0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Dr_Michael στις Οκτωβρίου 04, 2011, 11:37:42 amΠαράθεση από: r.e.a. στις Οκτωβρίου 04, 2011, 11:05:45 amΠαράθεση από: Radius στις Οκτωβρίου 04, 2011, 09:39:08 amΕπίσης έχει δοθεί υπερβολική έμφαση μόνο στην πληροφορική, ενώ αστοχίες υπάρχουν και με άλλα μαθήματα.Συμφωνώ, μάλιστα αυτό δίνει και μια συντεχνιακή χροιά στο κείμενο! Η έλλειψη σφαιρικότητας σε κείμενα που δημοσιοποιούνται μόνο ως μειονέκτημα μπορεί να θεωρηθεί. Αν βέβαια στόχος είναι να δώσουμε μια ρεαλιστική εικόνα του τι συμβαίνει.Προφανώς είτε δεν διαβάσατε τις επισημάνσεις μου, είτε δεν τις κατανοήσατε αμφότεροι.Ακόμα και αν σας έγινε συγκεκριμένη ερώτηση για την πληροφορική, υπάρχουν αστοχίες και σε άλλα μαθήματα που μπορούν να επισημανθούν.
Παράθεση από: r.e.a. στις Οκτωβρίου 04, 2011, 11:05:45 amΠαράθεση από: Radius στις Οκτωβρίου 04, 2011, 09:39:08 amΕπίσης έχει δοθεί υπερβολική έμφαση μόνο στην πληροφορική, ενώ αστοχίες υπάρχουν και με άλλα μαθήματα.Συμφωνώ, μάλιστα αυτό δίνει και μια συντεχνιακή χροιά στο κείμενο! Η έλλειψη σφαιρικότητας σε κείμενα που δημοσιοποιούνται μόνο ως μειονέκτημα μπορεί να θεωρηθεί. Αν βέβαια στόχος είναι να δώσουμε μια ρεαλιστική εικόνα του τι συμβαίνει.Προφανώς είτε δεν διαβάσατε τις επισημάνσεις μου, είτε δεν τις κατανοήσατε αμφότεροι.
Παράθεση από: Radius στις Οκτωβρίου 04, 2011, 09:39:08 amΕπίσης έχει δοθεί υπερβολική έμφαση μόνο στην πληροφορική, ενώ αστοχίες υπάρχουν και με άλλα μαθήματα.Συμφωνώ, μάλιστα αυτό δίνει και μια συντεχνιακή χροιά στο κείμενο! Η έλλειψη σφαιρικότητας σε κείμενα που δημοσιοποιούνται μόνο ως μειονέκτημα μπορεί να θεωρηθεί. Αν βέβαια στόχος είναι να δώσουμε μια ρεαλιστική εικόνα του τι συμβαίνει.
Επίσης έχει δοθεί υπερβολική έμφαση μόνο στην πληροφορική, ενώ αστοχίες υπάρχουν και με άλλα μαθήματα.
Σε περίπτωση που δημοσιευθεί το άρθρο, θα θέλαμε να ειδοποιηθούμε από εδώ για να το μελετήσουμε.Θα είχα ενδιαφέρον.Η ερώτηση από τη δημοσιογράφο για Πληροφορική-Θρησκευτικά νομίζω μας οδηγεί προς γαλλική ή αγγλική Εφημερίδα.Εν πάση περιπτώσει νομίζω ότι η Διαμαντοπούλου αν διαβάσει το άρθρο, το μόνο στο οποίο θα σταθεί θα είναι αυτή η αντιδιαστολή, για να βρει αφορμή να τσακίσει ο,τιδήποτε της χαλάει την αντίληψη περί "σύγχρονου σχολειου".Κι όμως και η μετατροπή του μαθήματος των Λατινικών σε προαιρετικό (εφόσον μόνο όποιος θα σπουδάζει φιλολογίες θα το επιλέγει) δείχνει περιφρόνηση προς την άλλη κολώνα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, το ρωμαϊκό δίκαιο και τη δυτική εν γένει κουλτούρα, ας μην ξεχνάμε ότι ένα από τα ωραιότερα έργα του Σαίξπηρ, ο Κοριαλανός, στηρίζεται στη Ρωμαϊκή Ιστορία και ταυτόχρονα καμία λατινογενής γλώσσα δεν κατανοείται πιο εύκολα παρά μέσω από τη γνώση των λατινικών.Μιλώ έτσι για τα λατινκά, γιατί θεωρώ απόλυτα αναγκαία την ύπαρξη της διδασκαλίας τους εξίσου με την αρχαία ελληνική που είναι θεμέλιο των ανθρωπιστικών επιστημών.
Μερικές επισημάνσεις-διευκρινήσεις:1. Αναφορά σε μισθούς δεν χρειάζεται να γίνει, διότι η δημοσιογράφος είναι πλήρως ενημερωμένη και έχει ήδη γράψει άρθρα για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, αύξηση φόρων κλπ.2. Το κείμενο θα εμπλουτιστεί και με άλλα στοιχεία αν και εφόσον γράψετε όπως είπα στα Αγγλικά.3. Η σύγκριση της Πληροφορικής με τα Θρησκευτικά προκύπτει διότι η ίδια η δημοσιογράφος ρώτησε: "Αληθεύει ότι το Υπουργείο είναι και Θρησκευμάτων; Αληθεύει επίσης ότι στο Γυμνάσιο κάνουν πιο πολλές ώρες Θρησκευτικά από Πληροφορική;" - Επομένως αυτά είναι γεγονότα και απαντήσεις στις ερωτήσεις που τέθησαν. Θα αφαιρεθεί μόνο η προσωπική γνώμη του συντάκτη.4. Το κείμενο ΔΕΝ θα δημοσιευτεί. Απαντάει απλώς σε ερωτήσεις, θίγει προβλήματα και πτυχές άγνωστες και αποτελεί απλώς πληροφόρηση-ενημέρωση των δημοσιογράφων. Με αυτά τα δεδομένα οι δημοσιογράφοι ενδεχομένως θα γράψουν το δικό τους άρθρο.
Μπορούμε να εκθέσουμε τα προβλήματά μας και μόνοι μας, χωρίς να έχουμε "οδηγούς" τέτοιες ερωτήσεις. Και μάλιστα προβλήματα σοβαρά και κρίσιμα και για το μαθητή και για το δάσκαλο.