0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: bitch στις Οκτώβριος 09, 2011, 03:49:21 μμκαι επίσης, σ' αυτή την περίπτωση, απεργώ δε σημαίνει κάθομαι σπίτι ή πάω για καφέ. Απεργώ σημαίνει βρίσκομαι στο χώρο εργασίας μου, με πανώ, πλακάτ ή ό,τι άλλο και ενημερώνω μαθητές/γονείς/ παρευρισκόμενους/ περαστικούς για το δίκαιο των αιτημάτων μου.Μην ξεχασεις να βαλεις και φωτογραφιες παραδειγματα για πανω και πλακατ διοτι καποιοι δεν τα εχουν ξαναδει στην ζωη τους.Το λεω για να μη φερουν λαθος αντικειμενα στο σχολειο.
και επίσης, σ' αυτή την περίπτωση, απεργώ δε σημαίνει κάθομαι σπίτι ή πάω για καφέ. Απεργώ σημαίνει βρίσκομαι στο χώρο εργασίας μου, με πανώ, πλακάτ ή ό,τι άλλο και ενημερώνω μαθητές/γονείς/ παρευρισκόμενους/ περαστικούς για το δίκαιο των αιτημάτων μου.
Δείτε και εδώ συνάδερφοι. Γίνετε μια συλλογική προσπάθεια απο δασκάλους - καθηγητές http://www.facebook.com/groups/288279667867544/.
ως "απέξω" θα έλεγα διαδικαστικά πως μπορεί να γίνει το εξής : συλλέγετε υπογραφές για σύγκλιση συλλόγου επι του θέματος. Εφόσον υπογράψουν τα 2/3 ο διευθυντής ειναι υποχρεωμένος να συγκαλέσει σύλλογο συμφωνεί δε συμφωνει με αυτόν. Συντάξτε ένα κείμενο που θα καλεί την Ολμε να πάρει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θεση, είτε για απεργία είτε για πορεία διαμαρτυρίας ( και να δοθει η σχετική άδεια στους εκπ/κούς που θέλουν να συμμετάσχουν). Στείλτε το ψήφισμα - κάθε σύλλογος ξεχωριστά - στις τοπικές ΕΛΜΕ ώστε ΑΜΕΣΑ ( μέσα στη μέρα that is ) να ξεκουνηθούν επιτέλους απο το νιρβάνα στο οποίο έχουν περιπέσει.....εσείς είστε πολλοί και μπορείτε να ασκήσετε πίεση. Κάντε το...Είναι κρίμα τα παιδιά να μάθουν απο σας μόνο απρόσωπη σύνταξη και λογάριθμους.... Υπάρχουν και πιο ουσιαστικά πράγματα να μάθουν απο εσάς. Πάρτε θέση! Οι εκπ/κοί οφείλουν να γίνουν μπροστάρηδες.
Παράθεση από: bitch στις Οκτώβριος 09, 2011, 03:23:54 μμως "απέξω" θα έλεγα διαδικαστικά πως μπορεί να γίνει το εξής : συλλέγετε υπογραφές για σύγκλιση συλλόγου επι του θέματος. Εφόσον υπογράψουν τα 2/3 ο διευθυντής ειναι υποχρεωμένος να συγκαλέσει σύλλογο συμφωνεί δε συμφωνει με αυτόν. Συντάξτε ένα κείμενο που θα καλεί την Ολμε να πάρει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θεση, είτε για απεργία είτε για πορεία διαμαρτυρίας ( και να δοθει η σχετική άδεια στους εκπ/κούς που θέλουν να συμμετάσχουν). Στείλτε το ψήφισμα - κάθε σύλλογος ξεχωριστά - στις τοπικές ΕΛΜΕ ώστε ΑΜΕΣΑ ( μέσα στη μέρα that is ) να ξεκουνηθούν επιτέλους απο το νιρβάνα στο οποίο έχουν περιπέσει.....εσείς είστε πολλοί και μπορείτε να ασκήσετε πίεση. Κάντε το...Είναι κρίμα τα παιδιά να μάθουν απο σας μόνο απρόσωπη σύνταξη και λογάριθμους.... Υπάρχουν και πιο ουσιαστικά πράγματα να μάθουν απο εσάς. Πάρτε θέση! Οι εκπ/κοί οφείλουν να γίνουν μπροστάρηδες.νομιζω οτι αυτη ειναι μια καλη και γρηγορη κινηση
Επιτέλους κάποιες πραγματικές προτάσεις ακούγονται.Επίσης πριν από ολα,θεωρώ ότι πρέπει να τυπώσουμε τους πίνακες του νέου βαθμολόγιου και να τους μοιράσουμε στο σύλλογό μας.Την Παρασκευή οι περισσότεροι δεν με πίστευαν...Το facebook κι εγώ το απεχθάνομαι,αλλά γεγονός είναι ότι χρησιμεύει πάρα πολύ σε στιγμές που χρειάζεται άμεση συνεννόηση,όπως τώρα.Rozy4,το πολύ πολύ να κηρύξει την απεργία ο εισαγγελέας παράνομη.Μέχρι να το αποφασίσει θα περάσουν λίγες μέρες.Εν τω μεταξύ θα έχει συγκληθεί η γενική συνέλευση.Δεν γίνεται αυτό;
συμφωνώ rozy4 - όλοι οι εργαζομενοι τα ίδια περναμε...μια μικρή ένσταση: ο σύλλογος διδασκόντων φυσικά και δεν μπορεί να "κατέβει" αφ εαυτού του σε απεργία. Μπορεί ωστόσο να την εισηγηθεί στην τοπική ΕΛΜΕ. Με τον τρόπο αυτό κερδιζεται χρόνος - γιατί ώσπου να συγκληθεί Γ.Σ. φέξε μου....άσε που δε θα πατήσει κανένας....ενώ στο σύλλογο διδασκόντων, όλοι θα συμμετέχουν, επομένως η πρόταση που θα κατατεθεί στην ΕΛΜΕ - και απο κει στην ΟΛΜΕ- θα έχει 100% αντιπροσώπευση.