0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα! Μήπως γνωρίζει κάποιος με ποια διαδικασία ένα παιδάκι που ξεκίνησε να φοιτά σε κανονικό νηπιαγωγείο μπορεί να μεταφερθεί σε τμήμα ένταξης; Δεν μπορώ να βρω πουθενά αυτή την διαδικασία. Σημειωτέον ότι οι γονείς του παιδιού δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο. Συνέβη σε μαμά μαθητή μου και θα ήθελα να την ενημερώσω!
Ωχ, περίπλοκα μου ακούγονται όλα αυτά για να της τα πω. Εμείς στο Γυμνάσιο - Λύκειο έχουμε πιο απλές διαδικασίες, νομίζω. Μου είπε ότι της ζήτησαν την διάγνωση που έχει το παιδί και φοβάται ότι την θέλουν για να στείλουν το παιδί σε τμήμα ένταξης. Της είπα ότι αν δεν θέλει η ίδια, δεν μπορεί να γίνει τίποτε, άντε όμως να την ηρεμήσεις. Έχει και το μεγάλο παιδί, οπότε αγχώνεται. Ευχαριστώ πολύ, θα της τα μεταφέρω.
Καλά τι τρόπος είναι αυτός που γράφεις;;; Αδυνατείς να γράψεις σωστά και προσπαθείς να τοποθετηθείς σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, δολοφονώντας τις λέξεις;;;;Υποτίθεται πως είσαι εκπαιδευτικός. Αν επικαλεστείς τη ''δικαιολογία'' του κινητού, υπάρχει επιλογή στο λεξικό του να γράφεις ορθογραφημένα κι όχι με ς και ξ και ''οαρι'' μέσα στις λέξεις...
Καλό είναι οι Σύλλογοι Διδασκόντων αλλά και τα ΚΕΣΥ να ενημερώνουν τους γονείς πως αν δεν επιθυμούν την υποστήριξη του παιδιού τους σε ΤΕ, Ειδικό Σχολείο ή από ΠΣ, αν και έχουν ενημερωθεί σχετικά, και το παιδί είναι επιθετικό, προκαλώντας περιστατικά βίας και αναστάτωσης ότι εν δυνάμει κολυμπούν σε αχαρτογράφητα νερά! Δηλαδή το σχολείο ή και οποιοσδήποτε γονέας (του οποίου π.χ. το παιδί έχει δεχθεί επιθετική συμπεριφορά από το δικό τους) μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον τους και να επέμβει εισαγγελέας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Γνωρίζω ήδη τρεις περιπτώσεις! Τα πράγματα έχουν αγριέψει και καλό είναι οι γονείς να είναι ενημερωμένοι. Εναλλακτικά, θα πρέπει κατόπιν και της σύμφωνης γνώμης του ΣΔ, να προσλαμβάνουν ιδιώτη βοηθό καθ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.
Ναι, αλλα δεν μπορεις να υποχρεωσεις τους γονεις να εχουν ειδικο βοηθο....Θεωρητικα το σχολειο ειναι αυτο που πρεπει να προσαρμοστει στο παιδι και δεν εχει δικαιωμα να αρνηθει εγγραφη παιδιου. Πρακτικα..... ας τα να πανε!Στο ΚΕΣΥ που ημουν μεχρι και μηνυση ειχαμε απο γονιο γιατι δεν του αρεσε η γνωματευση (φυσικα δεν ηθελε να προσφυγει στη δευτεροβαθμια επιτροπη αλλα προτιμησε να μας κανει μηνυση για παραβαση καθηκοντος)
μα η γνωμάτευση του ΚΕΣΥ δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα!
Παράβαση καθήκοντος;;;;;;; μα η γνωμάτευση του ΚΕΣΥ δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα! Αδιάβαστους σας βρίσκω στο ΚΕΣΥ! Όσο για τους συγκεκριμένους γονείς, μάλλον τα λεφτά τους τρώει ο δικηγόρος! Σχετικά με τον ειδικό βοηθό, φυσικά δεν είναι υποχρεωτικός, ωστόσο προστατεύει γονείς και παιδιά από τις νομικές συνέπειες της επιθετικότητας εναντίον των άλλων. Τέλος, αν έχεις διαβάσει, οι προσαρμογές αναλυτικών προγραμμάτων στην προσχολική και πρωτοβάθμια ( για δευτεροβάθμια δε γνωρίζω) δεν αφορούν στην αντιμετώπιση της άκρας επιθετικότητας, η οποία χρήζει αντιμετώπισης από ειδικό προσωπικό σε αυτόνομο πλαίσιο ειδικής αγωγής.
Ο ειδικός βοηθός είναι το βοηθητικό νοσηλευτικό προσωπικό; Γιατί στο νηπιαγωγείο που πάει το παιδί μου υπάρχει νοσηλευτής για παιδί που έχει διαβήτη. Δεν είναι μόνο για ιατρικά θέματα; Και όσο για τα επιθετικά παιδιά, τι γίνεται; Γιατί έχει παραγίνει το κακό. Πιάστηκαν δύο παιδιά στα χέρια και το ένα πήγε να πνίξει το άλλο. Έχω καταλάβει ότι η γνωμάτευση του ΚΕΣΥ ακολουθεί το παιδί, έτσι δεν είναι; Νομίζω ότι ο γονιός μπορεί να μην προσκομίσει την βεβαίωση στο σχολείο αν δεν του αρέσει.
Αδιαβαστους δεν μας βρισκεις στο ΚΕΣΥ! Ο γονιος εκρινε οτι υπηρχε παραβαση καθηκοντος και μας εκανε μηνυση. Δεν μπιρω να αναλυσω το σκεπτικο του. Οσο για την επιθετικοτητα.... εαυτονομο ειδικο πλαισιο; Ακραιο για μενα, ειδικα στην πρωτοβαθμια!Αλλα ακομα και αν θεωρησουμε οτι πρεπει να παει σε αυτονομο ειδικο πλαισιο, αν δεν το δεχτουν οι γονεις, και δεν θελουν/δεχονται/μπορουν να προσλαβουν ειδικο βοηθο, τι γινεται;
Η παράβαση καθήκοντος συνίσταται, μεταξύ πολλών άλλων, κυρίως σε δόλο με σκοπό απόκτηση υλικών αγαθών. Η έκδοση της γνωμάτευσης του ΚΕΣΥ, η οποία δεν είναι υποχρεωτική ως προς την αποδοχή της, πώς είναι δυνατόν να συνιστά παράβαση καθήκοντος;;;;; και σεις τί κάνατε; Όπως ήδη έγραψα και το ξαναγράφω, αν οι γονείς δεν αποδεχτούν τη γνωμάτευση του ΚΕΣΥ για ειδικό πλαίσιο, η συμπεριφορά του παιδιού τους βλάπτει τη σωματική ακεραιότητα των άλλων και δεν προσλάβουν ιδιώτη βοηθό, τότε βρίσκονται υπό τον κίνδυνο μηνύσεων από άλλους γονείς και την πιθανή επέμβαση εισαγγελέα.
Ακριβως αυτος ειναι ο ορισμος της παταβαδης καθηκοντος. Ο γονιος θεωρησε οτι επρεπε να κανει μηνυση.Το υεμα το χειριστηκαν δικηγοροι, οπως επρεπε και ακολουθηθηκαν ολες οι νομικες οδοι.