0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σε επικοινωνια που ειχα με αρκετα σδε δουλευουν κανονικα με μονιμους και εθελοντες εκπαιδευτες. Το Ινεδιβιμ ειπε στους διευθυντες οτι θα δωσει και βεβαιωση σε ωρες. Διαπιστωνω μια εμπαθια,μιζερια τελευταια ορισμενοι ειστε ετοιμοι για καβγα. Αν δεν αντιλαμβανεσαι συναδελφε το ειρωνικο σχολιο που εκανα,τοτε τι να πω...σου συνιστω ψυχραιμια!!!ευχομαι να σε παρουν ωρομισθιο για να ηρεμισεις!Επιπλεον το βρικω τραγικο να μη σε ενοχλει η κανουργια ταση..να εφησυχαζεται το κρατος εχοντας εθελοντες εκπαιδευτεςΕιμαστε αξιοι της μοιρας μας
Εγώ έχω γνωρίσει ως τώρα 3 κατηγοριών εθελοντές. Συνταξιούχους, εν ενεργεία μόνιμους, αλλά και κάποιους που εργάζονταν τα προηγούμενα χρόνια ως ωρομίσθιοι. Το βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο να δωθεί βεβαίωση σε ωρομίσθιους για τον εθελοντισμό τους, η οποία να έχει και κάποια αξία. Προσωπικά το αποκλείω, όπως το αποκλείω να βγει άκυρο έστω και μισό πτυχίο που παίρνουν οι εκπαιδευόμενοι, όπως ειπώθηκε πιο πάνω.Στα 2 ΣΔΕ που ξέρω κάτι σίγουρα, αυτή τη στιγμή δουλεύουν με 4ωρα, με 3-4 μόνιμους και εθελοντές.
μάλιστα, ωστε ξεκίνησαν τα αλλα πελατακια με τον εθελοντισμό και χρηση των μορίων τους στους πίνακες των αναπληρωτων. Σιχαμερα πραγματα. Εμετός.
Νομίζω σημαντικότατο θέμα είναι πότε θα ενταχθούν τα ΣΔΕ στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Νομίζω, πρώτα ο Θεός, θα πάμε ωρομίσθιοι όταν έχει βγει η οριστική απόφαση ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, που εξασφαλίζει τη χρηματοδότησή τους.Κρίμα που δεν υπάρχει σύλλογος ωρομισθίων στα ΣΔΕ ώστε να κάνει ενέργειες για την άμεση έκδοση της απόφασης ένταξης των ΣΔΕ στο νέο ΕΣΠΑ!