0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
τώρα για τον τίτλο του υπουργείου εντάξει βρε Πάνο, δεν είναι πια και τόσο εξωφρενικό...religious affairs αναφέρεται επισήμως.....δεν είναι ότι γράφει και κάτι τύπου " μοναχικής ζωής και θρησκοληπτικής κατάνιξης.."
Συγχαρητήρια!!!Πολύ καλή κίνηση..θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να δοθεί η μείωση των ωρών της πληροφορικής σε αντιδιαστολή με τα θρησκευτικά, αλλά ως αδυναμία από την πλευρά του υπουργείου να αναγνωρίσει την ανάγκη της επιμόρφωσης των παιδιών στις νέες τεχνολογίες.
Καλύτερα αν γίνεται να παραλείψετε τούτη την πρόταση "It seems that Ministry of Education AND Religion (indeed this is the official name) believes more in God than in new technologies...." Είναι ευαίσθητο θέμα η θρησκεία κ δεν μπορεί να συγκριθεί με την Πληροφορική. Καλύτερα να γράψετε ότι η Πληροφορική υποβαθμίζεται στα σχολεία ενώ η τεχνολογία είναι πλέον απαραίτητη κ εξελίσσεται. Κάτι τέτοιο...
Καταρχάς θερμά συγχαρητήρια!Την ένσταση για την αντιδιαστολή με το μάθημα των θρησκευτικών την υποβάλλω κι εγώ, γιατί στοχοποιείται ένα ανθρωπιστικό μάθημα.
Μερικές σκέψεις και από εμένα, δυστυχώς στα Ελληνικά, γιατί τα Αγγλικά μου χωλαίνουν... Απορώ πως κατάλαβα όλο το κείμενο...1.Θα ήθελα να αναφερθεί όχι μόνο η μισθολογική κατάσταση των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα, αλλά και η συνολική μείωση των μισθών από περικοπές, έμμεσους και άμεσους φόρους την στιγμή που το κόστος ζωής είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, λογω και της αισχροκέρδειας και στα ευρωπαικά αγαθά... 2. Να αναφερθεί ακόμη πως οι αναπληρωτές πληρώνονται κατά μέσο όρο 8 μήνες τον χρόνο και καλύπτουν πάνω από το 20% των εκπαιδευτικών αναγκών.Κατά τα άλλα το κείμενο είναι αρκετά εύστοχο. Να μην διχαστούμε με το θέμα των θρησκευτικών, αν και εμένα με ξενίζει ο τίτλος του υπουργείου... Δίνει μια τριτοκοσμική χροιά...
Επίσης έχει δοθεί υπερβολική έμφαση μόνο στην πληροφορική, ενώ αστοχίες υπάρχουν και με άλλα μαθήματα.
Παράθεση από: Radius στις Οκτωβρίου 04, 2011, 09:39:08 amΕπίσης έχει δοθεί υπερβολική έμφαση μόνο στην πληροφορική, ενώ αστοχίες υπάρχουν και με άλλα μαθήματα.Συμφωνώ, μάλιστα αυτό δίνει και μια συντεχνιακή χροιά στο κείμενο! Η έλλειψη σφαιρικότητας σε κείμενα που δημοσιοποιούνται μόνο ως μειονέκτημα μπορεί να θεωρηθεί. Αν βέβαια στόχος είναι να δώσουμε μια ρεαλιστική εικόνα του τι συμβαίνει.
Παράθεση από: r.e.a. στις Οκτωβρίου 04, 2011, 11:05:45 amΠαράθεση από: Radius στις Οκτωβρίου 04, 2011, 09:39:08 amΕπίσης έχει δοθεί υπερβολική έμφαση μόνο στην πληροφορική, ενώ αστοχίες υπάρχουν και με άλλα μαθήματα.Συμφωνώ, μάλιστα αυτό δίνει και μια συντεχνιακή χροιά στο κείμενο! Η έλλειψη σφαιρικότητας σε κείμενα που δημοσιοποιούνται μόνο ως μειονέκτημα μπορεί να θεωρηθεί. Αν βέβαια στόχος είναι να δώσουμε μια ρεαλιστική εικόνα του τι συμβαίνει.Προφανώς είτε δεν διαβάσατε τις επισημάνσεις μου, είτε δεν τις κατανοήσατε αμφότεροι.