0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν πλεονάζουν, δεν βλέπω ποιό λόγο θα έχουν για να προσλάβουν ωρομίσθιους. Και πέρυσι οι αποσπάσεις των μόνιμων έγιναν σε δύο φάσεις: στην πρώτη αποσπάστηκαν όσοι το είχαν ζητήσει με βάση τα μόριά τους και στη δεύτερη διατέθηκαν σε Σ.Δ.Ε. όσοι πλεόναζαν ή δεν συμπλήρωναν ωράριο, χωρίς φυσικά να έχουν κάνει σχετική αίτηση.
Στον πίνακα των προσωπικών στοιχείων εκπαιδευτών που μας έδωσε κάθε ΙΕΚ να συμπληρώσουμε, γράφει πως όποιος επιλέξει να πληρώνεται με έκδοση ΑΕΔ (δηλ. Απόδειξη Επαγγελματικής Δαπάνης), είναι ταυτόχρονα υποχρεωμένος να προσκομίσει βεβαίωση εργοδότη για πλήρη απασχόληση και κύρια ασφάλιση. Αυτό, το πρόσεξε κανένας; Οπότε, αν όντως ισχύει, η ΑΔΕ δεν είναι για ανέργους, ίσα-ίσα το αντίθετο θα έλεγα...
@ serenataη διαδικασία για επικύρωση πτυχιων ξενων γλωσσών είναι συγκεκριμένη: το μεταφράζεις ΜΙΑ φορά σε δικηγόρο που κάνει μεταφράσεις (θυμάμαι οταν το έκανα, μου έδωσαν μία λίστα με δικηγόρους που μεταφραζουν ξενόγλωσσα πτυχία) και στην συνέχεια το βγάζεις φωτοτυπίες και τις επικυρώνεις κάθε φορά στα ΚΕΠ.
Να μαζέψουμε υπογραφές και να πάμε σε δικηγόρο!
παιδια με την ΑΕΔ δεν χρειαζεται καποιος να εχει και αλλο εργοδοτη. στην ουσια, με την ΑΕΔ ο εργοδοτης σου κοβει αποδειξη για τα χρηματα που σου δινει. εγω περσυ δουλευα με ΑΕΔ και δε μου ζητησαν τιποτα απο αυτα. κανετε λαθος. ο περιορισμος ειναι να μην ξεπερασεις τις 5000 μικτα, ετησιως. μην φανταστειτε πως ειναι τεραστιο το ποσο. γιατι απο αυτα αφαιρειται το 22,6% υπερ εφοριας, χαρτοσημου και ογα (τα δυο τελευταια δεν επιστρεφονται)
Παράθεση από: ioannis00 στις Οκτωβρίου 08, 2012, 03:38:23 pmΑν πλεονάζουν, δεν βλέπω ποιό λόγο θα έχουν για να προσλάβουν ωρομίσθιους. Και πέρυσι οι αποσπάσεις των μόνιμων έγιναν σε δύο φάσεις: στην πρώτη αποσπάστηκαν όσοι το είχαν ζητήσει με βάση τα μόριά τους και στη δεύτερη διατέθηκαν σε Σ.Δ.Ε. όσοι πλεόναζαν ή δεν συμπλήρωναν ωράριο, χωρίς φυσικά να έχουν κάνει σχετική αίτηση. Πέρυσι, στο ΣΔΕ της περιοχής μου ο μόνιμος που ήρθε από τη Δευτεροβάθμια για να βοηθήσει ήταν μέχρι την παραμονή που πήγαν οι ωρομίσθιοι. Ήταν η δεύτερη φορά που έγινε έτσι.