωπο του συλλόγου γεωπόνων που ίσως μας φανουν χρήσιμα. Αυτό που έμαθα και έιναι έγκυρο είναι ότι χρειαζόμαστε δικηγόρο και σίγουρα κάποια χρήματα για την αμοιβή του. Αξίζει από τη στιγμή που δεν έχουμε καν δουλειά; Δεν ξέρω αν αυτό είναι εφικτο από όλους. Ακούω απόψεις. Εξαρτάται το ποσό για το οποίο μιλάμε. Φαντάζομαι ότι αν μαζευτούμε αρκετοί δε θα είναι πρόβλημα. Πριν απ' αυτό όμως θα πρότεινα όσοι βρίσκονται κοντά στην Αθήνα να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να επιδιώξουν συνάντηση με τον Αλεβίζο. Επίσης θα πρότεινα να συντάξουμε ένα κείμενο με όλα όσα μας απασχολούν και αφού μαζέψουμε υπογραφές απ όσους περισσότερους συναδέλφους μπορούμε, να το στείλουμε στο υπουργείο. Υ.Γ. annoula75 μάλλον με μπερδεύεις με κάποιον άλλο γιατί εγώ δεν έχω τηλ. γεωπόνων!!