0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ο σύλλογος για να συσταθεί χρειάζεται ανθρώπους, πρωτίστως, στην πρωτεύουσα, με χρόνο και αντοχές.Εγώ και άλλοι, απ' την επαρχία και το διαδίκτυο, δεν αρκούμε, δυστυχώς.Είχα μιαν ιδέα, τη διάθεση να γράψω ένα κείμενο (ο καθένας κρίνεται άρη ..., γράψε κι εσύ κάτι προκειμένου να κριθείς γι' αυτό), να συντονίσω κάποιες αρχικές κινήσεις.Πέραν αυτών, η διαλυμένη μου - όπως πολλών, υποθέτω - ψυχολογία, η παράταση της ανεργίας, οι πλείστες όσες υποχρεώσεις δε μου επιτρέπουν να συνεχίσω μόνος ή μ' ελάχιστους κάτι που - άλλωστε - για να έχει νόημα οφείλει να είναι μαζικό.
συναδελφοι καλησπερα,σημερα στα Ιωαννινα πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας συνάντηση, όπου τελικα ηταν πιο μαζική απ'οτι αρχικα ειχαμε υπολογισει.. ηταν μια καλη αρχη. Ειδωθήκαμε, συζητήσαμε και αποφασίσαμε άμεσα να κάνουμε τα εξης:- Να επικοινωνήσουμε με τους σχολικούς συμβούλους του νομού μας τόσο για να ενημερωθούμε για το τι ακριβώς συμβαίνει με τις β' αναθέσεις, όσο και για να τους επισημανουμε το πρόβλημα της ενδεχόμενης ανάθεσης και αλλων μαθηματων μελλοντικα (π.χ λογοτεχνία) και να μαθουμε ποια είναι η δική τους σταση απεναντι στο θέμα και τι μπορούν κι εκείνοι απο την πλευράτους να κανουν.- Να επικοινωνήσουμε με τις τοπικές ΕΛΜΕ για διεκδικηση ενημέρωσης και γνωστοποίηση των προβλημάτων μας και ενημερωση μας για τη θέση που εχουν απέναντι σε αυτα.- Ανταλλαξαμε τηλέφωνα, email για να έχουμε αμεση επικοινωνία και ενημερωση για οτιδηποτε γνωρίζουμε, ανέλαβε ο καθένας οτι θα μπορουσε να κανει και χωρισαμε ...προσωρινά μεχρι την επόμενη συνάντηση μας.Γιατι φάνηκε πως μας αρεσε και λέμε να το ξανακανουμε.
Αυτά που σκέπτομαι σχετικά με τον σύλλογο είναι τα εξής : 1. Άμεση σύσταση συλλόγου αναπληρωτών φιλολόγων στον οποίο θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα αναπληρωτών . Η σύσταση συλλόγου αδιόριστων φιλολόγων δεν με βρίσκει και τόσο σύμφωνο καθώς αδυνατούμε να εκπροσωπήσουμε 20.000-30.000 φιλολόγους που τώρα είναι αδιόριστοι......όπως και να ονομαστεί ο σύλλογος όμως εγω θα είμαι μελος του… 2.Ως σύλλογος αναπληρωτών θα μπορούσαμε να έρθουμε σε επαφή με εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης που είναι υπεύθυνοι για τα εκπαιδευτικά θέματα . Απ όσο ξέρω κάθε κόμμα έχει και έναν αρμόδιο για τέτοια θέματα . βέβαια μπορούμε να έρθουμε και σε επαφή με εκπρόσωπο της κυβέρνησης και να πιέσουμε γενικά όλους .3.Απο μονοί μας δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα, ως σύλλογος όμως μπορούμε έστω και με 100 άτομα για αρχή ......δηλαδή ατομικά δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε με κυβερνητικούς ούτε με την αντιπολίτευση. Ο σύλλογος πρέπει να ιδρυθεί .4.Πρεπει να μάθουμε με βεβαιότητα και να ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας πώς κατόρθωσε το υπουργείο να καλύψει τα κενά με τόσους λίγους ΠΕ02 αναπληρωτές και σε τι έκταση παραβιάζεται το πλαφόν των 7 ωρών .Το κλείσιμο των βιβλιοθηκών και των γραφείων όπως επίσης και οι συγχωνευσεις δεν δικαιολογούν επαρκώς την κάλυψη των κενών δεδομένου του όγκου των συνταξιοδοτήσεων στους φιλολόγους, αριθμό των οποίων ακόμα δεν γνωρίζουμε ακριβώς αλλά λογικά είναι μεγάλος .5. Αν η παραβίαση του πλαφόν των 7 ωρών στη διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων από δεύτερες αναθέσεις είναι την φετινή χρονιά ο κανόνας και όχι η εξαίρεση τότε πρέπει να βρούμε τρόπο να δράσουμε γιατί το ίδιο το υπουργείο παρανομεί .....