0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το σημείο αριθ. 4 δεν είναι σαφές; Αφού λέει για β΄ανάθεση είτε από τη βασική ειδικότητά του είτε από τη δεύτερη ειδικότητα (β΄πτυχίο).
Παραθέτω τη διευκρινιστική εγκύκλιο και ζητώ να με διαφωτίσετε σε ποιο σημείο ορίζει ότι η β ανάθεση αναφέρεται και στους μη έχοντες δεύτερο πτυχίο.Αυτό είναι το σημείο που ισχυρίζονται ότι δεν είναι ξεκάθαρο και για να είμαι ειλικρινής,από τα παρακάτω δε βγάζω Το όριο των επτά (7) διδακτικών ωρών (παρ. 7) αφορά στα μαθήματα δεύτερης ανάθεσης που μπορεί να διδάξει ο εκπαιδευτικός είτε από τη βασική ειδικότητά του είτε από τη δεύτερη ειδικότητα, που μπορεί να του αποδοθεί.
Παράθεση από: tonik στις Οκτωβρίου 31, 2011, 03:25:44 pmΤο σημείο αριθ. 4 δεν είναι σαφές; Αφού λέει για β΄ανάθεση είτε από τη βασική ειδικότητά του είτε από τη δεύτερη ειδικότητα (β΄πτυχίο).1. Από το συνδυασμό των διατάξεων των παρ. 1 και 2 προκύπτει ότι για την απόδοση δεύτερης ειδικότητας απαιτείται άλλο πτυχίο, επιπλέον του πτυχίου διορισμού του εκπαιδευτικού. Εξαιρ[/b]ούνται μόνο οι εκπαιδευτικοί που έχουν μεταταχθεί από άλλο κλάδο ή άλλη ειδικότητα, κάνοντας χρήση άλλου πτυχίου, επιπλέον του πτυχίου διορισμού τους. Το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ19 και ΠΕ20, που έχουν μεταταχθεί κατά την πρώτη εφαρμογή του ν. 2009/1992 (Α 18) στις συνιστώμενες θέσεις των ανωτέρω κλάδων με τις προϋποθέσεις της παρ. 1 του άρθρου 30 του ίδιου νόμου. Οι ως άνω εκπαιδευτικοί μπορούν, για την απόδοση δεύτερης ειδικότητας, να καταθέτουν το πτυχίο, με βάση το οποίο έγινε ο αρχικός διορισμός τους.εδώ μπερδεύομαι.
Το όριο των επτά (7) διδακτικών ωρών (παρ. 7) αφορά στα μαθήματα δεύτερης ανάθεσης που μπορεί να διδάξει ο εκπαιδευτικός είτε από τη βασική ειδικότητά του είτε από τη δεύτερη ειδικότητα, που μπορεί να του αποδοθεί.Το παραπάνω σε τι δεν είναι ξεκάθαρο;Εγώ αντιλαμβάνομαι πως κάποιος, είτε με το α' είτε με το β' πτυχίο του, δεν μπορεί ν' αναλάβει β' ανάθεση πάνω από 7 ώρες.
Ανισότητα είναι η ίση μεταχείριση μεταξύ άνισων
Παράθεση από: GERMANOS στις Οκτωβρίου 30, 2011, 06:03:25 pm Ανισότητα είναι η ίση μεταχείριση μεταξύ άνισωνΣυμφωνώ... Εχοντας μάλιστα υπ΄ όψιν μου τη σχετική παράγραφο 9 της σχετικής εγκυκλίου, Α.Π. 119052/Γ2/17 Σεπ. 2008 (περί αναθέσεων, κλπ.), ήτις ορίζει ότι:"Oι εκπαιδευτικοί, απόφοιτοι διαφορετικών πανεπιστημιακών τμημάτων ή ΤΕΙ που εντάσσονται στον ίδιο κλάδο ή ειδικότητα, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής πράξης και η ποιότητα του διδακτικού τους έργου, προτείνεται, εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη τους, να αναλαμβάνουν μαθήματα σχετικά με την ιδιαίτερη ειδίκευση που απέκτησαν ως πτυχιούχοι διαφορετικών τμημάτων", θα μπορούσα να πω και ότι επαυξάνω...Συνεπώς, μακάρι νά΄ρθει το συντομότερον η ώρα που οι (ανήκοντες άπαντες στον ίδιο κλάδο ΠΕ02, καίτοι απόφοιτοι διαφορετικών τμημάτων της Φιλοσοφικής) απόφοιτοι του Κλασσικού θα διδάσκουν αρχαία, οι του Νεοελληνικού έκθεση και λογοτεχνία, οι του Ιστορικού ιστορία, οι του ΦΠΨ φιλοσοφία, ψυχολογία, κλπ., κατ΄ αντιστοιχίαν των ισχυόντων στον τέως ενιαίο ΠΕ04, όστις (και ορθώς) εχωρίσθη εις τα επί μέρους (ΠΕ04.01 φυσικών, ΠΕ04.02 χημικών, ΠΕ04.03 βιολόγων, κ.ο.κ.). (Εννοείται ότι, αυτονοήτως, τάσσομαι και υπέρ του χωρισμού του νυν ενιαίου ΠΕ01, σε ΠΕ01.01 θεολόγων (σ.σ.: αποφ. των Τμημάτων Θεολογίας) και ΠΕ01.02 κοινωνικών θεολόγων / ποιμαντικής (αποφοίτων των Τμημάτων Κοινωνικής και Ποιμαντικής Θεολογίας).
