0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ωραία η κουβεντούλα που ανοίξατε. Σας έχω κι εγώ μια ερωτησούλα Στο πρακτικό που αφορούσε τα καθήκοντα των καθηγητών του γυμνασίου, εκτός από υπεύθυνη σε τμήμα με έβαλαν και υπεύθυνη των ατομικών δελτίων των μαθητών (των πράσινων καρτελών). Σε ερώτησή μου προς τη Διευθύντρια για το τι ακριβώς είναι αυτό, μου είπε ότι θα είμαι υπεύθυνη για τις καρτέλες όλων των τμημάτων αν έχουν κάποια παράλειψη ή κάτι δεν έχει συμπληρωθεί κ.α. Να πω εδώ ότι στο συγκεκριμένο σχολείο πολύ λίγοι συνάδελφο ήταν τυπικοί με αυτή τη δουλειά, με αποτέλεσμα οι περισσότερες καρτελές να μη έχουν βαθμούς ακόμη και δύο ετών. Στο τμήμα που είμαι υπεύθυνη έχω αναλάβει να διεκπεραιώσω την παραπάνω εργασία και πραγματικά είναι αρκετά δύσκολο. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό και για τα 6 τμήματα του σχολείου ούτε και μπορώ (όπως μου είπε η Διευθύντρια) να ελέγχω ποιοι συνάδελφοι δεν τα έχουν κάνει και να τους το λέω (η θέση μου είναι δύσκολη, καταλαβαίνετε). Θέλω να ρωτήσω λοιπόν το εξής: ορίζεται στο σχολείο υπεύθυνος για τα ατομικά δελτία και αν ναι ποια είναι τα καθηκοντά του, γιατί οι περισσότεροι συνάδελφοι μου είπαν ότι πρώτη φορά το έχουν ακούσει αυτό...Ευχαριστώ, θα εκτιμούσα πολύ μια απάντηση
Διάβασα αυτά που λέτε για την "απασχόληση" τμήματος σε περίπτωση απουσίας ςυναδέλφου!!Στο Γυμνάσιο που έχω φέτοσ την ΑΤΥΧΙΑ να υπηρετώ έχει σχεδόν καταργηθεί η έννοια του κενού για μαθητές και καθηγητές!!!Καλούμαστε να κάνουμε babysitting πέρα του διδακτικού μας ωραρίου!
η νομοθεσία πράγματι δεν είναι συγκεκριμένη επ΄αυτού. Ωστόσο, προσωρινά μπορεί να σε σώσει το εξής απο το Καθηκοντολόγιο: αρ.41, περ.15 15. Όταν ο Σύλλογος, για οποιονδήποτε λόγο, αδυνατεί να αναθέσει στους εκπαιδευτικούς τη διδασκαλία μαθημάτων ή την κατανομή τάξεων και τμημάτων, την απόφαση παίρνει ο Διευθυντής του σχολείου σε συνεργασία με τον αρμόδιο Σχολικό Σύμβουλο. Σε περίπτωση αδυναμίας να ανατεθούν εργασίες και τομείς ευθύνης εντός του σχολείου, την απόφαση παίρνει ο Διευθυντής.που σημαίνει ότι : κατ' αρχήν πρέπει να υπάρχει έγγραφη πράξη του συλλόγου διδασκόντων που να σου δίνει την ανάθεση του τμήματος και την οποία μάλιστα να την έχεις υπογράψει κι εσύ - γιατί δε γινεται να γίνει ερρήμην σου. αν δεν υπάρχει, θα πρέπει να υπάρχει αντίστοιχη πράξη στο βιβλίο του Δ/ντή του σχολείου που να υπογράφει ο ίδιος και ο σχολικός σύμβουλος παιδαγωγικής καθοδήγησης. το μονο σίγουρο είναι ότι ο συμβουλος δεν έχει ιδέα επομένως καλά θα κάνεις πριν το κάνεις θέμα, να πας αυτοπροσώπως και να ενημερώσεις τον σύμβουλο. Αφού το κάνεις, μετά ζήτα να ζητήσεις κάποιο απο τα παραπάνω πρακτικά. πάντως, σε καμία περίπτωση ο υποδιευθυντής δεν κάνει τέτοιου είδους αναθέσεις επομένως, μπορείς απλά να την αγνοήσεις. [/quoteKαλα,μιλαμε σε αυτο που ειμαι με διαθεση συμβαινουν πολλα bitch! Τμημα τελικα δεν πηρα γιατι επικοινωνησε ο δ/ντης της οργανικης μου με τον δ/ντη του αλλου σχολειου και ετσι μονο ''καταλαβε''.Τωρα τι συμβαινει? Κανω 2 εφημεριες στην οργανικη μου (ξερεις, μια ολοκληρη μερα ειναι κανονικα,αλλα την σπανε σε δυο) και τωρα στο αλλο που διατιθεμαι με εβαλε αλλες δυο! δηλαδη 4 μερες κανω εφημερια!!!!!Της ειπα πως κανω εφημερια σε αυτο που εχω οργανικη και πως ο νομος αυτο λεει.Δεν υπαρχει τετοιος νομος απαντησε.Τη Δευτερα θα της δειξω το ΦΕΚ γιατι δεν παει αλλο!!!!Να φανταστεις ειπα στο δ/ντη:Να κανω μια σε σας και μια στην οργανικη μου(ετσι εξυπηρετουνται και τα δυο σχολεια) Η Απαντηση του?Δεν χρειαζεται να πεις τιποτα στον δ/ντη σου και γιατι το κανεις αυτο?γιατι φαιρνεις αναστατωση?(Υποψην πως ο δ/ντης μου ειναι αντιπροεδρος ή γραμματεας της ΕΛΜΕ)Δεν φτανει που δεν πηρες τμημα,ζητας και αυτο?Και αφησε να εννοηθει πως θελω να λουφαρω.Δεν αντεχω αλλο!!!!