0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
ασεπ επισης σημαινει το παραπανω κριτηριο που κακως τοσαααααααα χρονια ηταν στην απεξω στα ΣΔΕ και ετσι το ρουσφετι πηγαινοερχοταν...δλδ να μετρανε επιτελους τα μορια του ασεπ εκπαιδευτικων σε ολες τις βαθμιδες και δομες δημισιας εκπαιδευσης.ειναι τραγικο και θρασυτατο επιτυχοντες του ασεπ να μην αναγνωριζονται στα σδε,στα εκκλησιαστικα και αλλου και να προσλαμβανονται ασχετοι.συγγνωμη αλλα ετσι εχει το πραγμα και το ξερετε ολοι >:(ΜΑΚΑΡΙ η νεα κυβερνηση να αντιληφθει επιτελους το σωστο και αξιοκρατικο αν και ελαχιστα ελπιζω...
Vania, καταρχήν δεν έχω τίποτε να μοιράσω μαζί σου, επομένως δεν νομίζω ότι χρειάζεται αυτό το αρκετά επιθετικό ύφος σου. Στη δική μου τοποθέτηση θέλησα να μην είμαι εριστικός, αν εσύ την προσέλαβες διαφορετικά, λυπάμαι. Στην ουσία τώρα. Φυσικά και ξέρω που υπάγονται τα ΣΔΕ, στο Υπουργείο Παιδείας, όπως και όλες οι δομές δια βίου μάθησης. Αυτό τι σημαίνει, ότι τα ΣΔΕ είναι τυπική δευτεροβάθμια εκπαίδευση; Στον ιστότοπο των ΣΔΕ αναφέρεται: " Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης διαφέρει από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης ως προς το περιεχόμενο, τη διδακτική μεθοδολογία και την αξιολόγηση των εκπαιδευομένων. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 2 εκπαιδευτικά έτη. Μετά την επιτυχή αποφοίτηση παρέχεται τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου". Επομένως, απλά ο τίτλος που παρέχεται είναι ισότιμος με αυτόν του Γυμνασίου, αλλά τα ΣΔΕ είναι δομή Εκπαίδευσης Ενηλίκων με πρόγραμμα διαφορετικό και ως προς το περιεχόμενο και ως προς τη διδακτική μεθοδολογία και ως προς την αξιολόγηση απ' αυτό της τυπικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σε όλη την Ευρώπη τα ΣΔΕ θεωρούνται δομές συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, πουθενά δεν ανήκουν στη τυπική δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ακόμη και ο χαρακτηρισμός που του δίνεις, "γυμνάσιο για ενήλικες", δείχνει ότι δεν μπορεί να ανήκει στην τυπική δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δεν αμφισβητώ την κατάρτιση σου, όπως και αρκετών άλλων που έχουν δώσει ΑΣΕΠ, στην εκπαίδευση ενηλίκων. Ισχυρίζομαι απλά ότι για την πρόσληψη στα ΣΔΕ πρέπει να λαμβάνονται υπόψη η θεωρητική κατάρτιση και η εμπειρία στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και όλα τα άλλα στοιχεία που μοριοδοτούνται στη σχετική προκήρυξη των ΣΔΕ (μεταπτυχιακά, διδακτορικά, δημοσιεύσεις, ξένες γλώσσες, computer κλπ.) Αν έχεις παραπάνω μόρια να προσλαμβάνεσαι εσύ, αλλά όχι να αφήνεις έξω άλλους συναδέλφους, πιθανόν με περισσότερα προσόντα, απλά επειδή έχεις δώσει ΑΣΕΠ. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς ότι όσοι δουλεύουν στα ΣΔΕ με το παρόν σύστημα έχουν οπωσδήποτε "μέσο". Μοριοδοτούνται σύμφωνα μ' ένα αντικειμενικό και διαφανές σύστημα προσόντων, με μόνο αμφισβητούμενο στοιχείο τη συνέντευξη, αλλά κι αυτή μάλλον θ' αλλάξει ή θα καταργηθεί. Τι το αναξιοκρατικό βρίσκεις σ' αυτό; Είναι πιο αξιοκρατικό να καταλαμβάνουν τις θέσεις αυτές (που επαναλαμβάνω δεν είναι θέσεις τυπικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) συνάδελφοι που απλά πέτυχαν στον ΑΣΕΠ, χωρίς να έχουν άλλα αξιόλογα προσόντα. Συχνά στην Ελλάδα διαμαρτυρόμαστε ότι κάποιος μας "έφαγε" τη θέση με μέσο και πολλές φορές έχουμε δίκαιο, όχι πάντα όμως. Αναρωτηθήκαμε μήπως μερικές φορές μπορεί κάποιος να έχει πράγματι περισσότερα προσόντα από εμάς; Ας το ψάχνουμε λοιπόν όσο μπορούμε, ας κάνουμε τις ενστάσεις μας όταν νομίζουμε ότι πρέπει, αλλά μην βιαζόμαστε, κάθε φορά που αποτυγχάνουμε, να το ρίχνουμε στο ρουσφέτι. Αλλοιώς θα θυμίζουμε εκείνους τους οπαδούς που πιστεύουν ότι η ομάδα τους χάνει πάντοτε γιατί ήταν "στημένος" ο διαιτητής και ποτέ γιατί η άλλη ομάδα ήταν καλύτερη. Πράγματι, κατάλαβες καλά ότι δεν έχω δώσει ποτέ ΑΣΕΠ και δεν πρόκειται να δώσω ούτε στο μέλλον, για τον απλούστατο λόγο, που προφανώς δεν πέρασε απ' το μυαλό σου, ότι δεν μ' ενδιαφέρει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σ' αυτή τη χώρα που οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί στοχεύουν να προσληφθούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, υπάρχουν και κάποιοι που ασχολούνται αποκλειστικά με την εκπαίδευση ενηλίκων (συνεχιζόμενη εκπαίδευση). Επειδή μάλιστα δουλεύω στο χώρο αυτό για πάνω από 15 χρόνια και έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια (και μεταπτυχιακά) συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου ότι τα παιδαγωγικά δεν έχουν όρια και φραγμούς. Οι διαφορές παιδιών και ενηλίκων, όσο αφορά στη διαδικασία μάθησης είναι αρκετές, γι' αυτό εξάλλου και στην Ευρώπη υπάρχει αυτοτελής επιστημονικός κλάδος "Εκπαίδευσης Ενηλίκων" ή "Ανδραγωγικής", όπως τον αποκαλούν μερικοί για να διαφοροποιείται από τα Παιδαγωγικά. Δεν απαξίωσα καθόλου τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ για καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Θεωρώ ότι είναι ένα απ' τα αξιοκρατικά συστήματα πρόσληψης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (με όλες τις αδυναμίες του), αλλά μέχρι εκεί. Δεν πρέπει να δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να διορίζεται κατά προτεραιότητα σε όλες τις βαθμίδες και όλους τους φορείς της δημόσιας εκπαίδευσης, όπως υποστήριξες. Δεν είναι αυτός ο ρόλος του, εξάλλου. Έκαστος στο είδος του, όπως σημειώσα και στην προηγούμενη τοποθέτησή μου. Όσο αφορά στην κατακλείδα σου ότι δεν πρόκειται να μου απαντήσεις γιατί δεν σ' ενδιαφέρει ν' αλλάξεις το απόλυτο μυαλό μου, το μόνο που έχω να παρατηρήσω είναι ότι αν χαρακτηρίζεις απόλυτο μυαλό κάποιον που απλά και ήρεμα προβάλλει τα, όσο το δυνατόν, τεκμηριωμένα επιχειρήματά του, κάνοντας διάλογο με το συνομιλητή του, τότε πως θα χαρακτήριζες κάποιον που απαξιώνει την ανταλλαγή επιχειρημάτων.