Παράθεση από: xaan στις Οκτωβρίου 31, 2011, 04:11:36 pmΠαράθεση από: GERMANOS στις Οκτωβρίου 30, 2011, 06:03:25 pm Ανισότητα είναι η ίση μεταχείριση μεταξύ άνισωνΣυμφωνώ... Εχοντας μάλιστα υπ΄ όψιν μου τη σχετική παράγραφο 9 της σχετικής εγκυκλίου, Α.Π. 119052/Γ2/17 Σεπ. 2008 (περί αναθέσεων, κλπ.), ήτις ορίζει ότι:"Oι εκπαιδευτικοί, απόφοιτοι διαφορετικών πανεπιστημιακών τμημάτων ή ΤΕΙ που εντάσσονται στον ίδιο κλάδο ή ειδικότητα, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής πράξης και η ποιότητα του διδακτικού τους έργου, προτείνεται, εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη τους, να αναλαμβάνουν μαθήματα σχετικά με την ιδιαίτερη ειδίκευση που απέκτησαν ως πτυχιούχοι διαφορετικών τμημάτων", θα μπορούσα να πω και ότι επαυξάνω...Συνεπώς, μακάρι νά΄ρθει το συντομότερον η ώρα που οι (ανήκοντες άπαντες στον ίδιο κλάδο ΠΕ02, καίτοι απόφοιτοι διαφορετικών τμημάτων της Φιλοσοφικής) απόφοιτοι του Κλασσικού θα διδάσκουν αρχαία, οι του Νεοελληνικού έκθεση και λογοτεχνία, οι του Ιστορικού ιστορία, οι του ΦΠΨ φιλοσοφία, ψυχολογία, κλπ., κατ΄ αντιστοιχίαν των ισχυόντων στον τέως ενιαίο ΠΕ04, όστις (και ορθώς) εχωρίσθη εις τα επί μέρους (ΠΕ04.01 φυσικών, ΠΕ04.02 χημικών, ΠΕ04.03 βιολόγων, κ.ο.κ.). (Εννοείται ότι, αυτονοήτως, τάσσομαι και υπέρ του χωρισμού του νυν ενιαίου ΠΕ01, σε ΠΕ01.01 θεολόγων (σ.σ.: αποφ. των Τμημάτων Θεολογίας) και ΠΕ01.02 κοινωνικών θεολόγων / ποιμαντικής (αποφοίτων των Τμημάτων Κοινωνικής και Ποιμαντικής Θεολογίας). μάλλον έκανες λάθος ποστιά
Η συζήτηση για τα διαφορετικά τμήματα από τα οποία προέρχονται οι φιλόλογοι έχει γίνει και στο παρελθόν... αυτή τη στιγμή δεν έχει νόημα και ουσία.Στο συγκεκριμένο τόπικ το θέμα μας είναι: τα φιλολογικά μαθήματα στους φιλολόγους (έστω με πλαφόν 7 ωρών στη β΄ανάθεση), συμπεριλαμβανομένης και της ιστορίας, που έχει γίνει το μάθημα-μπαλαντέρ!Μην μπαίνουμε στη διαδικασία να κρίνουμε αν ο θεολόγος είναι πιο κατάλληλος από τον ξενόγλωσσο να διδάσκει ιστορία ή ο φιλόλογος πιο κατάλληλος από τους δύο προηγούμενους (που είναι!)... Όχι τώρα, όχι εδώ...