0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
για τα ένσημα σου απαντησα(εβαζα 8/μηνα περισυ και πηρα απαλλαγη απο ΟΑΕΕ).Για τα άλλα τι δε καταλαβαινς;τι δε καταλαβαινς.Η ΑΕΔ εκδιδεται απο το Ινεδιβιμ,δεν εισαι ασφαλισμενος ΠΟΥΘΕΝΑ,δεν πληρωνεις πουθενα εισφορες-δεν εχεις ουτε ΙΚΑ ουτε ΟΑΕΕ.Η παρακρατηση απο το φορεα ειναι 20% επι του ακκαθαριστου συν 3,6% χαρτοσημο.ΑΝ εχεις αφορολογητο την παιρνεις πισω την επομενη χρονια.Αποριες;;;;
Παράθεση από: eleytheriakos στις Δεκεμβρίου 20, 2012, 11:14:18 amγια τα ένσημα σου απαντησα(εβαζα 8/μηνα περισυ και πηρα απαλλαγη απο ΟΑΕΕ).Για τα άλλα τι δε καταλαβαινς;τι δε καταλαβαινς.Η ΑΕΔ εκδιδεται απο το Ινεδιβιμ,δεν εισαι ασφαλισμενος ΠΟΥΘΕΝΑ,δεν πληρωνεις πουθενα εισφορες-δεν εχεις ουτε ΙΚΑ ουτε ΟΑΕΕ.Η παρακρατηση απο το φορεα ειναι 20% επι του ακκαθαριστου συν 3,6% χαρτοσημο.ΑΝ εχεις αφορολογητο την παιρνεις πισω την επομενη χρονια.Αποριες;;;;και να ήθελα, τολμάω έτσι όπως το γράφεις;;;Προφανώς έχω λόγο που ρωτάω για τον εάν παίζει ρόλο η ασφάλιση της τωρινής εργασίας να είναι μερική ή πλήρης. Πρόπερσυ μου είχαν πει από τον ίδιο φορέα πως ΑΕΔ κόβεις ΜΟΝΟ αν έχεις ΠΛΗΡΗ απασχόληση στην άλλη εργασία, και όχι άν έχεις μερική. Αν κάποιος άλλος γνωρίζει ας μας πει γιατί υπάρχει σύγχυση!! Έχουν αλλάξει τα δεδομένα από τότε;
Παράθεση από: grooog στις Δεκεμβρίου 21, 2012, 07:55:48 pmΠαράθεση από: eleytheriakos στις Δεκεμβρίου 20, 2012, 11:14:18 amγια τα ένσημα σου απαντησα(εβαζα 8/μηνα περισυ και πηρα απαλλαγη απο ΟΑΕΕ).Για τα άλλα τι δε καταλαβαινς;τι δε καταλαβαινς.Η ΑΕΔ εκδιδεται απο το Ινεδιβιμ,δεν εισαι ασφαλισμενος ΠΟΥΘΕΝΑ,δεν πληρωνεις πουθενα εισφορες-δεν εχεις ουτε ΙΚΑ ουτε ΟΑΕΕ.Η παρακρατηση απο το φορεα ειναι 20% επι του ακκαθαριστου συν 3,6% χαρτοσημο.ΑΝ εχεις αφορολογητο την παιρνεις πισω την επομενη χρονια.Αποριες;;;;και να ήθελα, τολμάω έτσι όπως το γράφεις;;;Προφανώς έχω λόγο που ρωτάω για τον εάν παίζει ρόλο η ασφάλιση της τωρινής εργασίας να είναι μερική ή πλήρης. Πρόπερσυ μου είχαν πει από τον ίδιο φορέα πως ΑΕΔ κόβεις ΜΟΝΟ αν έχεις ΠΛΗΡΗ απασχόληση στην άλλη εργασία, και όχι άν έχεις μερική. Αν κάποιος άλλος γνωρίζει ας μας πει γιατί υπάρχει σύγχυση!! Έχουν αλλάξει τα δεδομένα από τότε;Εμένα πάντως πέρσι μου είχαν πει από τον ΟΑΕΕ ακριβώς αυτό που λες κι εσύ groog, ότι για να πάρεις απαλλαγή πρέπει να έχεις πλήρη απασχόληση, δηλαδή 25 ένσημα το μήνα.
Μου είχε πει: ο νόμος δεν ορίζει πόσα ένσημα... Και του λέω:ακόμη και με 1 ένσημο; Και απαντάει: απλά δε θα έχεις ασφάλιση...