κ μπορει να εισαι ο κανονας στην εξαιρεση. επειδη ομως ειχα λαβει μερος σε συνεντευξη για τα σδε απογοητευτηκα. ναι, δεν ειχα κ το καλυτερο βιογραφικο. κ φυσικα κ αξιζαν να μπουν ατομα στη θεση αυτη εναντι εμου. οταν ομως μου πηραν συνεντευξη δεν τηρησαν καν τα προσχηματα. απλα μου ειπαν οτι ειμαι πολυ μικρη κ επειδη εχω να κανω με ανθρωπους μεγαλυτερης ηλικιας θα μου ηταν δυσκολο να επιβληθω στην ταξη. χωρις υπερβολες η ολη συνεντευξη δε διηρκησε πανω απο 1,5 λεπτο. το πιο λυπηρο απ'ολα ειναι οτι ξερω περιπτωση που προσφερθηκαν ωρες στα σδε σε ατομο χωρις να εχει ουτε μεταπτυχιακο ουτε σεμιναρια ουτε τιποτα μονο κ μονο επειδη ετυχε να εχει γνωστο. κ απλα οπου υπαρχουν συνεντευξεις τα διαφανη κ αντικειμενικα κριτηρια εξανεμιζονται...δε θελω να γινομαι μηδενιστρια αλλα θεωρω οτι στους 10 οι 2 προσλαμβανονται με βαση αντικειμενικα κριτηρια
Παράθεση από: maryvas στις Νοεμβρίου 02, 2009, 07:54:17 pmκ μπορει να εισαι ο κανονας στην εξαιρεση. επειδη ομως ειχα λαβει μερος σε συνεντευξη για τα σδε απογοητευτηκα. ναι, δεν ειχα κ το καλυτερο βιογραφικο. κ φυσικα κ αξιζαν να μπουν ατομα στη θεση αυτη εναντι εμου. οταν ομως μου πηραν συνεντευξη δεν τηρησαν καν τα προσχηματα. απλα μου ειπαν οτι ειμαι πολυ μικρη κ επειδη εχω να κανω με ανθρωπους μεγαλυτερης ηλικιας θα μου ηταν δυσκολο να επιβληθω στην ταξη. χωρις υπερβολες η ολη συνεντευξη δε διηρκησε πανω απο 1,5 λεπτο. το πιο λυπηρο απ'ολα ειναι οτι ξερω περιπτωση που προσφερθηκαν ωρες στα σδε σε ατομο χωρις να εχει ουτε μεταπτυχιακο ουτε σεμιναρια ουτε τιποτα μονο κ μονο επειδη ετυχε να εχει γνωστο. κ απλα οπου υπαρχουν συνεντευξεις τα διαφανη κ αντικειμενικα κριτηρια εξανεμιζονται...δε θελω να γινομαι μηδενιστρια αλλα θεωρω οτι στους 10 οι 2 προσλαμβανονται με βαση αντικειμενικα κριτηρια Maryvas, καταλαβαίνω την απογοήτευσή σου και σίγουρα η συμπεριφορά της επιτροπής απέναντί σου ήταν απαράδεκτη. Τα πράγματα δεν είναι, όμως, τραγικά, αφού και εσύ η ίδια παραδέχεσαι ότι και χωρίς τη συνέντευξη, πάλι δεν θα προσλαμβάνανε εσένα. Τις περισσότερες φορές οι συνεντεύξεις κρατάνε ελάχιστα λεπτά και συνήθως αναλώνονται σε επιβεβαίωση των χαρτιών που έχει υποβάλλει ο καθένας. Γι' αυτό το λόγο και επειδή αποτελούν "παράθυρο εισαγωγής ημετέρων" πρέπει να καταργηθούν. Όσο για το περιστατικό που αναφέρεις με το άτομο που προσλήφθηκε μόνο λόγω γνωστού, μου φαίνεται πολύ περίεργο, χωρίς να θέλω αμφισβητήσω την ειλικρίνειά σου. Αν δεν είχε καθόλου προσόντα πως προσλήφθηκε μόνο με τα μόρια της συνέντευξης; Αυτό σημαίνει ή ότι και οι ανθυποψήφιοί του δεν είχαν προσόντα ή ότι αυτός βαθμολογήθηκε με 20 και οι υπόλοιποι κάτω απ' τη βάση. Σε κάθε περίπτωση απ' τη δική μου εμπειρία στην παρατήρηση των τελικών αποτελεσμάτων (ομολογώ ότι δεν έχω ασχοληθεί πολύ), δεν έχω δει "τρελλά" πράγματα. Σε πολλές συνεντεύξεις σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι παίρνουν πάνω από 15, ενώ οι λίγοι που παίρνουν κάτω από 15 έχουν και λίγα μόρια από τυπικά προσόντα. Σε πολύ λίγες περιπτώσεις υποψήφιοι με πολλά μόρια από τυπικά προσόντα παίρνουν χαμηλό βαθμό στη συνέντευξη και σχετικά σπάνια η συνέντευξη καθορίζει ποιος θα προσληφθεί. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι το δείγμα που παρατήρησα είναι πολύ μικρό και δεν μπορώ να αποκλείσω σε άλλες ειδικότητες ή σε άλλες περιοχές να έχουν γίνει "όργια". Για να έχουμε λοιπόν το κεφάλι μας ήσυχο, να καταργηθεί η συνέντευξη.