0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τι θα λέγατε εάν στέλναμε την επιστολή και στα σχολεία κατευθείαν?Προς: Γυμνάσιο Ο κάτωθι υπογεγραμμένος……………… καθηγητής Φιλόλογος (ΠΕ 02), παρακαλώ να μου γνωστοποιήσετε εγγράφως τις περιπτώσεις που μαθήματα Ιστορίας διδάσκονται, ως β΄ ανάθεση, από συναδέλφους καθηγητές ξένων γλωσσών ή Θεολόγους, σε σχολεία του Νομού σας, κατά παρέκκλιση του ορίου των επτά (7) διδακτικών ωρών, όπως σαφώς ορίζεται με την υπουργική απόφαση 81504/Δ2/19-7-2011 (ΦΕΚ 1811 τ.
Το υπουργείο παιδείας έχει δώσει διευκρινιστική εγκύκλιο... μας έχει απαντήσει επίσημα στο τηλέφωνο.. έχει θυμώσει που δεν εφαρμόζεται από τις δευτεροβάθμιες... και μας έχει παροτρύνει να καταγγείλουμε εγγράφως...
Eλληνικά γνωρίζουμε... και καταλαβαίνουμε... έχουν βγάλει και διευκρινιστική εγκύκλιο... Αν δεν καταλαβαίνουν ελληνικά οι δευτεροβάθμιες ... να στείλουν εκείνες αίτηση... Το υπουργείο μου απάντησε ότι έχουν βαρεθεί να εξηγούν και να βγάζουν διευκρινιστικές εγκυκλίους....
Μήπως ο καφετζής του υπουργείου στο οποιο πήρες ονόμαζεται Σταθόπουλος; Να σου δώσω και το τηλέφωνό του να τον ρωτήσεις και συ προσωπικά... 2103443010-11. Η Germanos έχει δίκιο. Αυτά λεει το Υπουργείο. Και σε μένα τα ίδια είπαν. Γι αυτό έχουμε αρχίσει και στελνουμε επιστολές. Για να πάρουμε απαντησεις που θα σταλουν στο Υπουργείο.Στη διευκρινιστική εγκύκλιο τονίζεται επίσης και το γεγονός ότι τα μαθήματα ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ που μπορεί να διδάξει κάποιος είτε από το βασικό του πτυχίο είτε από τη δευτερη ειδικότητά τουδεν μπορούν να ξεπερνούν το όριο των 7 διδακτικών ωρων . Τι σχέση έχει η β ειδικότητα μ'όλα αυτά που συζητάμε; Ή μήπως όλοι αυτοι οι ξενόγλωσσοι, νομικοί και θεολόγοι εχουν και δευτερο πτυχίο, αυτό της φιλολογίας. Γιατί τότε πάω πάσο. Εχουν δικαίωμα να διδάσκουν και 25 ώρες ιστορία και όχι μόνο.
Παράθεση από: GERMANOS στις Νοεμβρίου 03, 2011, 09:54:59 pm Eλληνικά γνωρίζουμε... και καταλαβαίνουμε... έχουν βγάλει και διευκρινιστική εγκύκλιο... Αν δεν καταλαβαίνουν ελληνικά οι δευτεροβάθμιες ... να στείλουν εκείνες αίτηση... Το υπουργείο μου απάντησε ότι έχουν βαρεθεί να εξηγούν και να βγάζουν διευκρινιστικές εγκυκλίους....ξέρεις και εσύ ελληνικά; !! εκτός αν ανηκουμε στη γερμανία και δεν το έχουμε καταλάβει ακόμη.Δεν ξέρω με ποιον επικοινωνήσατε, αλλά γνωστός μου που πήγε σε μια δευτεροβάθμια της αττικής και πήραν τηλέφωνο από εκεί στο υπουργείο, τους είπαν ότι η εγκύκλιος έχει τίτλο που λέει ξεκάθαρα ότι αφορά μόνο τη δεύτερη ειδικότητα. Γι'αυτό μιλάω για γραπτή απάντηση. Μια φορά που πήρα απάντηση προφορική και μετά ζήτησα το λόγο, μου είπαν ότι μπορεί να μου απάντησε ο καφετζής του υπουργείου.
Στη συνάντηση που έγινε στα Τρίκαλα φάνηκε η αναγκαιότητα συστασης του συλλόγου . Αν και κατοικούμε σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και η Αθήνα φαντάζει κάπως μακριά , δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλα προβλήματα λειτουργίας του συλλόγου μπορεί να λύσει το ίντερνετ .Προτείνω λοιπόν μετά τη σύσταση του συλλόγου να κατασκευαστεί ιστοσελίδα . Στην αρχική σελίδα του site θα υπάρχουν οι επιλογές ‘είσοδος’ και ‘εγγραφή μέλους’ .Για να εισέλθει κάποιος θα πρέπει να έχει κανει εγγραφή η οποία θα τον καθιστά και μέλος του συλλόγου . Στη φόρμα εγγραφής θα ζητάμε : e-mail , κωδικό εισόδου ,όνομα, επώνυμο , τρέχουσα θέση στον πίνακα αναπληρωτων ή ωρομισθίων ή στον πίνακα αναπληρωτών μηδενικής προυπηρεσίας , διεύθυνση κατοικίας , τηλέφωνο .Οι διαχειριστές θα ελέγχουν τα στοιχεία και θα ενεργοποιούν τον κωδικό εισόδου του μελους .Μέσα στην ιστοσελίδα θα γίνονται οι ψηφοφορίες , οι ανακοινώσεις και τα σχόλια μας . Αυτά για το τεχνικό μέρος του θέματος . Το ουσιαστικό μέρος θα το αναλάβουν τα άτομα που θα εκλέξουμε και το κάθε μέλος χωριστά . Ας μην ξεχνάμε ότι τώρα που είμαστε άνεργοι χρόνο έχουμε , λεφτά δεν έχουμε !!
Μιας και, όπως μ' ενημερώνουν, το Υπουργείο ζητά έγγραφες καταγγελίες, αυτές - αν και όχι εύκολο - είναι καλό να συνοδεύονται και απ' το πρόγραμμα του σχολείου που τις αποδεικνύει.Αν το υπουργείο απαιτεί ( ! ) να κινηθούμε ως πράκτορες, δε θα αρκέσει, νομίζω, η έγγραφη, έστω με ονοματεπώνυμο και σχολείο, καταγγελία.Επειδή έχουμε να κάνουμε με τη χρόνια τακτική "απ' τον Άννα στον Καϊάφα", πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και με όσες περισσότερες και χειροπιαστές αποδείξεις.